FAQ – Meest gestelde vragen over ventilatie en COVID-19

31 augustus 2020

Ventilatie komt door COVID-19 de laatste tijd veel in het nieuws. Er zijn inmiddels veel verschillende onderzoeken over de verspreiding van het virus via de lucht. Mede door deze recente inzichten worden de ventilatierichtlijnen regelmatig aangepast. Maar het advies blijft om zoveel mogelijk te ventileren en zoveel mogelijk verse lucht toe te voeren in systemen die gebruik maken van recirculatie (bij recirculatie wordt de afgevoerde lucht hergebruikt i.p.v. deze naar buiten af te voeren).

Lees verder >

FAQ - Meestgestelde vragen over ventilatie en COVID-19

17 augustus 2020

Ventilatie komt door COVID-19 de laatste tijd veel in het nieuws. Er zijn inmiddels veel verschillende onderzoeken over de verspreiding van het virus via de lucht. Mede door deze recente inzichten heeft het RIVM de ventilatierichtlijn aangepast. Het advies is nu, om waar mogelijk, zoveel mogelijk verse lucht toe te voeren in systemen die gebruik maken van recirculatie (bij recirculatie wordt de afgevoerde lucht hergebruikt i.p.v. deze naar buiten af te voeren). Belangrijk is om te beseffen dat er vele verschillende soorten ventilatiesystemen bestaan waarbij ook het risico op verspreiding verschilt. Wij hebben de meestgestelde vragen verzameld en geven hierop onze antwoorden en adviezen.

Lees verder >

[Persbericht] Pure induct: voor de meest zuivere ventilatielucht

10 juni 2020

Innovatieve accessoire voor WTW heeft compleet nieuwe techniek, verbeterde filterkracht én is gunstiger geprijsd

Elke dag ademen we meer dan 25.000 keer. De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. De lucht die we inademen moet natuurlijk zo schoon mogelijk zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Luchtvervuiling is er in verschillende vormen. Eén daarvan is fijnstof. Overal ter wereld waar verkeer, industrie of bijvoorbeeld intensieve veehouderij is, komt fijnstof vrij. Fijnstof bestaat uit de allerkleinste zwevende deeltjes die verschillen in grootte, herkomst en samenstelling. Uit onderzoek blijkt dat het inademen van fijnstof schadelijk is voor de gezondheid. Hoe kleiner de deeltjes, hoe verder ze doordringen in het lichaam. Met de nieuwe Pure induct biedt Brink Climate Systems een oplossing die deze allerkleinste deeltjes buiten houdt terwijl het huis volop wordt geventileerd.
 

Lees verder >

Pure induct: voor de meest zuivere ventilatielucht

03 juni 2020

Excellente ventilatielucht zonder fijnstof, virussen, pollen en bacteriën dankzij Pure Induct

Luchtvervuiling is een wereldwijd probleem en heeft grote impact op onze gezondheid. Jaarlijks sterven er 5,5 miljoen mensen door luchtvervuiling (bron: NOS.nl).
Vooral fijnstof kan zorgen voor het ontstaan of verergeren van luchtwegproblemen. Hoge concentraties fijnstof komen niet alleen voor in grote steden. Ook in dorpen en op het platteland komt fijnstof vrij door verkeer, industrie, landbouw en de bouw van woningen en kantoren.

De lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. Vaak wordt gedacht dat we binnenshuis geen last hebben van luchtvervuiling, maar dat is onterecht. Ook in huis is de lucht is vaak ongezond. En omdat we maar liefst 80% van onze tijd binnen doorbrengen, is een gezond binnenklimaat dus van groot belang.

Lees verder >

Pure induct: voor de meest zuivere ventilatielucht

25 mei 2020

Excellente ventilatielucht zonder fijnstof, virussen, pollen en bacteriën dankzij Pure Induct

Elke dag ademen we meer dan 25.000 keer. De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. De lucht die we inademen moet zo schoon mogelijk zijn, want zuivere lucht zorgt, naast verbetering van luchtwegproblemen, voor meer energie, een beter concentratievermogen en het kan zelfs bijdragen aan een langer leven.

Het is onze droom om iedereen van excellente lucht te voorzien en daarvoor zetten we bij Brink dagelijks onze innovatiekracht en expertise in.

Onze laatste innovatie zorgt voor de meest zuivere lucht in huis: de nieuwe Pure induct.
 

