KLIMATISEREN MET LUCHT IN ELK SEIZOEN

Onze Elan-serie luchtverwarmers zijn in hybride- of all-electric oplossing in combinatie met verschillende merken warmtepompen en cv-ketels te combineren. Door de toenemende vraag naar verwarmingsoplossingen met lucht en de behoefte aan het koelen van een woning hebben wij kant-en-klare hybride en all-electric warmtepompsets in ons assortiment. Deze totaaloplossingen zijn voorzien van een Elan luchtverwarmer en een warmtepomp van Atag, net als Brink onderdeel van de Ariston Group. Met deze samenwerking maken wij het jou zo makkelijk mogelijk en garanderen wij een perfect binnenklimaat in elk seizoen.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Luchtverwarming/667bcbad13455.png
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Luchtverwarming/667133f1b083f.png

LUCHTVERWARMING EEN GOEDE COMBINATIE MET WARMTEPOMP

In combinatie met een warmtepomp biedt de nieuwe generatie luchtverwarmers uitgebreide mogelijkheden voor klimatiseren met lucht. Met luchtverwarming ben je voorbereid op de toekomst met behoud van de voordelen van luchtverwarming: de woning snel op temperatuur, vrijheid van vloerafwerking en het eenvoudig kunnen integreren van koeling, want warmtepompen kunnen meestal ook koud water maken. Zelfs de ventilatie met warmteterugwinning (WTW) kan eenvoudig geïntegreerd worden doordat gebruik wordt gemaakt van dezelfde luchtkanalen.

Voor nieuwbouw en vervanging

De kant-en-klare totaaloplossingen voor klimatiseren met lucht zijn geschikt voor nieuwbouwwoningen en voor het renoveren van woningen (vervanging).

Bij gasloze nieuwbouwwoningen is een warmtepomp dé enige juiste oplossing, voor bestaande woningen is een warmtepomp een aanvulling op of vervanging van een cv-ketel waarbij je voor een hoop keuzes komt te staan. Blijf je voorlopig op gas, wil je minder gas of ga je volledig van het gas af?

Een hybride warmtepomp kan bijvoorbeeld ook ter vervanging van de nog aanwezige Allure gasgestookte luchtverwarmer. En zo is het ook mogelijk een Elan luchtverwarmer te plaatsen die voor de toekomst hybride ready is. Meer informatie hierover vind je op de pagina:
Je luchtverwarmer vervangen?

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Luchtverwarming/6671539b425d3.jpg

VAN GASGESTOOKT NAAR WARMTEPOMP

De bestaande cv-ketel, geiser of boiler wordt vervangen door een hybride of all-electric ATAG warmtepomp. Dit toestel zorgt voor cv-water ten behoeve van de Brink Elan luchtverwarmer. Daarnaast kan de ATAG cv-ketel ook warmtapwater leveren. De slimme regeling tussen de cv-ketel en de lucht/water warmtepomp zorgt voor comfort en een goed binnenklimaat met altijd de laagste energiekosten.

Koelen met de combinatie Elan en Warmtepomp

De behoefte aan het koelen van de woning in de zomer is steeds groter. Een groot voordeel van de Elan luchtverwarmer is dat het mogelijk is om te koelen in combinatie met een warmtepomp. Bij de Elan 10,16 2.0 en 25 2.1 kan een optioneel koelblok toegevoegd worden. Bij de Elan 25 3.0 is dit niet nodig en is de koelfunctie al geïntegreerd in de luchtverwarmer. Met deze optie creëer je comfort en een perfect klimaat in elk seizoen. 

PERFECT TE COMBINEREN MET VENTILATIE MET WTW

De stap om de woning ook direct te ventileren is snel gemaakt. De luchtkanalen voor verwarming en ventilatie zijn namelijk gecombineerd. Je profiteert hiermee ook direct van de voordelen van ventilatie met WTW:

 • Excellente filtering van de buitenlucht
 • Ventileren zonder tocht
 • Er gaat geen warmte verloren door de warmteterugwinning
 • Op hoogzomerse dagen met een hogere temperatuur buiten dan binnen, werkt de warmteterugwinning omgekeerd. De warme buitenlucht wordt eerst afgekoeld voordat deze de woning in gaat.
 • Kleinere warmtepomp nodig door minder warmteverlies.
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Luchtverwarming/667155229ef02.png
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Luchtverwarming/66713fd2ae31c.png

ATAG ENERGION WARMTEPOMPEN: HYBRIDE OF ALL-ELECTRIC

De kant-en-klare warmtepompsets met een Elan luchtverwarmer zijn voorzien van een hybride of all-electric Energion warmtepomp van Atag (5 kW, 8 kW en 12 kW). Een hybride warmtepomp werkt samen met een (bestaande of nieuwe) cv-ketel. Een all-electric warmtepomp werkt volledig gasloos en maakt gebruik van elektriciteit. All-electric verwarmen kan – vanwege de beperkte capaciteit van een warmtepomp - alleen in nieuwbouw- of zeer goed geïsoleerde woningen.

De voordelen van een Elan met Atag Energion warmtepomp:

 • Perfect op elkaar afgestemd voor comfort in elk seizoen
 • Stil in zijn klasse
 • Eenvoudige installatie
 • De woning wordt meer waard door verhoging energielabel
 • Eenvoudig aan te sluiten op bestaande of nieuwe cv-ketel
 • Hoog rendement
 • Subsidie bij vervanging, zie rvo.nl voor specifieke subsidie per systeem

Welke kant-en-klare sets zijn beschikbaar?

Er zijn 6 kant-en-klare warmtepompsets beschikbaar. Welke Elan luchtverwarmer geschikt is voor de woning is afhankelijk van de behoefte in de woning:

 • Elan + ATAG hybrid 50 (5 kW), 80T (8kW), 120T (12 kW)
 • Elan + ATAG all-electric 50 (5 kW), 80T (8kW), 120T (12 kW)

Deze basissets zijn inclusief de essentiële onderdelen voor elk project. Daarnaast is er de vrijheid om zelf te kiezen voor de optionele accessoires.

Kant-en-klare HYBRIDE SET

Elan 25 3.0 met warmtepomp (8 kW), koelblok en cv-ketel i28

Kant-en-klare ALL-ELECTRIC SET

Elan 25 3.0 met warmtepomp (8kW) en koelblokNIEUWE GENERATIE LUCHTVERWARMERS
 • Elan 10/16 2.0 en Elan 25 2.1
 • Elan 25 3.0

ELAN 10/16 2.0 EN ELAN 25 2.1

Deze Elan-serie indirect gestookte luchtverwarmers zijn te combineren met een (eventueel bestaande) cv-ketel of als hybride oplossing. Hierbij wordt de cv-ketel gecombineerd met een warmtepomp of kies je voor all-electric met alleen een warmtepomp. Een installatie op gas kan je direct of in de toekomst uitbreiden met een warmtepomp voor verwarming en koeling. Voor de Elan 16 2.0 en Elan 25 2.1 is voor koeling een waterkoelblok optioneel leverbaar. 

ELAN 25 3.0

De indirect gestookte luchtverwarmer Elan 25 3.0 kan net als de Elan 25 2.1 verwarmen, maar kan ook koelen met koud water via een lucht/water warmtepomp. 

Vraag subsidie aan!

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) vraag je subsidie aan voor een (hybride) warmtepomp en/of warmtepompboiler. Alle ATAG warmtepompen komen in aanmerking voor de ISDE subsidie, voor meer info zie: wat is de ISDE subsidie? | ATAG Verwarming

contact

MEER WETEN OVER KLIMATISEREN MET LUCHT?