Projectgenoten Brink genomineerd voor VKG Architectuurprijs

Projectgenoten Brink genomineerd voor VKG Architectuurprijs

01 december 2014

Op 2 december vindt voor de 10e keer de uitreiking van de VKG Architectuurprijs plaats in het  Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

De VKG Architectuurprijs in de categorie Renovatie wordt uitgereikt aan een project waarbij kunststof een kwalitatieve, esthetische bijdrage heeft geleverd aan het geheel. Magis Architecten, Kuin & Kuin Architecten en 2.0 Architecten hebben in deze categorie de nominaties in de wacht gesleept. De drie genomineerde projecten zijn: het pilotproject van Wonen Limburg en De Stroomversnelling in Melick, het complex City Pads in Amsterdam en de Dolomietenlaan in Tilburg. Bij twee van de drie projecten was Brink betrokken.

Dolomietenlaan Tilburg

Met Brink als adviserend fabrikant en in zeer nauwe samenwerking met installateur Kempair Klimaatbeheersing zijn in dit innovatieve project een aantal jarenzeventigwoningen gerenoveerd naar passiefhuisniveau. Dit is gedaan door onder andere toepassing van het Passiefhuistoestel als centrale installatie. Kuin en Kuin Architecten heeft de aandacht volledig gericht op het realiseren van een nieuw en fris gezicht voor deze woningen. Voor de gevelafwerking is gekozen voor een verschil in materialisering van onderbouw en verdieping. Bij de keuze voor kunststof kozijnen hebben zowel esthetische aspecten als (onderhouds)kosten en de voorwaarde van passiefhuiskozijnen een belangrijke rol gespeeld.

De passiefwoningen in Tilburg


Stroomversnelling Melick

Wonen Limburg leverde onlangs in Melick de eerste testwoning van De Stroomversnelling op. De Stroomversnelling is een landelijk initiatief waarbij 4 bouwbedrijven en 6 woningcorporaties zich hebben aangesloten. Het doel is energetisch bestaande huizen zo te renoveren dat ze evenveel energie opleveren als verbruiken. In deze eerste woning zijn bekende technieken gecombineerd met innovaties zoals 3D woning-inmeting, extern installatieportaal, gelijkstroom in plaats van wisselstroom, minimale bouwtijd door kant-en-klare-gevels en daken. Hiervoor is onder andere de Renovent Sky 300 met warmteterugwinning van Brink toegepast. Het esthetische ontwerp van de woningen komt van 2.0 Architecten.

Het pilotproject in Melick


Veel succes gewenst!
We wensen zowel Kuin en Kuin Architecten als 2.0 Architecten veel succes bij het meedingen naar de VKG Architectuurprijs 2014. Moge de beste kandidaat winnen!

De winnaar wordt morgen bekend gemaakt op de VKG Architectuurdag 2014.

<Terug naar overzicht
 
Onze Air 70 is genomineerd!

Bezoek ons op standnummer C038, hal 8.

Lees verder

Download de BRINK service app voor u gemak

Lees verder

Vind een installateur bij u in de buurt

Lees verder >