WTW FILTERS

SCHONE FILTERS VOOR SCHONE LUCHT

Om te kunnen genieten van schone en gezonde lucht in huis is het regelmatig vervangen van vervuilde WTW-filters een must. Wij adviseren om minimaal 1 keer per jaar nieuwe WTW filters te plaatsen en in bepaalde gevallen, zoals bij luchtwegaandoeningen of allergieën, zelfs vaker.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Nieuwe bestandstypen/schone-lucht-in-huis.webp
ventilatiefilters

FILTERS VERVANGEN? BESTEL eenvoudig ONLINE

Nieuwe officiële Brink filters kunnen eenvoudig online worden besteld in onze webshop. Een filter vervangen is niet moeilijk en prima zelf te doen. Let er goed op dat de filters op de juiste plek geschoven worden (verwissel ze niet en draai ze niet om). 

Tip! – Maak een foto van de vervuilde filters als ze halverwege uit het toestel steken en plaats de gereinigde of nieuwe filters op dezelfde manier

Reiniging

filters schoonmaken Elk kwartaal

Tussendoor kunnen de filters voorzichtig worden gereinigd met een stofzuiger. Wij adviseren om dit eens in de drie maanden, dus elk kwartaal, te doen. De instructies voor reiniging en vervanging van de filters vind je in het installatievoorschrift bij ventilatietoestel.

 

 

WTW filter bij Nieuwbouw

Nieuwbouw Extra aandacht voor de filters

Na oplevering van een nieuwbouwwoning of na een verbouwing is extra aandacht voor de WTW-filters belangrijk. Bouwstof zorgt er namelijk voor dat de filters veel sneller vuil zijn. Reinig de filters in dat geval 1 tot 2 keer per maand en vervang de filters tijdig.

Meer informatie over het belang van schone filters voor de gezondheid en behoud van het ventilatiesysteem, vind je hier.

play video
VentilAtie filters

Originele Brink filters VOOR ELKE SITUATIE Goede filters zijn van essentieel belang voor efficiente ventilatie

Wij hebben voor elke situatie een filteroplossing beschikbaar. Gebruik voor het beste resultaat originele Brink-filters en zorg zo voor excellente lucht in elk huis. Alle filters worden per stuk of per set geleverd. Veel soorten filters kunnen ook in een grootverpakking geleverd worden.

Filters voor luchtverwarming en ventilatie
In de luchtverwarmers en ventilatieproducten van Brink worden luchtfilters toegepast. Vanaf 2017 is hiervoor een nieuw classificatiesysteem (ISO16890) ingevoerd op basis van filtering van deeltjesgroottes. (PM1, PM2,5, PM10 en ISO Coarse). Dit vervangt de huidige filterklasses G, M en F. Naast de nieuwe benamingen verwijzen wij ook naar de “oude” filterklasses zodat u gemakkelijk voor de in gebruik zijnde toestellen de vertrouwde G- en F-filters kunt blijven bestellen.

Standaard filters, ISO coarse
De standaard filters in onze toestellen zijn ISO coarse filters. Deze grofstof filters filteren 80-90% van de deeltjesgroottes > 10um. Voorbeelden hiervan zijn haren, zand, textieldraden en stuifmeel en andere vormen van grof stof.

Fijnstoffilters, ISO ePM1
Optioneel kunt u ISO ePM1 filters toepassen. Deze fijnstoffilters filteren deeltjesgroottes <PM1. Voorbeelden hiervan zijn smog, uitlaatgassen, cementstof, roet en zwevend atmosferisch stof.   

Koolstoffilters, ISO ePM2,5
Nieuw in ons assortiment zijn koolstoffilters (carbon). Deze filteren chemische verontreinigingen en geuren uit de lucht van bijvoorbeeld open haarden, houtkachels en in omgevingen dichtbij industrie. Het filter is zeer effectief tegen stikstofoxiden (NOx) en zwaveldioxide (SO2). Het koolstoffilter heeft filterklasse ISO ePM2,5 (M5) en is beschikbaar voor de Renovent Excellent, Renovent Sky, Renovent HR Small en de ultra filter Pure induct.   

Ultra filter, Pure induct
Het meest krachtige filter is de Pure induct. De Pure induct is een modulaire toevoeging op het centrale balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). De module komt in het kanaal dat verse lucht van de WTW-unit naar de woning brengt. De standaardfilters van de WTW-unit filteren de eerste vervuiling uit de verse buitenlucht. De Pure induct haalt vervolgens 99,94% van alle fijnstofdeeltjes uit de lucht. Bijkomstig voordeel: ook alle andere zeer kleine deeltjes, zoals roetdeeltjes (van de openhaard van de buren!), pollen, schimmels, bacteriën en virussen worden afgevangen. Voor de Pure induct zijn ook koolstoffilters beschikbaar.

Bestel de filters direct op brinkairshop.nl

CONTACTFORMULIER

MEER INFORMATIE OF ADVIES OVER ventilatie filters? WIJ HELPEN GRAAG

 • Nieuws 22-09-2022

  Centrotec Climate Systems sluit zich aan bij Ariston Groep

  CENTROTEC Climate Systems (CCS), met de succesvolle merken Wolf, Pro-Klima, Ned Air en Brink, wordt onderdeel van de Ariston Groep.

  Bekijk artikel
 • Blog 21-07-2022

  BENG: Koudeterugwinning bij balansventilatie

  In deze blog vertel ik meer over het grote voordeel van koudeterugwinning bij balansventilatie.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 29-08-2022

  Dankzij WTW behaaglijk de zomer door

  Het geheim? Koudeterugwinning.

  Bekijk artikel
FAQ'S

VEELGESTELDE VRAGEN Over filters

Welk filter heb ik nodig voor mijn ventilatiesysteem?

Op Brinkairshop.nl vind je voor elk Brink ventilatiesysteem de juiste filter. Wij hebben voor elke situatie een filteroplossing beschikbaar. Gebruik voor het beste resultaat originele Brink-filters.

Hoe vaak moet een filters vervangen worden?

Een filter moet minimaal eens per jaar vervangen te worden. Bij allergie klachten is het aan te raden deze frequentie te verhogen.

Wat is een F7 filter?

Een F7 filter filters naast groffe stoffen ook voor fijnstof

Kan ik een filter tussentijds schoonmaken?

Bij het schoonmaken van een filters is de kans aanwezig dat de structuur van de filter beschadigd raakt. Tussendoor kunnen de filters voorzichtig worden gereinigd met een stofzuiger, maar hierbij is de kans aanwezig dat het filter minder goed functioneerd.