Expert: Henk Kampjes

Regio
Functie: Technisch Commercieel Adviseur
Expertise: Luchtbehandeling voor woningbouw en kleine utiliteit. Zowel verwarming, koeling als ventilatie met warmteterugwinning (WTW).
Henk is verantwoordelijk voor de verkoop en advies aan installateurs in Noordoost Nederland.
Tel. (0522) 46 99 44

Blogs

image
Wat is de lucht droog hè?

Door: Henk Kampjes.
We hebben het de afgelopen weken al weer goed kunnen merken; droge lucht in huis. Door de dalende buitentemperaturen en vorst wordt de luchtvochtigheid in de buitenlucht lager. Doordat we ventileren en dat ook ‘s winters willen blijven doen, halen we deze droge lucht naar binnen. Ongemerkt  kan droge lucht allerlei klachten veroorzaken bij de bewoners  zoals een droge huid, uitgedroogde slijmvliezen en last van statische schokken.
 

Lees verder
image
Het ontwerp van een goed ventilatiesysteem

Door: Henk Kampjes.
In onze nieuwe, goed geïsoleerde woningen is ventilatie een must. En dat het toepassen van warmteterugwinning (WTW) de beste manier is, is ook geen verrassing meer. Een goed werkend ventilatiesysteem met WTW bestaat niet alleen uit een goed ventilatietoestel. Er moet ook een goed ontwerp van het kanalensysteem worden gemaakt. Welke stappen moet je doorlopen voor een energiezuinige, geluidsarme en goed geventileerde woning?
 

Lees verder
image
Passie voor lucht

Door: Henk Kampjes
Ventilatie is de rode draad in mijn loopbaan. Na de opleiding Elektrotechniek werkte ik eerst als service technicus en daarna als werkvoorbereider en uitvoerder/projectleider.
In mijn volgende baan bij een dochterbedrijf van Brink Climate Systems kon ik techniek en commercie combineren. Ik hield mij bezig met advies en verkoop van de Brink producten in de buitendienst en zo ontstond mijn passie voor het “lucht-vak”.

Lees verder