Lees verder >

Brink breidt Flair familie verder uit

05 mei 2020

Brink heeft de Flair-familie verder uitgebreid. Ons Flair toestel is nu ook verkrijgbaar als 2b/2o uitvoering, met twee aansluitingen boven (2b) en twee aansluitingen onder (2o), met daarbij keuze uit een linker-of rechteruitvoering. Dat laatste is vooral handig als er bij het plaatsen aan de linkerkant net ruime tekort is, of juist aan de rechterkant.
De vele aansluitopties maken plaatsing van de Flair op meer plekken mogelijk en daarmee maakt Brink excellente lucht nu nog beter bereikbaar voor iedereen.

Lees verder >

Brink 'on air' met Online Kennissessie Multi Air Supply

04 mei 2020

Excellente lucht in huis zonder toevoerkanalen? Brink maakt het mogelijk.
Met trots presenteerden we op de afgelopen VSK ons Multi Air Supply systeem. Dankzij deze innovatie is ventilatie met warmteterugwinning (WTW) nu in elke woning mogelijk, ook als er geen toevoerkanalen zijn.

Op donderdag 14 mei 2020 om 13:00 uur organiseren we een interactieve online kennissessie waarin we de ins en outs van het Multi Air Supply systeem behandelen.
Ook geven we graag antwoord op uw vragen, die u kunt stellen in een live chat.
 

Omdat de sessie interactief is, is het aantal deelnemers beperkt.
Wilt u erbij zijn?
Lees dan snel verder voor meer informatie en meld u aan via dit formulier.

Lees verder >

Multi Air Supply: ventilatie met WTW zonder toevoerkanalen

28 april 2020

Ventilatie met WTW voor bestaande woningen, nu makkelijker dan ooit.

Per dag brengen we gemiddeld wel 20 uur van onze tijd in huis door. In de winter zelfs nog meer. Het is daarom van groot belang dat de kwaliteit van de lucht in de omgeving waar je het meeste bent zo goed en gezond mogelijk is. Gelukkig zijn nieuwbouwwoningen tegenwoordig wel voorzien van een goed ventilatiesysteem (door de eisen van het Bouwbesluit). Toch zijn er ook heel veel bestaande woningen in Nederland  waar de ventilatie helaas niet goed is. Woningen die afhankelijk zijn van natuurlijke ventilatie, woningen met niet goed functionerende raamroosters of woningen die alleen gelucht kunnen worden door het openen van ramen en deuren.  Met alle gevolgen van dien.
Slechte ventilatie kan zorgen voor gezondheidsklachten zoals: hoofdpijn, slecht slapen, hoesten, astma en benauwdheid. 

Lees verder >

20% kopers woning Groene Loper kiest voor Pure Air

01 april 2020

Bij de ontwikkeling van de Groene Loper in Maastricht is goed te merken dat steeds meer mensen zich bewust worden van het belang van een gezond binnenklimaat. Inmiddels kiest 20% van de kopers daar voor toevoeging van het Pure Air concept aan hun installatie. Pure Air zorgt voor extra zuivering, verfrissing en voorbehandeling van de binnenlucht en daarmee voor een gezond binnenklimaat. Met het Pure Air Concept wordt de nieuwe norm voor een schoon binnenklimaat gerealiseerd.

‘De meest gezonde woning’, daar was Ballast Nedam Development naar op zoek toen Brink werd benaderd. Samen ontwikkelden zij het Pure Air Concept, waarmee een binnenklimaat wordt gecreëerd zoals de natuur het bedoeld heeft.

Lees verder >

Brink treft extra maatregelen omtrent Coronavirus

18 maart 2020

Sinds een paar dagen staat het dagelijkse leven van iedereen volledig op zijn kop. Door het coronavirus (COVID-19) gaan kinderen niet naar school of opvang, mensen werken thuis en mijden sociale contacten.

Ook bij Brink ondervinden we de gevolgen hiervan. In onze visie op wat excellente lucht hoort te zijn speelt gezondheid een grote rol en het belang hiervan wordt in deze zeer onzekere situatie onderstreept. Daarom treffen wij extra maatregelen om verdere verspreiding van dit vreselijke virus tegen te gaan en zo snel mogelijk in te dammen.

Voor onze activiteiten volgen wij uiteraard de instructies en richtlijnen van de overheid en het RIVM. Daarnaast zijn er bij Brink aanvullende richtlijnen van kracht.

Lees verder >