persbericht

Pure induct: voor de meest zuivere ventilatielucht

Elke dag ademen we meer dan 25.000 keer. De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. De lucht die we inademen moet natuurlijk zo schoon mogelijk zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Luchtvervuiling is er in verschillende vormen. Eén daarvan is fijnstof. Overal ter wereld waar verkeer, industrie of bijvoorbeeld intensieve veehouderij is, komt fijnstof vrij. Fijnstof bestaat uit de allerkleinste zwevende deeltjes die verschillen in grootte, herkomst en samenstelling. Uit onderzoek blijkt dat het inademen van fijnstof schadelijk is voor de gezondheid. Hoe kleiner de deeltjes, hoe verder ze doordringen in het lichaam. Met de nieuwe Pure induct biedt Brink Climate Systems een oplossing die deze allerkleinste deeltjes buiten houdt terwijl het huis volop wordt geventileerd.

nieuwe techniek

Gunstiger geprijsd door nieuwe techniek

De nieuwe versie van de Pure induct is compleet doorontwikkeld door de Nederlandse producent van onder andere ventilatietoestellen met warmteterugwinning (WTW). Door deze nieuwe en vooruitstrevende techniek wordt niet alleen de filtering van ultra-fijnstof verbeterd, maar kan Brink het product ten opzichte van de vorige versie ook gunstiger aanbieden.

modulair

modulair op te bouwen

De Pure induct is een modulaire toevoeging op het centrale balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). De module wordt geplaatst in het kanaal dat verse lucht van de WTW-unit naar de woning brengt. De standaardfilters van de WTW-unit (ISO coarse filters; G4-filters) filteren de eerste vervuiling uit de verse buitenlucht. Een optioneel ISO ePM1 filter (F7-filter) is efficiënter en haalt al meer van de allerkleinste deeltjes zoals fijnstof, schimmels, sporen en pollen eruit. De Pure induct is het meest efficiënt. Hij filtert nagenoeg alle ultra-fijnstofdeeltjes, smog, roetdeeltjes, bacteriën en virussen. Hierdoor is de binnenlucht het meest optimaal gezuiverd en dus zo schoon en gezond mogelijk.

/storage/Nieuws/2020/Afbeelding-lichaam_iconen_bijschriften-300dpi.jpg
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Nieuws/2020/Filtervergelijking-NL-v3.jpg
certificaat

Certificering TÜV NORD

Download hier het certificaat met de meetresultaten van TÜV NORD.
werking

werking pure induct

De Pure induct werkt middels ionisatie. Het ionisatieproces zorgt dat alle deeltjes in de lucht statisch geladen worden. Het speciaal behandelde, statisch geladen filter vangt deze deeltjes vervolgens af. Zo verdwijnen alle verontreinigingen uit de lucht en gezuiverde, gezonde lucht gaat de woning in.

veiligheid

volkomen veilig

Bij veel systemen die met ionisatie werken komt ozon vrij. Ozon is schadelijk voor de gezondheid. De techniek van de Pure induct is zo geavanceerd dat er geen ozon wordt geproduceerd. De Pure induct is daarom volkomen veilig in gebruik.

contact

over brink climate systems

Meer info over de Pure induct vindt u hier.

Brink Climate Systems is specialist in ventilatie met warmteterugwinning, verwarming en koeling. Het is de droom van Brink om iedereen te voorzien van de meest excellente lucht in huis. De innovatieve oplossingen van Brink zijn klaar voor de complexe installatievragen van vandaag én voorbereid op de wereld van morgen.

/storage/Nieuws/2020/Pure_induct-woning_toegepast-Flair_300-web.jpg