SCHONE LUCHT DOOR HET HELE HUIS

Wil je ventilatie in huis aanbrengen? Dan kun je kiezen uit centrale of decentrale ventilatie. Bij centrale ventilatie wordt de ventilatie van een woning vanaf één centrale plek geregeld. Bij decentrale ventilatie wordt in elke ruimte die je van ventilatie wilt voorzien een aparte ventilatie-unit geplaatst. 

Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over het centraal ventileren van je woning en centrale ventilatiesystemen.

Op zoek naar een decentrale ventilatie oplossing? Ga dan naar de decentrale ventilatie pagina.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/VSK 24/65df50ecbce73.jpg

Wat is centrale ventilatie?

Bij centraal ventileren wordt de ventilatie vanuit één centrale plek geregeld. Het centrale ventilatietoestel zorgt ervoor dat vuile, verbruikte lucht via afvoerkanalen uit de woning wordt afgevoerd en verse, gezonde lucht via toevoerkanalen de woning binnenstroomt.
Alle ruimtes in huis; zowel keuken, woon-, werk-, slaap- en badkamers, worden vanuit één centrale ventilatie unit naar behoefte geventileerd.

centrale balansventilatie

De ventilatie unit van een balansventilatiesysteem wordt meestal geïnstalleerd op de zolderverdieping van een woning. Via een kanalenstelsel is het mogelijk om schone lucht in bijvoorbeeld de woonkamer en slaapkamers aan te voeren. Tegelijkertijd worden verbruikte lucht, vieze geurtjes en het te veel aan vocht via gescheiden luchtkanalen afgevoerd uit ruimtes als de keuken, het toilet en de doucheruimte of badkamer.

Centrale ventilatie MET AFVOER- EN TOEVOERKANALEN

Brink Climate Systems biedt verschillende centrale ventilatiesystemen. Onze Flair of Renovent ventilatietoestellen zorgen ervoor dat gebruikte, vervuilde lucht via afvoerkanalen uit de woning wordt afgevoerd terwijl verse, schone lucht via toevoerkanalen de woning binnenkomt.

Beide toestellen voor centrale ventilatie beschikken over een warmtewisselaar. Deze zorgt ervoor dat de verse lucht eerst wordt voorverwarmd voordat deze een woning binnenkomt. In de wisselaar wordt de warmte uit de verbruikte, uitgaande lucht afgegeven aan de verse, inkomende lucht.

De verse lucht die de woning binnenkomt is al gratis voorverwarmd, tot ongeveer 18 °C. De laatste 2 à 3 graden, om tot een kamertemperatuur van 21 °C te komen, kosten dus veel minder energie en dat zorgt voor een lagere energierekening.

Belangrijk: voor dit type ventilatie is een luchtkanalenstelsel nodig in de woning.

centrale oplossingen
  • Flair Serie
  • Renovent Excellent
  • Renovent Sky

flair serie

Dé nieuwe standaard in ventilatie met warmteterugwinning.

Beschikbaar in vele uitvoeringen:
200, 300, 400, 450 en 600

Bekijk Flair

renovent excellent

Een hoog rendement ventilatietoestel met warmterugwinning, geluidsarm en met een laag energieverbruik.

Beschikbaar in de uitvoeringen:
400, 300 en 180

Bekijk Renovent Excellent

renovent sky

Renovent Sky is de ruimtebesparende versie van de Excellent serie, geschikt voor plafond- en wandmontage.

Beschikbaar in de uitvoeringen:
150 en 200

Bekijk Renovent Sky

Centrale ventilatie MET ALLEEN AFVOERKANALEN

Dankzij ons innovatieve Multi Air Supply systeem kan centraal ventileren met WTW nu ook worden toegepast in een woning zonder toevoerkanalen. Een groot voordeel, waardoor Multi Air Supply volop mogelijkheden biedt bij de duurzame renovatie van bestaande woningen. Bij toepassing in nieuwbouw levert dit systeem meer ontwerpvrijheid op en een besparing op de bouwkundige kosten.
Geen toevoerkanalen in huis? Dan is dit stille en energiezuinige Multi Air Supply systeem ideaal voor jou!

Bekijk hier de Multi Air Supply

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/VSK 24/Woning-doorsnede-2.png

Vraaggestuurde ventilatie AFGESTEMD OP LUCHTKWALITEIT

Wil je alleen daar ventileren waar het wenselijk of nodig is? Met ons systeem Vraaggestuurd Ventileren 2.0 is het mogelijk om de ventilatiebehoefte af te stemmen op de actuele luchtkwaliteit in een woning. 

De toevoerlucht naar de woning wordt verdeeld tussen de woon- en slaapzone. Een speciaal ontwikkelde 3-wegklep stuurt op basis van de gemeten luchtkwaliteit in de zones of de afzonderlijke ruimtes de lucht naar de slaapkamers, de woonkamer of beide. 

Meer lezen? Bekijk het leaflet Vraaggestuurd Ventileren 2.0.

Vraaggestuurd overdag

 

Vraaggestuurd 's nachts

 

 

Veelgestelde vragen OVER CENTRALE VENTILATIE

Wat is centrale ventilatie? sort arrow

Met centrale ventilatie wordt de ventilatie van een woning vanaf één centrale plek geregeld. Vervuilde lucht wordt via afzuigpunten via een afvoerkanaal uit de woning afgevoerd, terwijl schone lucht de woning binnenstroomt via de toevoerkanalen. 

Hoe wordt een ventilatiesysteem geplaatst? sort arrow

Met centrale ventilatie wordt de ventilatie van een woning vanaf één centrale plek geregeld. Vervuilde lucht wordt via afzuigpunten via een afvoerkanaal uit de woning afgevoerd, terwijl schone lucht de woning binnenstroomt via de toevoerkanalen. 

Wat is ventileren met WTW? sort arrow

Met centrale ventilatie wordt de ventilatie van een woning vanaf één centrale plek geregeld. Vervuilde lucht wordt via afzuigpunten via een afvoerkanaal uit de woning afgevoerd, terwijl schone lucht de woning binnenstroomt via de toevoerkanalen. 

Contactformulier

Meer informatie over centrale balansventilatie? Wij adviseren graag