Cases Terug
ventilatie

30 energieneutrale huurwoningen GOUDENREGENSTRAAT HENGELO

Aan de Goudenregenstraat in de nieuwbouwwijk Veldwijk Zuid in Hengelo zijn in opdracht van woningcorporatie Welbions 30 duurzame huurwoningen gerealiseerd. Uiteraard zijn deze energieneutrale woningen uitstekend geïsoleerd, gasloos gebouwd en voorzien van luchtverwarming en ventilatie met warmteterugwinning (WTW). De gelukkige huurders hebben afgelopen najaar de sleutel ontvangen van een gloednieuwe en duurzame woning.

 

Verwarming

Hoe wordt de woning verwarmd? met Brink producten

De woningen zijn duurzaam gebouwd). Hiermee zijn de bewoners goed voorbereid op de toekomst. Voor de verwarming wordt gebruikt gemaakt van luchtverwarming: de  Elan 4.  Voor de ventilatie is het ventilatiesysteem Flair 300 toegepast.

De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming waarmee de luchtverwarmer wordt voorzien van warm water. De verse lucht wordt door middel van de Flair WTW-unit voorverwarmd binnen gebracht. Voor deze woningen is dus gekozen voor een duurzame oplossing met lucht, waardoor een comfortabel en gezond binnenklimaat wordt gerealiseerd.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Goudenregenstraat Hengelo/IMG_20220328_152413830.jpg
VOORDEEL

VERWARMING EN VENTILATIE IN ÉÉN installatie

Het voordeel van één kanalensysteem voor verwarmen en ventileren zorgt voor een compacte installatie in de woning. Op deze manier dragen wij samen met partners bij aan het woongeluk van de bewoners, voor nu en in de toekomst!  

ervaringen

DE BEWONERS AAN HET WOORD

Nu de bewoners er een aantal maanden wonen en een koudere periode hebben meegemaakt, blijkt het energieverbruik laag te zijn. Tevens is het comfort in de woningen zeer goed.

De woning met deze installatie is woongenot verhogend” aldus een van de bewoners van de Goudenregenstraat.  

 

Samenwerking

Samenwerking betrokken partijen

De woningen zijn in opdracht van woningcorporatie Welbions gebouwd door Bouwonderneming Oude Wolbers en de installaties zijn geïnstalleerd door Loohuis Installatiegroep.

 

Woningcorporatie Welbions
Bouwonderneming Oude Wolbers
Loohuis Installatiegroep

contact

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over dit duurzame project of over de mogelijkheden van dit unieke ventilatiesysteem speciaal voor bestaande woningen? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!