[Persbericht] Toepassingsgebied Flair-range steeds groter met nieuwe Flair 200

25 november 2020

Flair 200: slimme ventilatie-oplossing voor appartementen en vervangingsmarkt
De Flair 200 is vanaf nu verkrijgbaar! Deze uiterst compacte WTW-unit is klein van formaat, maar even groots in prestaties als de rest van de Flair-range. De kleinste variant uit de Flair-familie is vanwege het formaat en de prestaties uitstekend geschikt voor zowel nieuwbouw als vervanging in appartementen en andere projectmatige bouw. Met de uitbreiding van de Flair-range kunnen we in nog meer situaties voor bewoners excellente lucht in huis realiseren. Lees voor meer informatie het volledige persbericht.

Lees verder >

Pure induct: extra krachtig filter maakt voor elke ademhaling het verschil

23 september 2020

Elke dag ademen we meer dan 25.000 keer. Met de lucht die we inademen komen er veel niet zichtbare stoffen en deeltjes ons lichaam binnen. Grofstof en fijnstof komen veel voor, maar ook schimmels, pollen, roetdeeltjes, bacteriën en virussen kunnen zich in de lucht bevinden.

Is de luchtvervuiling in jouw omgeving hoog,  zoals in drukke steden of dicht bij industrie, of ben je extra gevoelig voor verontreinigingen, dan wil je het liefst dat alle fijnstof en deeltjes gefilterd worden en dat de lucht zo schoon mogelijk je huis binnen komt. Je kunt je ventilatiesysteem met WTW daarom nu uitbreiden met de accessoire Pure induct. Dit filter haalt 99,94% van alle fijnstofdeeltjes uit de lucht. Bijkomstig voordeel: ook alle andere zeer kleine deeltjes, zoals roetdeeltjes (van de openhaard van de buren!), pollen, schimmels, bacteriën en virussen worden afgevangen. De Pure induct maakt voor elke ademhaling het verschil. Hoe krachtig de Pure induct is, lees je hier.

 

Lees verder >

FAQ – Meest gestelde vragen over ventilatie en COVID-19

31 augustus 2020

Ventilatie komt door COVID-19 de laatste tijd veel in het nieuws. Er zijn inmiddels veel verschillende onderzoeken over de verspreiding van het virus via de lucht. Mede door deze recente inzichten worden de ventilatierichtlijnen regelmatig aangepast. Maar het advies blijft om zoveel mogelijk te ventileren en zoveel mogelijk verse lucht toe te voeren in systemen die gebruik maken van recirculatie (bij recirculatie wordt de afgevoerde lucht hergebruikt i.p.v. deze naar buiten af te voeren).

Lees verder >

FAQ - Meestgestelde vragen over ventilatie en COVID-19

17 augustus 2020

Ventilatie komt door COVID-19 de laatste tijd veel in het nieuws. Er zijn inmiddels veel verschillende onderzoeken over de verspreiding van het virus via de lucht. Mede door deze recente inzichten heeft het RIVM de ventilatierichtlijn aangepast. Het advies is nu, om waar mogelijk, zoveel mogelijk verse lucht toe te voeren in systemen die gebruik maken van recirculatie (bij recirculatie wordt de afgevoerde lucht hergebruikt i.p.v. deze naar buiten af te voeren). Belangrijk is om te beseffen dat er vele verschillende soorten ventilatiesystemen bestaan waarbij ook het risico op verspreiding verschilt. Wij hebben de meestgestelde vragen verzameld en geven hierop onze antwoorden en adviezen.

Lees verder >

[Persbericht] Pure induct: voor de meest zuivere ventilatielucht

10 juni 2020

Innovatieve accessoire voor WTW heeft compleet nieuwe techniek, verbeterde filterkracht én is gunstiger geprijsd

Elke dag ademen we meer dan 25.000 keer. De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. De lucht die we inademen moet natuurlijk zo schoon mogelijk zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Luchtvervuiling is er in verschillende vormen. Eén daarvan is fijnstof. Overal ter wereld waar verkeer, industrie of bijvoorbeeld intensieve veehouderij is, komt fijnstof vrij. Fijnstof bestaat uit de allerkleinste zwevende deeltjes die verschillen in grootte, herkomst en samenstelling. Uit onderzoek blijkt dat het inademen van fijnstof schadelijk is voor de gezondheid. Hoe kleiner de deeltjes, hoe verder ze doordringen in het lichaam. Met de nieuwe Pure induct biedt Brink Climate Systems een oplossing die deze allerkleinste deeltjes buiten houdt terwijl het huis volop wordt geventileerd.
 

Lees verder >

Pure induct: voor de meest zuivere ventilatielucht

03 juni 2020

Excellente ventilatielucht zonder fijnstof, virussen, pollen en bacteriën dankzij Pure Induct

Luchtvervuiling is een wereldwijd probleem en heeft grote impact op onze gezondheid. Jaarlijks sterven er 5,5 miljoen mensen door luchtvervuiling (bron: NOS.nl).
Vooral fijnstof kan zorgen voor het ontstaan of verergeren van luchtwegproblemen. Hoge concentraties fijnstof komen niet alleen voor in grote steden. Ook in dorpen en op het platteland komt fijnstof vrij door verkeer, industrie, landbouw en de bouw van woningen en kantoren.

De lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. Vaak wordt gedacht dat we binnenshuis geen last hebben van luchtvervuiling, maar dat is onterecht. Ook in huis is de lucht is vaak ongezond. En omdat we maar liefst 80% van onze tijd binnen doorbrengen, is een gezond binnenklimaat dus van groot belang.

Lees verder >

Pure induct: voor de meest zuivere ventilatielucht

25 mei 2020

Excellente ventilatielucht zonder fijnstof, virussen, pollen en bacteriën dankzij Pure Induct

Elke dag ademen we meer dan 25.000 keer. De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. De lucht die we inademen moet zo schoon mogelijk zijn, want zuivere lucht zorgt, naast verbetering van luchtwegproblemen, voor meer energie, een beter concentratievermogen en het kan zelfs bijdragen aan een langer leven.

Het is onze droom om iedereen van excellente lucht te voorzien en daarvoor zetten we bij Brink dagelijks onze innovatiekracht en expertise in.

Onze laatste innovatie zorgt voor de meest zuivere lucht in huis: de nieuwe Pure induct.
 

Lees verder >

Brink breidt Flair familie verder uit

05 mei 2020

Brink heeft de Flair-familie verder uitgebreid. Ons Flair toestel is nu ook verkrijgbaar als 2b/2o uitvoering, met twee aansluitingen boven (2b) en twee aansluitingen onder (2o), met daarbij keuze uit een linker-of rechteruitvoering. Dat laatste is vooral handig als er bij het plaatsen aan de linkerkant net ruime tekort is, of juist aan de rechterkant.
De vele aansluitopties maken plaatsing van de Flair op meer plekken mogelijk en daarmee maakt Brink excellente lucht nu nog beter bereikbaar voor iedereen.

Lees verder >

Brink 'on air' met Online Kennissessie Multi Air Supply

04 mei 2020

Excellente lucht in huis zonder toevoerkanalen? Brink maakt het mogelijk.
Met trots presenteerden we op de afgelopen VSK ons Multi Air Supply systeem. Dankzij deze innovatie is ventilatie met warmteterugwinning (WTW) nu in elke woning mogelijk, ook als er geen toevoerkanalen zijn.

Op donderdag 14 mei 2020 om 13:00 uur organiseren we een interactieve online kennissessie waarin we de ins en outs van het Multi Air Supply systeem behandelen.
Ook geven we graag antwoord op uw vragen, die u kunt stellen in een live chat.
 

Omdat de sessie interactief is, is het aantal deelnemers beperkt.
Wilt u erbij zijn?
Lees dan snel verder voor meer informatie en meld u aan via dit formulier.

Lees verder >

Multi Air Supply: ventilatie met WTW zonder toevoerkanalen

28 april 2020

Ventilatie met WTW voor bestaande woningen, nu makkelijker dan ooit.

Per dag brengen we gemiddeld wel 20 uur van onze tijd in huis door. In de winter zelfs nog meer. Het is daarom van groot belang dat de kwaliteit van de lucht in de omgeving waar je het meeste bent zo goed en gezond mogelijk is. Gelukkig zijn nieuwbouwwoningen tegenwoordig wel voorzien van een goed ventilatiesysteem (door de eisen van het Bouwbesluit). Toch zijn er ook heel veel bestaande woningen in Nederland  waar de ventilatie helaas niet goed is. Woningen die afhankelijk zijn van natuurlijke ventilatie, woningen met niet goed functionerende raamroosters of woningen die alleen gelucht kunnen worden door het openen van ramen en deuren.  Met alle gevolgen van dien.
Slechte ventilatie kan zorgen voor gezondheidsklachten zoals: hoofdpijn, slecht slapen, hoesten, astma en benauwdheid. 

Lees verder >