Ventilatiesysteem onderhoud

DUURZAME EXCELLENTE VENTILATIE DOOR GOED ONDERHOUD

Onze ventilatieoplossingen zorgen voor excellente binnenlucht, dag in dag uit. Het zijn innovatieve systemen van topkwaliteit die met het juiste onderhoud zo’n 15 jaar goed kunnen blijven presteren. Schoonmaken, controleren en het toestel (opnieuw) laten afstellen. Het is met regelmaat nodig om een optimale, energiezuinige werking en lange levensduur van het systeem te kunnen garanderen.

Wij raden aan om elke 2 jaar een installateur te laten langskomen voor de WTW installatie. Komt hij ook voor onderhoud van de CV ketel? Dan is één service-bezoek voor beide installaties wellicht een optie. Vaak zijn er ook mogelijkheden voor een onderhoudsabonnement. De installateur zorgt voor onderhoud en reiniging van alle onderdelen van het WTW systeem en kan deskundig advies geven bij vragen of specifieke wensen.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/ventilatiesysteem-in-huis.jpg
Ventilatie onderhouden

ONDERHOUD van een ventilatiesysteem is ESSENTIEEL verleng de levensduur van ventilatiesystemen

Een slecht onderhouden ventilatiesysteem is minder goed in staat om de lucht in een woning te verversen. Een ventilatiesysteem vervoert vervuilde lucht uit de ruimte naar buiten. Deze lucht is vervuild door bijvoorbeeld het uithangen van was, warm douchen, koken en ademhalen. Door het continu afvoeren van vervuilde lucht zal de werking van ventilatiesystemen na verloop van tijd afnemen. Tijdens een periodieke onderhoudsbeurt controleert een servicemonteur alle onderdelen van het systeem. 

Reiniging ventilatie

HOE VAAK VENTILATIE REINIGEN? voor behoud van het systeem

Naast het vervangen en/of reinigen van de ventilatiefilters, dient het hele systeem ook gereinigd te worden. Bij een reinigingsbeurt van een ventilatiesysteem wordt het hele systeem schoongemaakt. Hierbij worden naast de ventilatiebox ook de ventilatiekanalen gecontroleerd en gereinigd. Om ten alle tijde verzekerd te zijn van excellente lucht in huis adviseren wij een systeem één keer per twee jaar te laten reinigen. 

 

 

Ventilatiekanalen reinigen

VENTILATIEKANALEN REINIGEN voor optimale prestaties

Naast het reguliere onderhoud van ventilatiesystemen adviseren wij om de ventilatiekanalen ook één keer per acht jaar te laten reinigen. Na verloop van tijd zullen de ventilatiekanalen in de woning vervuild raken met stof, schimmel en andere vervuilende stoffen. Door deze vervuiling zullen ventilatiesystemen niet optimaal meer werken. Schone ventilatiekanalen zorgen voor een betere luchtzuivering en een energiebesparing. Bij het reinigen van de ventilatiekanalen worden onder andere de uitlaatpoort en alle toevoerkanalen grondig gereinigd. Door de schone leidingen en afvoerkanalen zal het ventilatiesysteem weer optimaal werken!

 

ONDERHOUD WTW-VENTILATIE

ONDERHOUDSSCHEMA WTW-SYSTEEM

ONDERDEEL

WAT

HOE VAAK

DOOR WIE

WTW-unit

onderhoud en advies

1 x per 2 jaar

installateur

 

reinigen

1 x per 2 jaar

installateur

filters

vervangen

1 x per jaar*

zelf doen of installateur

 

reinigen

4 x per jaar** (elk kwartaal)

zelf doen of installateur

ventielen

reinigen

1 x per 2 jaar

zelf doen of installateur

kanalen

reinigen

1 x per 8 jaar

installateur

 

* of vaker bij luchtwegproblemen en –allergieën
**bij nieuw- of verbouw eerst 1 tot 2 x per maand

 • Nieuws 20-07-2021

  COVID-19: goed ventileren wordt vierde basisregel

  Naast de 1,5 meter afstand, handen wassen en testen/thuisblijven bij klachten, wordt zorgen voor frisse lucht het devies, zei demissionair premier Rutte in het coronadebat. (Bron: NOS)

  Bekijk artikel
 • Nieuws 15-07-2021

  39 wetenschappers: 'Besteed meer aandacht aan ventilatie in coronabestrijding'

  Volgens het WHO kan het virus zich in slecht geventileerde en drukke ruimtes verspreiden via aerosolen, ook over afstanden groter dan een meter.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 06-07-2021

  Last van hooikoorts? Gebruik de juiste filters voor het ventilatiesysteem

  Niezen, loopneus en jeukende ogen? Helaas is het hooikoortsseizoen weer begonnen! Klachten door allergie of hooikoorts kun je in huis sterk verminderen door je woning goed te ventileren en de juiste filters voor het ventilatiesysteem toe te passen die pollen en fijnstof nog beter filteren. Haal opgelucht adem in huis!

  Bekijk artikel