De gezondste woning van Nederland

Door: Albert van Lohuizen
Het is allemaal vanzelfsprekend. We stappen in de auto, zetten de verwarming aan en het wordt warm. We gaan er vanuit dat de ventilatie naar behoren functioneert (want er zit toch een fijnstoffilter in de auto) en we voelen ons oké. Hoe zit dat eigenlijk in ons huis? Voelen wij ons thuis prettig? Met andere woorden: wel eens over nagedacht hoe het zit met de luchtkwaliteit in ons eigen huis? Is het klimaat in uw woning, waar u heel veel tijd doorbrengt, wel comfortabel en gezond?

Samenwerking leidt tot tevreden bewoners
Er komt wel steeds meer besef dat ventilatiesystemen er zijn voor onze eigen gezondheid, maar helaas komt het nog te vaak voor dat ventilatie in nieuwbouwwoningen of renovatiewoningen een ondergeschoven kindje is. We doen het omdat het moet en we daarmee aan de wet- en regelgeving voldoen.

Gelukkig zijn er ook steeds meer ontwikkelaars en bouwers die beseffen dat ze het doen voor de bewoner, maar dat het uiteindelijk voor alle partijen óók voordeel oplevert als we het goed doen. Je ziet mooie samenwerkingsverbanden ontstaan met bouwers, ontwikkelaars en installateurs waarbij de fabrikant garanties voor de goede werking van de installaties op zich neemt. Brink is graag bereid dit te doen en we zijn ervan overtuigd dat we met deze manier van samenwerken “Health & Wellness” in woningen kunnen garanderen. Het binnenklimaat afstemmen op de specifieke wensen van de bewoner om zo gezond en prettig mogelijk te kunnen wonen.

Pure Air concept; de gezondste woning van Nederland
Een ander mooi voorbeeld van de drang naar het “goed doen” is het Pure Air concept wat Ballast Nedam onlangs heeft geïntroduceerd in samenwerking met Brink. Op de plek waar ooit de meest vervuilde buitenlucht in Nederland was, worden nu de gezondste woningen van het land gebouwd. Vervuilde lucht behoort tot de top 3 van ziekteveroorzakers. Volgens het RIVM hebben inwoners als gevolg van luchtverontreining in hun omgeving een levensverwachting die enkele jaren lager ligt dan bewoners van het platte land. Dat willen we en kunnen we in de toekomst voorkomen!

Lucht zoals de natuur het bedoeld heeft
Het Pure Air concept zuivert de lucht voordat het de woning binnen komt. De basis bestaat uit een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW), de Flair 300, en CO2 2-zone vraagsturing. Hiermee wordt de luchtkwaliteit in de woning al aanzienlijk verbeterd én de lucht wordt getransporteerd naar de ruimte waar dat nodig is. Aan het ventilatiesysteem is de Brink Pure Induct in combinatie met de Brink Evap luchtbevochtiger gekoppeld. Gevaarlijk fijnstof blijft hierdoor buiten de deur. De Pure Induct is een slim systeem van ‘ionisatie’, dat fijnstofdeeltjes ‘laadt’, waarna ze aan een ‘collector’ blijven plakken. Alle binnenkomende ventilatielucht is hierdoor volledig fijnstofvrij. Lucht zoals de natuur het bedoeld heeft.


Toevoeging van het Pure Air concept aan uw energiezuinige Flair 300 staat garant voor een optimale luchtkwaliteit in de woning.


De eerste concrete toepassing van het Pure Air concept is binnen de gebiedsontwikkeling “De Groene Loper” te Maastricht. Meer weten over dit unieke concept? Neem contact met ons op!

Breng het gevoel van Health & Wellness bij de bewoner thuis
Samenwerken in de keten, het toepassen van de juiste producten en goed nadenken waarvoor we het uiteindelijk doen is noodzakelijk om de luchtkwaliteit in woningen sterk te verbeteren en brengt het gevoel van “Health & Wellness” bij de bewoner thuis.
 Security code

Indien je een reactie plaats op het blog ga je akkoord met de privacyverklaring van Brink.