Cases Terug

Penthouses en appartementen in Wassenaar met Flair

In november 2023 is het nieuwbouwproject Admiraal Residences aan de Havenkade in Wassenaar opgeleverd. Voor dit schitterende appartementencomplex heeft Brink, in samenwerking met installatiebedrijf P. van der Niet, alle 35 woningen voorzien van excellente lucht met een Flair: dé nieuwe standaard in ventilatie met warmteterugwinning (WTW). Dertig appartementen zijn voorzien van de Flair 400 met vraaggestuurd ventileren op basis van CO2  en de vijf penthouses zijn uitgerust met een Flair 450. Hiermee zijn de bewoners verzekerd zijn van uitstekende ventilatie met warmteterugwinning.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Gerwin/Project-Flair.jpg
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/VSK 24/65f01966cb16e.png

HET PROJECT: APPARTEMENTENCOMPLEX ADMIRAAL RESIDENCES

Appartementencomplex Admiraal Residences in Wassenaar is een prachtig complex dat doet denken aan karakteristieke grachtenpanden met een klassieke uitstraling. Nabij het water met aanlegplaatsen voor sloepen. Deze omschrijving kenmerkt het nieuwbouwproject Admiraal Residences in Wassenaar dat in november 2023 is opgeleverd. De uitdaging in dit complex zat in een aantal appartementen, waarbij de techniekruimte aan de woonkamer en keuken grenst en waar het dus van groot belang is om het geluid zoveel mogelijk te dempen. Met een advies vanuit Brinks kenniscentrum en adviesafdeling en een samenspel van bouwkunde, installatietechniek en stille producten, hebben we voor deze appartementen de perfecte oplossing gevonden.

FLAIR

FLAIR-SERIE VOOR ELK TYPE WONING

In dit project is de veelzijdige Flair toegepast. De Flair is een centraal balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Het centrale ventilatietoestel zorgt ervoor dat vuile, verbruikte lucht via afvoerkanalen uit de woning wordt afgevoerd en verse, gezonde lucht via toevoerkanalen de woning binnenkomt. Doordat door de warmtewisselaar de warmte behouden blijft, wordt energie bespaard. De Flair-serie is beschikbaar in de uitvoeringen 200, 300, 400, 450 en 600.

Ondanks dat alle Flair-toestellen uiterst compact zijn, is de Flair 450 speciaal ontworpen voor grotere woningen en projecten waarin hoge geluidseisen worden gesteld. Doordat een groot deel van het geluid al in het toestel wordt gereduceerd, blijft dit toestel ook bij hogere luchtvolumes extreem stil.

Doordat de Flair beschikbaar is in diverse maximale ventilatiecapaciteiten, oplopend van 200 tot 600 m3/h, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Of het nu gaat om een compacte starterswoning, een riante villa of een hoogbouwproject met appartementen van verschillende groottes, we bieden een ventilatieoplossing voor elk type woning, complete projecten en voor nieuwbouw en renovatie.

Meer weten over de voordelen die onze complete Flair-serie biedt? Lees meer

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Gerwin/IMG_20231117_133347191.jpg

ventilatie in nieuwbouwwoningen

Alle nieuwbouwprojecten moeten - wat isolatie betreft - tegenwoordig aan strenge eisen voldoen. Het voordeel is dat woningen door deze strenge eisen veel beter geïsoleerd zijn tegen de kou en hitte van buitenaf. Wat hierbij niet moet worden vergeten, is het belang van de juiste ventilatie. Om een gezond binnenklimaat te garanderen is het belangrijk een woning goed te ventileren, zodat vocht en vervuilde lucht geen kans krijgen in nieuwbouwwoningen.

samenwerking

Betrokken partijen

  • Installateur W-installatie: P. van der Niet uit Katwijk
  • Aannemer: Bouwbedrijf Niersman

meer weten over flair-serie?

Meer informatie over dit nieuwbouwproject of over de mogelijkheden van de Flair-serie? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!

Download documentatie: