WTW FILTERS

SCHONE FILTERS VOOR SCHONE LUCHT

Om te kunnen genieten van schone en gezonde lucht in huis is het regelmatig vervangen van vervuilde WTW-filters een must. Wij adviseren om minimaal 1 keer per jaar nieuwe WTW filters te plaatsen en in bepaalde gevallen, zoals bij luchtwegaandoeningen of allergieën, zelfs vaker.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Screenshot 2019-11-11 at 12.00.12.png
ventilatiefilters

FILTERS VERVANGEN? BESTEL eenvoudig ONLINE

Nieuwe officiële Brink filters kunnen eenvoudig online worden besteld in onze webshop. Een filter vervangen is niet moeilijk en prima zelf te doen. Let er goed op dat de filters op de juiste plek geschoven worden (verwissel ze niet en draai ze niet om). 

Tip! – Maak een foto van de vervuilde filters als ze halverwege uit het toestel steken en plaats de gereinigde of nieuwe filters op dezelfde manier

Reiniging

filters schoonmaken Elk kwartaal

Tussendoor kunnen de filters voorzichtig worden gereinigd met een stofzuiger. Wij adviseren om dit eens in de drie maanden, dus elk kwartaal, te doen. De instructies voor reiniging en vervanging van de filters vind je in het installatievoorschrift bij ventilatietoestel.

 

 

WTW filter bij Nieuwbouw

Nieuwbouw Extra aandacht voor de filters

Na oplevering van een nieuwbouwwoning of na een verbouwing is extra aandacht voor de WTW-filters belangrijk. Bouwstof zorgt er namelijk voor dat de filters veel sneller vuil zijn. Reinig de filters in dat geval 1 tot 2 keer per maand en vervang de filters tijdig.

Meer informatie over het belang van schone filters voor de gezondheid en behoud van het ventilatiesysteem, vind je hier.

 • Nieuws 20-07-2021

  COVID-19: goed ventileren wordt vierde basisregel

  Naast de 1,5 meter afstand, handen wassen en testen/thuisblijven bij klachten, wordt zorgen voor frisse lucht het devies, zei demissionair premier Rutte in het coronadebat. (Bron: NOS)

  Bekijk artikel
 • Nieuws 15-07-2021

  39 wetenschappers: 'Besteed meer aandacht aan ventilatie in coronabestrijding'

  Volgens het WHO kan het virus zich in slecht geventileerde en drukke ruimtes verspreiden via aerosolen, ook over afstanden groter dan een meter.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 06-07-2021

  Last van hooikoorts? Gebruik de juiste filters voor het ventilatiesysteem

  Niezen, loopneus en jeukende ogen? Helaas is het hooikoortsseizoen weer begonnen! Klachten door allergie of hooikoorts kun je in huis sterk verminderen door je woning goed te ventileren en de juiste filters voor het ventilatiesysteem toe te passen die pollen en fijnstof nog beter filteren. Haal opgelucht adem in huis!

  Bekijk artikel