WTW FILTERS

SCHONE FILTERS VOOR SCHONE LUCHT

Om te kunnen genieten van schone en gezonde lucht in huis is het regelmatig vervangen van vervuilde WTW-filters een must. Wij adviseren om minimaal 1 keer per jaar nieuwe WTW filters te plaatsen en in bepaalde gevallen, zoals bij luchtwegaandoeningen of allergieën, zelfs vaker.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Screenshot 2019-11-11 at 12.00.12.png
ventilatiefilters

FILTERS VERVANGEN? BESTEL eenvoudig ONLINE

Nieuwe officiële Brink filters kunnen eenvoudig online worden besteld in onze webshop. Een filter vervangen is niet moeilijk en prima zelf te doen. Let er goed op dat de filters op de juiste plek geschoven worden (verwissel ze niet en draai ze niet om). 

Tip! – Maak een foto van de vervuilde filters als ze halverwege uit het toestel steken en plaats de gereinigde of nieuwe filters op dezelfde manier

Reiniging

filters schoonmaken Elk kwartaal

Tussendoor kunnen de filters voorzichtig worden gereinigd met een stofzuiger. Wij adviseren om dit eens in de drie maanden, dus elk kwartaal, te doen. De instructies voor reiniging en vervanging van de filters vind je in het installatievoorschrift bij ventilatietoestel.

 

 

WTW filter bij Nieuwbouw

Nieuwbouw Extra aandacht voor de filters

Na oplevering van een nieuwbouwwoning of na een verbouwing is extra aandacht voor de WTW-filters belangrijk. Bouwstof zorgt er namelijk voor dat de filters veel sneller vuil zijn. Reinig de filters in dat geval 1 tot 2 keer per maand en vervang de filters tijdig.

Meer informatie over het belang van schone filters voor de gezondheid en behoud van het ventilatiesysteem, vind je hier.

 • Blog 05-05-2021

  Ventilatiesysteem vervangen: wanneer moet dat en wat is er mogelijk?

  Wanneer moet je je ventilatiesysteem vervangen? Wat is een goed alternatief voor een afzuigbox? Of heb je nog geen ventilatie in je woning maar wil je dat wel? In mijn blog vertel ik over alle mogelijkheden!

  Bekijk artikel
 • Blog 04-05-2021

  Ventilatiesystemen en BENG: alle ins & outs tijdens webinar

  Omdat we nog veel extra's te vertellen hebben over ventilatiesystemen in relatie tot de BENG-methodiek organiseren wij in samenwerking met Nieman en Eisma Media het Webinar “Hoe zit het nu écht met ventilatie en BENG”?

  Bekijk artikel
 • Nieuws 04-05-2021

  Webinar: Hoe zit het nu écht met ventilatie en BENG?

  Meld je direct aan voor het gratis webinar en kom alles te weten hoe het nu écht zit met ventilatie en BENG!

  Bekijk artikel