sensoren

Met draadloze sensoren ventileer je nooit te weinig of te veel

De luchtkwaliteit in huis is van groot belang voor onze gezondheid. We ademen namelijk 25.000 keer per dag en brengen het grootste deel van onze tijd binnen in huis door. Onze oplossingen maken het mogelijk om iedereen te laten genieten van excellente lucht in huis. Om de bewoner nog zorgelozer te laten wonen zijn er nu draadloze sensoren en schakelaars beschikbaar als uitbreiding op een Flair ventilatietoestel.

Terwijl je thuis op de bank zit, een verjaardag viert, aan het koken bent, onder de douche staat of als niet thuis bent, wordt met draadloze sensoren automatisch de ventilatiestand afgestemd op de situatie. Zo ventileer je nooit te weinig of te veel. Dus altijd voldoende verse lucht én heel energiezuinig. Toch liever handmatig bedienen? Met de nieuwe draadloze 3-standenschakelaars kan dat ook. En dat allemaal met stijlvolle draadloze schakelaars en sensoren die in elk interieur passen.  

CO2-sturing

Zorgeloos automatisch ventileren door CO2-sturing Hoe werkt dat?

Een te hoog CO2-gehalte kan ongemerkt gezondheidsklachten veroorzaken, zoals hoofdpijn en concentratieproblemen. De ventilatie in een woning wordt normaalgesproken handmatig bediend met een 3 of 4-standenschakelaar. Met draadloze sensoren wordt de ventilatie automatisch geregeld op basis van CO2 of vocht. Zodra de sensor meet dat het CO2-gehalte in een ruimte stijgt door aanwezigheid van personen, wordt er automatisch meer geventileerd waardoor het CO2-gehalte in de woning daalt. Als het ventilatietoestel wordt aangestuurd door één of meerdere CO2-sensoren, volgt de hoeveelheid lucht de concentratie van het hoogst gemeten CO2-gehalte.


Op deze manier wordt er geventileerd naar behoefte en hoeft niemand ernaar om te kijken. Voor de woonkamer en/of slaapkamers zijn CO2-sensoren beschikbaar en voor de natte ruimtes kunnen vochtsensoren (RH) worden geplaatst.

draadloze 3-standenschakelaar

De draadloze 3-standenschakelaar is een draadloze bediening die geplaatst wordt in keuken en/of badkamer. Met deze 3-standenschakelaar kan de afwezigheid, aanwezigheid en koken/douche stand worden gekozen.

Draadloze CO2-sensor

Een CO2-sensor is geschikt voor verblijfsruimtes zoals de woonkamer en/of slaapkamer(s). De CO2-sensor meet continu de binnenluchtkwaliteit in deze ruimtes en past daar de ventilatie automatisch op aan, afhankelijk van het CO2-gehalte in de ruimte. Het is mogelijk meerdere draadloze sensoren in de woning te plaatsen, tot een maximum van 12 sensoren (max. 4 3-standenschakelaars, max. 4 CO2-sensoren en max. 4 RH-sensoren). De draadloze CO2-sensor is ook beschikbaar met ingebouwde 3-standenschakelaar waarmee je de ventilatie ook nog handmatig vanuit de woonkamer in een tijdelijke booststand kan zetten. Bijvoorbeeld in situaties tijdens koken en/of douchen wanneer er geen automatische vochtsensor (RH) aanwezig is in de natte ruimtes.

draadloze RH-sensor

De RH-sensor is geschikt voor natte ruimtes in een woning zoals de badkamer. Wanneer tijdens bijvoorbeeld het douchen de luchtvochtigheid stijgt, dan meet de draadloze RH-sensor dit en zorgt ervoor dat het ventilatietoestel meer gaat ventileren. De RH-sensor is ook beschikbaar in combinatie met tijdelijke boostfunctie voor bijvoorbeeld een gecombineerde badkamer en toilet. 

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Accessoires/Afbeelding-sensoren-op-een-rij.jpg
draadloos

DRAADLOZE EN EENVOUDIGE INSTALLATIE

Alle sensoren en schakelaars zijn draadloos en eenvoudig te installeren.  De RH-sensoren, RH-sensoren met boostfunctie en de losse 3-standenschakelaar hebben een ingebouwde batterijvoeding. De levensduur van de batterij is bij normaal gebruik minimaal 2 jaar. De CO2-sensoren en CO2-sensoren met ingebouwde 3-standenschakelaar hebben een 230V-voeding nodig. 

Optioneel is een signaalversterker beschikbaar. Deze versterker is nodig wanneer het signaal in huis een lange afstand moet afleggen, bij zeer goed geïsoleerde woningen of in situaties waar signaalverstorende materialen zijn gebruikt.

 

VOORDELEN

de voordelen op een rij

  • Zorgeloos ventileren door automatische regeling
  • Draadloos waardoor je flexibiliteit hebt bij de plaatsing
  • Handmatige bediening mogelijk
  • Modern ontwerp
  • Passend op alle gangbare merken schakelmateriaal
  • Eenvoudige installatie
  • Ook achteraf te plaatsen in combinatie met toestellen vanaf augustus 2022
download

Draadloze sensoren leaflet

Voor meer informatie over de draadloze sensoren en schakelaars download je hier het leaflet.

contactformulier

meer informatie over onze draadloze sensoren?