filtering

Voor elke situatie het juiste filter lucht zoals de natuur het bedoeld heeft!

We worden ons steeds meer bewust van het belang van een goede luchtkwaliteit. Dit proces is al langere tijd gaande, maar door de recente crisis heeft het nog meer aandacht gekregen. Mensen zijn meer na gaan denken over welk effect de lucht die we inademen op onze gezondheid kan hebben. We zijn immers afhankelijk van de lucht waarin we ons bevinden: we hebben zuurstof nodig en we moeten het CO2 dat we produceren er weer in kwijt. Maar met de lucht die we inademen komen er ook veel andere niet zichtbare stoffen en deeltjes ons lichaam binnen. Grofstof en fijnstof komen veel voor, maar ook schimmels, pollen, roetdeeltjes, bacteriën en virussen kunnen zich in de lucht bevinden. Niet alles is direct schadelijk voor de gezondheid en we kunnen ook best wel tegen een stootje, maar het is beter de lucht zo zuiver en puur mogelijk in te ademen.

stap 1

de eerste stap goed ventileren

De eerste stap naar een betere luchtkwaliteit wordt al genomen door goed in huis te ventileren. Hiermee wordt continu verse lucht van buiten naar binnen gebracht en wordt de vervuilde lucht uit huis afgevoerd. De buitenlucht is meestal al beter van kwaliteit dan de lucht binnen.  Alles wat zich in huis op heeft gehoopt en al het fijnstof wat je binnen produceert door bijvoorbeeld koken, wordt op deze manier naar buiten afgevoerd.

Maar we willen natuurlijk voorkomen dat met die buitenlucht weer direct andere stoffen het huis binnenkomen. Want, zoals ik net al aangaf: hoe zuiverder en puurder de lucht, hoe beter. Hoeveel stoffen er naar binnen kunnen komen, hangt erg af van de omgeving. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken die de luchtkwaliteit beïnvloeden. Dit kan menselijke en natuurlijke oorzaken hebben. Verkeer, industrie en veeteelt kunnen veel fijnstof uitstoten, maar ook bij landbouw en bijvoorbeeld bij natuurgebieden langs de kust komt fijnstof vrij. Er zijn verschillende websites te vinden zoals luchtmeetnet.nl of atlasleefomgeving.nl waar je de luchtkwaliteit in jouw omgeving terug kunt vinden. En als je dat eenmaal weet en je er bewust van bent, dan kan je ook de juiste maatregelen treffen.

stap 2

Kies het het juiste filter grof stof- en fijnstoffilter

Grofstof filter
Is de omgeving schoon en is er maar weinig aan de hand? Dan voldoet het standaard grofstof filter (ISO Coarse) in het ventilatietoestel al. Dit ventilatie filter houdt grotere stofdeeltjes tegen, maar bijvoorbeeld ook insecten.

Fijnstoffilter
Woon je langs een drukke weg dan kan de uitstoot van het verkeer je huis binnen komen. In zo’n geval kan je kiezen voor een fijner filter (ISO ePM1) die ook een deel van het fijnstof afvangt. Mensen die een lichte vorm van hooikoorts hebben zijn hiermee overigens ook al geholpen.

extra krachtig

Pure induct: extra krachtig

Voor de allerkleinste fijnstofdeeltjes
Is de vervuiling van een nog hogere graad, zoals in drukke steden of dicht bij industrie, of ben je extra gevoelig voor verontreinigingen, dan wil je het liefst dat alle fijnstof en deeltjes gefilterd worden en de lucht zo zuiver mogelijk je huis binnen komt. Dit kan met onze nieuwe Pure induct. Deze filter methode werkt op basis van ionisatie en haalt volgens recente testen 99,94% van alle fijnstofdeeltjes uit de lucht. Een bijkomstig voordeel, ook alle andere zeer kleine deeltjes, zoals roetdeeltjes, pollen, schimmels, bacteriën en virussen worden afgevangen. Zelfs de rook en daarmee de geur van de openhaard (houtstook) van de buren is daarmee niet meer tot last.

 

play video
geuren en gassen

geuren en gassen Koolstoffilter

Een laatste aspect van lucht is dat het ook geuren kan bevatten. De Pure induct haalt weliswaar rookdeeltjes en daarmee ook sommige geuren weg, gasvormige deeltjes zijn er niet mee af te vangen en die geuren hebben nog vrij spel. Wat hier tegen helpt is een actief koolfilter. Deze is zowel in het ventilatietoestel te plaatsen als in de Pure induct (als optioneel filter) en zorgt ervoor dat er geen geuren van buiten het huis binnenkomen.

/storage/Blog images/Adriaan Cramer/Deeltjes_-_groottes-NL.jpg
elke situatie

Met het juiste filter de meest zuivere lucht

Er is dus voor elke situatie een oplossing. Zorg je voor de juiste ventilatie-filtercombinatie die geschikt is voor jouw omgeving, dan word je omgeven door lucht die gezond is. Door lucht die aanvoelt en ruikt als de zuiverste en puurste lucht die we allemaal wel eens hebben ervaren als we buiten door de natuur lopen. Lucht zoals de natuur het bedoeld heeft!