Persbericht: 3,5 ster voor nieuw pand Brink Climate Systems

Persbericht: 3,5 ster voor nieuw pand Brink Climate Systems

17 februari 2015 

 
Een gebouw goed voor mens en milieu: dat was het streven van Brink Climate Systems. En het is gelukt. Hun nieuwe kantoorpand en fabriekshal hebben beide 3,5 ster gekregen volgens de GPR Gebouw normering, met in alle categorieën goede scores. Commercieel directeur Wim Hijmissen: “We hebben de speerpunten van onze productontwikkeling in het gebouw toegepast: energiezuinig en gebruiksvriendelijk.” 
 Vanzelfsprekend heeft het gebouw Energielabel A gekregen, maar ook op gebruikskwaliteit scoort het nieuwe pand heel goed: een 9,2. De door Brink zelf geproduceerde toestellen maakten wezenlijk onderdeel uit van deze goede score. Brinks eigen ventilatietoestellen zijn in vrijwel het hele gebouw toegepast. “Dat zijn nu eenmaal de meest energiezuinige en gebruiksvriendelijke toestellen die we kennen” aldus Hijmissen.

Alleen in de fabriekshal was een systeem nodig in een orde van grootte die Brink niet levert. “Omdat we ook daar een optimale ventilatie met zo min mogelijk energieverbruik wilden, was het logisch dat we kozen voor de beste leverancier op dat terrein. Dat adviseren we onze klanten ook.”

Alle details goed
Voor de realisatie van een optimaal geïsoleerd gebouw, is gelet op de kleinste details: van goed geïsoleerde muren tot kozijnen die naadloos op de wanden aansluiten. Ook is overal drievoudig glas geplaatst. De isolatiewaarde van het gebouw kwam zo ruimschoots boven de vereiste normen uit. Hijmissen: “Dat leidde wel tot fronsende wenkbrauwen bij de bouwers, maar we vinden dit nu eenmaal belangrijk.”

Niet alleen de energie- en milieuwaarden waren van belang voor Brink, het comfort van het personeel en de bezoeker was minstens zo belangrijk. Daarom is onder meer gekozen voor daglichtafhankelijke verlichting. De sterkte van deze verlichting wordt aangepast op basis van de hoeveelheid licht die nodig is. De lampen gaan feller branden als de lucht donker wordt door bijvoorbeeld een felle onweersbui en worden gedempt zodra de zon weer tevoorschijn komt. “Dat is goed om het energieverbruik te temperen, maar zeker ook heel comfortabel voor de mensen die hier werken.” 


Over het GPR
keurmerk
GPR Gebouw is een digitaal instrument om de duurzaamheid van een woning, kantoor of school in kaart te brengen. Dit gebeurt door middel van rapportcijfers in vijf categorieën: energie, milieu, gezondheid, toekomstwaarde en gebruikskwaliteit. Er moet minimaal een 6 gehaald worden om aan het geldende bouwbesluit te voldoen. De rapportcijfers van Brink : Energie: 8,4 Milieu: 7,5 Gezondheid: 8,4 Gebruikskwaliteit: 9,2 Toekomstwaarde: 7,8 

Zo kreeg Brink 3,5 ster
Over werkelijk alle details in het gebouw is nagedacht. Een (incompleet) overzicht van alle maatregelen:
 

- Ventilatie met warmteterugwinning, uitgevoerd en geproduceerd door Brink
- Zeer energiezuinige klimaatinstallaties, uitgevoerd door Brink
- Isolatiewaarde en luchtdichtheid ver boven het bouwbesluit
- WKO met warmtepomp
- Vloerverwarming en -koeling, ook in de bedrijfshal
- De warmte van de noodzakelijke compressoren in de fabriek wordt gebruikt voor verwarming van de bedrijfshal
- Het warme water van de douches in de fabriek komt van zonneboilers
- Buiten en op de parkeerplaats is LED-verlichting
- In de kantoren is de verlichting daglichtafhankelijk
- Geluidsdemping
- Lage luchtsnelheden in de verschillende ruimtes, waardoor er minder stofproblemen zijn

High-res foto’s en de tekst zijn digitaal verkrijgbaar via onderstaande link.
Perskamer Brink

 

<Terug naar overzicht
 
Onze Air 70 is genomineerd!

Bezoek ons op standnummer C038, hal 8.

Lees verder

Download de BRINK service app voor u gemak

Lees verder

Vind een installateur bij u in de buurt

Lees verder >