Mijn Brink

Brink presenteert Mengen-over-binnendeuren op ZEN Platformbijeenkomst (11 september)

06 september 2018

Op 11 september aanstaande is er weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst. Zoals gebruikelijk is er aandacht voor de nieuwe BENG-norm en -eisen. Matthijs Visser van Alliander gaat in op publieke open warmtenetten en er zijn weer een aantal prikkelende pitches en diepgravende kennissessies.

Brink presenteert tijdens deze bijeenkomst het Mengen-over-binnendeuren, de winnende oplossing in de 100%GZNDwonen Challenge van Mitros.

 

Lees verder >

Dankzij WTW behaaglijk de zomer door

19 juli 2018

Al dagenlang berichten media dat er volgende week een hittegolf op komst is. Met tropische temperaturen in het vooruitzicht zit natuurlijk niemand te wachten op warmteterugwinning (WTW). Toch kan die WTW-unit juist helpen om de warme dagen geriefelijk door te komen, legt Albert van Lohuizen van Brink Climate Systems uit. Het geheim? Koudeterugwinning. “De installateur kan dus met een gerust hart aan zijn klant adviseren om de WTW door te laten draaien.”

Lees verder >

Goed nieuws onder de zon: Brink nóg duurzamer dankzij zonnepanelen!

28 juni 2018

Deze week is er gestart met de installatie van 1458 zonnepanelen op onze productiehal. Wij verbruiken jaarlijks zo’n 1.400.000 kWh groene energie. Door de komst van zonnepanelen kunnen wij een kwart van ons energieverbruik zelf opwekken; een belangrijke stap naar een energieneutraal pand!

Lees verder >

Adem frisse lucht in huis met de Air 70

20 juni 2018

Frisse lucht in uw huis is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De Air 70 zorgt ervoor dat buitenlucht wordt gefilterd en fris uw woning in geblazen wordt. En dat enorm stil. De Air 70 is namelijk de stilste in zijn soort. Zo geniet u van frisse lucht wat essentieel is voor een gezond binnenklimaat. Meer weten over de Air 70 of een bestelling plaatsen? Download de brochure of bestel de Air 70 hier.
 

Lees verder >

Instructievideo's: Eerste hulp bij onderhoud en service

15 juni 2018

Voor een optimale werking van onze toestellen is goed en regelmatig onderhoud enorm belangrijk. Dit staat of valt met de aanwezige kennis bij zowel de installateur als bij de eindgebruiker. Om u hierbij te kunnen ondersteunen zijn er instructievideo’s beschikbaar.

Lees verder >

Informatieavond 26 juni - Ventilatie, veel om te doen: balansventilatie of natuurlijke ventilatie?

07 juni 2018

Op dinsdagavond 26 juni 2018 organiseert DNA in de bouw een informatieavond met als thema:“Ventilatie, veel om te doen: balansventilatie of natuurlijke ventilatie?”. De sprekers van deze avond zijn André Meester (VLA Ambassadeur voor de Sector Wonen) en Albert van Lohuizen (Manager Verkoop Nederland bij Brink Climate Systems). Albert vertelt over warmteterugwinning (WTW), de aandachtspunten van een WTW-installatie en hoe dit presteert ten aanzien van de BENG-eisen. Er zijn nog tickets beschikbaar! Locatie: IPKW in Arnhem.

Lees verder >

Brink en partners winnaar in de 100%GZNDwonen Challenge!

31 mei 2018

In de 100%GZNDwonen Challenge van Mitros werden Brink en haar partners in “Beter met BRITT+1” gisteren uitgeroepen tot winnaar.

Uit 28 inzendingen, bereikten zij het podium waarop 4 finalisten hun vernieuwende ideeën mochten presenteren. In een enthousiaste presentatie wist het consortium “Beter met BRITT+1” de jury te overtuigen van hun oplossing “mengen-over-binnendeuren”.

Lees verder >

Finale 100% GZNDwonen Challenge: de 4 kanshebbende oplossingen

28 mei 2018

Op woensdag 30 mei 2018 vindt de finale van de 100% GZNDwonen Challenge van Mitros plaats.
Benieuwd wat de kanshebbende oplossingen zijn? In een artikel in het vakblad Installatie en Sanitair wordt een tipje van de sluier opgelicht...

 

Lees verder >

Hooikoorts kost drie miljard euro per jaar

01 mei 2018

Hooikoorts is een serieus volksgezondheidsprobleem en heeft een flinke impact op het dagelijks functioneren. Uit Zweeds onderzoek bleek dat de totale jaarlijkse kosten (medisch kosten en kosten door verminderde productiviteit) uitkomen op zo’n 1,3 miljard euro. Omgerekend naar de Nederlandse situatie betekent dat een bedrag van 3 miljard euro per jaar. Pollen kunnen we buiten niet zomaar laten verdwijnen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je in huis veel minder klachten ervaart. Zorg dus dat je pollen buiten de deur houdt! 

Lees verder >

Meer balansventilatie door warmtepomp

24 april 2018

De warmtepomp is het meest gekozen verwarmingssysteem als alternatief voor de traditionele gasketel. In 75 procent van de gevallen wordt de toepassing van een warmtepomp gecombineerd met balansventilatie.

Lees verder >