Ventilatiesysteem onderhoud

DUURZAME EXCELLENTE VENTILATIE DOOR GOED ONDERHOUD

Onze ventilatieoplossingen zorgen voor excellente binnenlucht, dag in dag uit. Het zijn innovatieve systemen van topkwaliteit die met het juiste onderhoud zo’n 15 jaar goed kunnen blijven presteren. Schoonmaken, controleren en het toestel (opnieuw) laten afstellen. Het is met regelmaat nodig om een optimale, energiezuinige werking en lange levensduur van het systeem te kunnen garanderen.

Wij raden aan om elke 2 jaar een installateur te laten langskomen voor de WTW installatie. Komt hij ook voor onderhoud van de CV ketel? Dan is één service-bezoek voor beide installaties wellicht een optie. Vaak zijn er ook mogelijkheden voor een onderhoudsabonnement. De installateur zorgt voor onderhoud en reiniging van alle onderdelen van het WTW systeem en kan deskundig advies geven bij vragen of specifieke wensen.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/ventilatiesysteem-in-huis.jpg
Ventilatie onderhouden

ONDERHOUD mechanische ventilatie verleng de levensduur van ventilatiesystemen

Een slecht onderhouden mechanisch ventilatiesysteem is minder goed in staat om de lucht in een woning te verversen. Een ventilatiesysteem vervoert vervuilde lucht uit de ruimte naar buiten. Deze lucht is vervuild door bijvoorbeeld het uithangen van was, warm douchen, koken en ademhalen. Door het continu afvoeren van vervuilde lucht zal de werking van ventilatiesystemen na verloop van tijd afnemen. Tijdens een periodieke onderhoudsbeurt controleert een servicemonteur alle onderdelen van het systeem. 

Reiniging ventilatie

HOE VAAK VENTILATIE REINIGEN? voor behoud van het systeem

Naast het vervangen en/of reinigen van de ventilatiefilters, dient het hele systeem ook gereinigd te worden. Bij een reinigingsbeurt van een ventilatiesysteem wordt het hele systeem schoongemaakt. Hierbij worden naast de ventilatiebox ook de ventilatiekanalen gecontroleerd en gereinigd. Om ten alle tijde verzekerd te zijn van excellente lucht in huis adviseren wij een systeem één keer per twee jaar te laten reinigen. 

 

 

Ventilatiekanalen reinigen

VENTILATIEKANALEN REINIGEN voor optimale prestaties

Naast het reguliere onderhoud van ventilatiesystemen adviseren wij om de ventilatiekanalen ook één keer per acht jaar te laten reinigen. Na verloop van tijd zullen de ventilatiekanalen in de woning vervuild raken met stof, schimmel en andere vervuilende stoffen. Door deze vervuiling zullen ventilatiesystemen niet optimaal meer werken. Schone ventilatiekanalen zorgen voor een betere luchtzuivering en een energiebesparing. Bij het reinigen van de ventilatiekanalen worden onder andere de uitlaatpoort en alle toevoerkanalen grondig gereinigd. Door de schone leidingen en afvoerkanalen zal het ventilatiesysteem weer optimaal werken!

 

ONDERHOUD WTW-VENTILATIE

ONDERHOUDSSCHEMA WTW-SYSTEEM

ONDERDEEL

WAT

HOE VAAK

DOOR WIE

WTW-unit

onderhoud en advies

1 x per 2 jaar

installateur

 

reinigen

1 x per 2 jaar

installateur

filters

vervangen

1 x per jaar*

zelf doen of installateur

 

reinigen

4 x per jaar** (elk kwartaal)

zelf doen of installateur

ventielen

reinigen

1 x per 2 jaar

zelf doen of installateur

kanalen

reinigen

1 x per 8 jaar

installateur

 

* of vaker bij luchtwegproblemen en –allergieën
**bij nieuw- of verbouw eerst 1 tot 2 x per maand

CONTACTFORMULIER

mEER INFORMATIE OF ADVIES OVER Ventilatie onderhoud? WIJ HELPEN GRAAG

 • Blog 12-10-2021

  Centrale en decentrale ventilatie: wat zijn de mogelijkheden?

  Het is belangrijk en gezond om je woning goed te ventileren. Maar wat houdt goede ventilatie nou precies in?

  Bekijk artikel
 • Nieuws 23-09-2021

  WHO scherpt richtlijnen voor luchtvervuiling aan

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft nieuw bewijs dat luchtvervuiling al op lagere niveau's zeer schadelijk is voor de gezondheid en stelt richtlijnen naar beneden bij.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 13-09-2021

  Remeha en Brink maken labelsprongen moeiteloos mogelijk

  Remeha en Brink hebben hun verwarmings- en ventilatiekrachten gebundeld in een nieuw concept dat zowel energiebesparing als meer comfort oplevert.

  Bekijk artikel