Mijn Brink

Hooikoorts kost drie miljard euro per jaar

01 mei 2018

Hooikoorts is een serieus volksgezondheidsprobleem en heeft een flinke impact op het dagelijks functioneren. Uit Zweeds onderzoek bleek dat de totale jaarlijkse kosten (medisch kosten en kosten door verminderde productiviteit) uitkomen op zo’n 1,3 miljard euro. Omgerekend naar de Nederlandse situatie betekent dat een bedrag van 3 miljard euro per jaar. Pollen kunnen we buiten niet zomaar laten verdwijnen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je in huis veel minder klachten ervaart. Zorg dus dat je pollen buiten de deur houdt! 

Lees verder >

Meer balansventilatie door warmtepomp

24 april 2018

De warmtepomp is het meest gekozen verwarmingssysteem als alternatief voor de traditionele gasketel. In 75 procent van de gevallen wordt de toepassing van een warmtepomp gecombineerd met balansventilatie.

Lees verder >

Brink is finalist in de 100%GZNDwonen challenge van Mitros

19 april 2018

Brink Climate Systems heeft samen met o.a. een kennisinstituut en een aantal installatiebedrijven binnen het consortium  “Beter met BBRIT+1” een oplossing ingezonden voor de 100%GZNDwonen Challenge van woningcorporatie Mitros. Met de oplossing ‘mengen over binnendeuren’ - een WTW systeem zonder toevoerkanalen, maar met ventilatie-units boven de binnendeuren - hebben Brink en haar samenwerkingspartners een plek in de finale weten te bemachtigen.
 

Lees verder >

Mijlpaal: eerste Flair 325 geproduceerd!

17 april 2018

Vandaag (17 april) rolde de eerste Flair 325 van de band in de productiehal van Brink! Onder luid applaus van het voltallige personeel werd het eerste toestel geproduceerd en dit heugelijke feit gevierd. De Flair 325 is het eerste toestel in de nieuwe Flair-reeks en specifiek ontwikkeld voor de buitenlandse markt. Later dit jaar volgt onder andere de Flair 300, de Nederlandse variant met een capaciteit van 300 m3/h.

Lees verder >

Duurzaam & Comfortabel, unieke samenwerking bij duurzame renovaties

16 april 2018

Een duurzame renovatie brengt veel uitdagingen met zich mee. Om de klant hierbij te ontzorgen, is Brink een samenwerking aangegaan met de NVT onderhoudsgroep en Alphaplan bv - adviseurs in bouwen. Onder de naam Duurzaam & Comfortabel werken deze bedrijven samen en gaan met de klant om tafel. De behoeftes van de klant/vastgoedeigenaar worden in kaart gebracht en hierbij adviseert ieder bedrijf vanuit haar eigen expertise.
 

Lees verder >

Pure induct: luchtvervuiling buiten, schone lucht binnen

29 maart 2018

Nu leverbaar: Pure induct!

Luchtvervuiling, een probleem waar we allemaal mee te maken hebben. Overal ter wereld waar er verkeer en industrie is, komt er fijnstof vrij. Bij het naar binnenhalen van verse lucht in een woning komt de vervuiling meteen mee. Dat is natuurlijk niet gezond. De Pure induct lost dit op: luchtvervuiling buiten, schone lucht binnen.

Lees verder >

Verbod op cv-ketel: wat nu?

29 maart 2018

Brede coalitie dringt aan op het verbod van standaard cv-ketels vanaf 2021, want Nederland moet van het gas af. De kernboodschap van het manifest wat door Berenschot is opgesteld is door de media opgepikt. Eindelijk dringt breed door dat we niet door kunnen gaan met het gebruik van aardgas. Het Klimaatakkoord van Parijs verplicht ons stappen te zetten en "Groningen" maakt duidelijk dat het snel moet. Maar wat zijn de alternatieven?

Lees verder >

NOS: "Over 3 jaar geen traditionele cv-ketel meer". Balansventilatie met WTW de oplossing.

28 maart 2018

Milieu Centraal wijst in het nieuwsbericht erop dat balansventilatie met warmteterugwinning (systeem D) de oplossing is in woningen met een lage energievraag. Gelukkig is breed het besef doorgedrongen dat we niet door kunnen gaan met het gebruik van aardgas. Het klimaatakkoord van Parijs verplicht ons stappen te zetten en "Groningen" maakt duidelijk dat het snel moet.

Lees verder >

Wim Hijmissen is genomineerd voor ABN Amro Duurzame 50 - 2018!

05 maart 2018

Op 18 april vindt de zevende editie van de ABN Amro duurzame 50 plaats. Wim Hijmissen, Directeur van Brink Climate Systems, is net als vorig jaar genomineerd voor deze Award! De winnaar mag zich de meest invloedrijke en meest duurzame persoon van 2018 binnen de bouw- en vastgoedsector noemen. De prijs die hierbij hoort, een cheque ter waarde van € 5.000, gaat naar een goed doel dat de winnaar kiest.

Lees verder >

Wat betekent Health & Wellness voor de bewoner?

20 februari 2018

Bekijk de video

Gezond wonen en je goed voelen is waar het om draait, zeker als je thuis bent. Met de oplossingen van Brink krijgt ieder huis gezonde longen. Hoe bereiken we dit? In deze video leggen wij uit wat ‘Health & Wellness’ voor de bewoner betekent.

Lees verder >