Expert: Albert van Lohuizen

Functie: Commercieel Manager
Expertise: Installatieconcepten voor een comfortabel, energiezuinig en gezond gebouw.
Albert van Lohuizen kan een spil zijn in de keten en zorgen voor een optimale afstemming van installaties op de bouwkundige delen van een gebouw.
Tel. (0522) 46 99 44

Blogs

image
Uitbreiding Flair-serie maakt verse lucht bereikbaar voor iedereen

Door: Albert van Lohuizen.
Bereikbaarder dan ooit tevoren: met ons nieuwe Multi Air Supply systeem waarvan de Flair WTW-unit een belangrijk onderdeel is, maken we schone lucht mogelijk voor iedereen.  Dat betekent nieuwe oplossingen zodat alle soorten woningen kunnen worden voorzien van de juiste ventilatie. Met de uitbreiding op onze Flair-serie, al dan niet in combinatie met het Multi Air Supply systeem, ligt deze oplossing voorhanden.

Lees verder
image
BENG, ventilatie en een veelzeggende kamerbrief

Door: Albert van Lohuizen.
Al sinds de energiecrisis in de jaren ’80 met daarna de opkomst van beter geïsoleerde huizen en mechanische ventilatiesystemen bestaat er de keuze uit het toepassen van diverse ventilatiesystemen. Nu de stof rondom BENG wat is neergedaald, kunnen we de status gaan opmaken. De kamerbrief waarin de BENG-eisen uiteen gezet worden geeft nu ook aandacht de kwaliteit van ventilatiesystemen.

Lees verder
image
Trias Comfortica: Energiebesparing en comfort in woningen

Door: Albert van Lohuizen.
Tegenwoordig zijn woningen voorzien van een goed geïsoleerde gebouwschil. Bovendien zijn alle naden en kieren zorgvuldig afgedicht waardoor gecontroleerde ventilatie noodzakelijk is. Overigens ben ik persoonlijk van mening dat de isolatie en kierdichting in woningen nog best iets aangescherpt kan worden. Ik ben nog steeds een voorstander van het toepassen van de Trias Energetica. Eigenlijk zou er ook een Trias Comfortica moeten zijn.

Lees verder
image
De gezondste woning van Nederland

Door: Albert van Lohuizen.
Het is allemaal vanzelfsprekend. We stappen in de auto, zetten de verwarming aan en het wordt warm. We gaan er vanuit dat de ventilatie naar behoren functioneert (want er zit toch een fijnstoffilter in de auto) en we voelen ons oké. Hoe zit dat eigenlijk in ons huis? Voelen wij ons thuis prettig? Met andere woorden: wel eens over nagedacht hoe het zit met de luchtkwaliteit in ons eigen huis?

Lees verder
image
Mevrouw, hoe bevalt uw gerenoveerde woning?

Door: Albert van Lohuizen.
Het is heel makkelijk om een project op te leveren en hard weg te lopen. Het geld is binnen dus het project is afgerond. Wel eens gehoord van after sales? Of conceptverbetering door echt naar de markt te luisteren? Hoe maken we de bewoner blij? In deze blog vertel ik jullie kort iets over ervaringen van bewoners in goed geïsoleerde woningen en Nul op de Meter woningen (NOM) en hoe wij daar als bedrijf van leren.

Lees verder
image
Appels en peren, met BENG op weg naar presteren

Door: Albert van Lohuizen.
In een vorige blog heb ik gesproken over de rol die ik voor onze overheid zie als het gaat om bewustwording en het leggen van verbanden tussen micro gedrag en macro gevolgen. De overheid kan op vele manieren bouw- en installerend Nederland stimuleren door het slim inzetten van het belastinginstrument op energieverbruik. Echter ook de juiste wet- en regelgeving kan ons vooruit helpen.

Lees verder