Cases Terug
Utrecht

zorgeloos wonen nieuwe standaard voor studentenwoningen

Samen met adviesbureau Viac en installateur Spindler heeft Brink voor studentencomplex Johanna op de campus in Utrecht gezorgd voor een excellente lucht in huis door middel van een goed ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). 
Brink is in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerp van energiezuinige en geavanceerde WTW-installaties. Door deze nauwe samenwerking is een speciale regelunit, de Controller, ontwikkeld. Met deze Controller is het mogelijk om meerdere studentenwoningen van ventilatie te voorzien. De studenten hebben er geen omkijken naar, want er wordt automatisch voldoende geventileerd. Alle uitgangspunten en functies zijn geprogrammeerd in het brein van deze Controller. 

Johanna is een duurzaam en energiezuinig gebouw van SSH (Stichting Studenten Huisvesting). SSH zet hiermee een nieuwe standaard neer in de wereld van studentenwoningen.

Deze oplossing, die met succes in de studenteneenheden is toegepast, kan ook prima in verzorgingshuizen, verpleegtehuizen en hotels worden toegepast. Op basis van CO2-meting de ventilatiebehoefte vaststellen, bij gebruik van de lichtschakelaar van de badkamer automatisch de ventilatie opschakelen en in de keuken een drukknop om gedurende 20 minuten de afzuiging op te schakelen. Onderhoud van filters en toestel kan door de beheerder vanuit de gangzone gebeuren. Hier hoeft de bewoner zelf dus niet voor aanwezig te zijn. Zorgeloos wonen noemen wij dat!
/storage/Cases/Project-Johanna.jpg