/storage/Flourish/flying_5f33a2889b970.png
our dream

 

 

"Our dream is to make you flourish in life
by providing you with
the most excellent air possible.
Day in, day out."

 

 

droom

excellente binnenlucht bereikbaar voor iedereen

We eten, slapen en werken. En we ademen. Meer dan 25.000 (!) keer per dag.

Gezonde binnenlucht heeft een positieve invloed op ons dagelijks leven.
Het verbetert onze gezondheid, maakt ons gelukkiger, geeft ons meer energie en kan zelfs onze levensverwachting verlengen.
Helaas is de lucht die we ademen niet automatisch de lucht die we nodig hebben.

Het is onze droom om dat te veranderen. Om excellente binnenlucht bereikbaar te maken voor iedereen.
Dag in, dag uit.

play video
brand movie

adem jouw leven mooier met excellente lucht

Het ademen van gezonde lucht is essentieel, het heeft grote invloed op de kwaliteit van ons dagelijks leven.

Bij Brink gaan we een stap verder. Wij bieden je excellente lucht, om daarmee jouw leven een stukje mooier te maken.

drijfveer

25.000 ademhalingen 25.000 kansen om het verschil te maken

Voor ons zijn die 25.000 ademhalingen per dag, 25.000 kansen om het verschil te maken.

Bij Brink vinden we dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht in huis. Thuis hoort een plek te zijn waar je je comfortabel voelt, waar je op adem kunt komen.

Het realiseren van onze droom doen we samen. Met zo’n 200 collega’s zetten we ons dagelijks in voor klimaatoplossingen van topkwaliteit. 

Met onze kennis en jarenlange ervaring ontwikkelen we oplossingen voor een excellent binnenklimaat. Daarbij hebben we een constante focus op innovatie en duurzaamheid.

innovatie

our journey to excellent air

Bij Brink zijn we dagelijks bezig met het innoveren van lucht.
Onze innovatiekracht is groot.

Bij het ontwikkelen van onze klimaatoplossingen hebben we een belangrijke drijfveer: excellente lucht creëren om in jouw leven het verschil te kunnen maken.

Bekijk de video hiernaast en ervaar onze reis naar excellente lucht.

play video
iso certificering

waarborgen van kwaliteit en duurzaamheid

Omdat wij onze eindgebruikers willen voorzien van een excellent binnenklimaat, werken wij dagelijks aan een hoge kwaliteit van onze producten en diensten. Naast kwaliteit is ook milieu een belangrijk aspect. Wij willen bijdragen aan een duurzamere wereld en ons milieumanagement systeem voldoet aan de daarvoor geldende eisen.

Kwaliteitsnorm ISO 9001
Om de kwaliteit te kunnen waarborgen hebben wij een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de internationale kwaliteitsnorm ISO 9001. Brink gebruikt de norm om aan de eisen van de klant te kunnen voldoen. Daarnaast stelt de norm dat we moeten voldoen aan de op het product gestelde wet- en regelgeving.

EVIA                                                                                                                       
Naast het ISO 9001-certificaat zijn wij als Brink stakeholder van de in 2010 opgerichte EVIA (European Ventilation Industry Association). EVIA is een samenwerkingsverband van Europese ventilatiefabrikanten en belangengroeperingen. Door middel van energiebesparende ventilatieoplossingen wil Evia in woonhuizen in Europa een gezond en comfortabel binnenklimaat realiseren.

Duurzaamheid
Het milieumanagementsysteem van Brink voldoet aan de eisen die gesteld worden in de ISO 14001. Ook hiervoor hebben wij het certificaat behaald. Met het milieumanagementsysteem volgens de ISO 14001:2015 norm worden de milieurisco's van Brink zo veel mogelijk verminderd.

De certificering is door Bureau Veritas uitgevoerd.

Kwaliteitsmanagement

Certificaat ISO 9001

(klik om te downloaden)

 

Milieumanagement

Certificaat ISO 14001

(klik om te downloaden)

historie

al decennia expert in binnenlucht

In 1903 begint Brink als kleine ijzersmederij in Assen. Ruim 50 jaar daarna, in 1958, verhuist Brink naar het gunstig gelegen Staphorst en specialiseert zich in de productie van trekhaken. Vervolgens wordt Brink Trekhaken in 1964 uitgebreid met een luchtverwarmingstak: Brink Luchtverwarming.

Dat de Brink organisatie over veel innovatiekracht beschikt wordt duidelijk wanneer Brink begin jaren tachtig de eerste Ventilatie-unit met Warmteterugwinning (WTW) ontwikkelt. Deze innovatie wordt in 1982 in productie genomen en met succes op de markt gebracht.

Maar de ondernemersgeest van de Brink organisatie blijkt verder te reiken dan trekhaken en luchtbehandeling. In 1989 wordt gestart met de productie en verkoop van kantoormeubelen onder de naam Brink Kantoormeubelen.

In 1996 verkoopt Brink de divisie Trekhaken aan een Amerikaanse Holding. Brink Holding krijgt in 1998 een deelname in NedAir en neemt in 1999 Artola in Hoogeveen, tegenwoordig Brink Industrial, over.

In 2002 wordt Brink Luchtverwarming  onderdeel van het Duitse Centrotec Sustainable AG en omgedoopt tot Brink Climate Systems. Ook andere bedrijven, zoals Ned Air en Enev-Air worden dan onderdeel van Centrotec.

Brink Climate Systems neemt in de jaren daarna Ventilatiespecialist Innosource over (2005) en richt in 2010 dochterbedrijf Brink Climate Systems Ireland Ltd. op, dat later opgaat in Ubbink Ierland.

In 2012 worden Brinks zusterbedrijven Brink Climate Systems Deutschland GmbH en Brink Climate Systems France SAS opgericht en toegevoegd aan de CENTROTEC Group.

Holmak HeatX wordt in 2013 toegevoegd aan de Centrotec Group.

In 2014 verhuist Brink Climate Systems naar haar prachtige nieuwe pand,  op een zichtlocatie aan de A28 in Staphorst.               

Brink Climate Systems pand       
Met hun expertise op het gebied van service en onderhoud van binnenklimaat waren Kempair, Gulu en Deveko al jaren onderdeel van de Brink Group.
Vanaf 2015 hebben deze bedrijven hun krachten gebundeld en hieruit zijn de dochterbedrijven van Brink ontstaan: Air Install B.V. en Comfort Expert B.V.  Air Install focust op ontwerp en aanleg van installaties en Comfort Expert zet haar kennis en kunde in voor service en onderhoud van het binnenklimaat. Beide dochterbedrijven hebben vestigingen in Eindhoven, Deventer en Soest.

Sinds 1 januari 2023 is Brink onderdeel van de Ariston Group.