Door Albert van Lohuizen

Bekijk profiel
ventilatie en beng-methodiek

Ventilatiesystemen en BENG: alle ins & outs tijdens webinar

Aan het belang van goede ventilatiesystemen in woningen wordt helaas vaak nog te weinig aandacht besteed. Een goede en duurzame luchtuitwisseling van binnen naar buiten en andersom is echt essentieel voor een gezonde leefomgeving. In de afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de BENG rekenmethodiek. We zijn veel presentaties op het web tegengekomen waarin de BENG en de verschillende uitgangspunten werden aangestipt. Maar hoe zit het nou precies met ventilatiesystemen en de BENG? Wij zijn van mening dat we op dit punt nog veel extra’s te vertellen hebben, omdat we inmiddels de nodige ervaring hiermee hebben opgedaan. Graag willen wij onze ervaringen met iedereen delen en de kneepjes van het  vak laten zien. In samenwerking met Eisma Media organiseren wij daarom het Webinar “Hoe zit het nu écht met ventilatie en BENG”? 

kennis delen

De nodige kennis die wij hebben opgedaan willen wij graag delen!

Simon van de Kamp van Brink en Andre Kruithof van adviesbureau Nieman, vertellen vanuit hun eigen ervaringen die intussen ruimschoots zijn opgedaan. Beide experts hebben vanuit hun eigen vakgebied dagelijks te maken met vraagstukken rondom ventilatie installaties in relatie tot de bouwkundige schil en de invloed van de BENG.

André neemt u mee in BENG-rekenmethodiek en laat zien welke factoren belangrijk zijn binnen de BENG en waar de grootste winst valt te halen. Simon vertelt welke installatieoplossingen er zijn en hoe die in relatie staan tot de BENG, de impact van BENG op fabrikanten en wat er gebeurt als we aan de verschillende knoppen draaien.

Tijdens het webinar komen nieuwe aandachtspunten aan bod en praten we iedereen in een uur tijd voldoende bij over BENG en ventilatie in de praktijk. Als dan in de toekomst ook de aspecten comfort en gezondheid een plek krijgen in de BENG, worden wij daar heel gelukkig van en komen we zeker bij u terug.

Aan het woord

“Het is onze ambitie om iedereen van excellente lucht te voorzien en daarvoor zetten we bij Brink dagelijks onze innovatiekracht en expertise in. Voldoen aan en inspelen op de nieuwste regelgeving is hier onlosmakelijk mee verbonden.”

Simon van de Kamp, Adviseur Installatieconcepten van Brink Climate Systems

gratis aanmelden

meld je nu gratis aan!

Het Webinar ‘Hoe zit het nu écht met ventilatie en de BENG’ is gratis en vindt plaats op 18 mei vanaf 12.30 uur. Tijdens de live-uitzending is er gelegenheid om vragen te stellen. Inschrijven kan via deze link.