Cases Terug
ventilatie

Startblock: duurzame (woon)toekomst met Brink ventilatie

StartBlock biedt een oplossing om op een snelle manier betaalbare en duurzame woningen te realiseren. De StartBlock woningen zijn houten circulaire woningen die worden gerealiseerd in de fabriek en geplaatst door heel Nederland. Aan de Meldestraat in Emmeloord worden deze zomer 16 Startblock woningen geplaatst waarin Brink de woningen voorziet van een Renovent Sky; een energiezuinig en ruimtebesparend ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW).

maatwerk

Een Startblock woning: de oplossing voor het groeiende woningtekort

StartBlock maakt het mogelijk tweemaal zoveel woningen op dezelfde oppervlakte te plaatsen, zonder in te leveren op woongenot. Iedere woning is maatwerk en aan de buitenzijde volledig aanpasbaar qua beleving. De moderne leefkeuken, gezellige woonkamer en frisse slaapkamer voldoen aan het Bouwbesluit en geven de woning veel huiselijkheid. Binnen een korte periode na de start, staat de woning op zijn plek. In een geheel nieuwe productiehal worden op dit moment de eerste woningen geproduceerd zodat binnenkort de eerste woningen kunnen worden opgeleverd.

Ervaring

Wij willen een bijdrage leveren aan een duurzame (woon)toekomst

“Wij willen een bijdrage leveren aan een duurzame (woon)toekomst. Door de inzet van duurzame bouwmaterialen zijn onze woningen onderhoudsarm en dragen ze bij aan een gezonde wereld. Voor de woningen in Emmeloord is gekozen voor de Renovent Sky 200 van Brink vanwege het energiezuinige en ruimtebesparende aspect. De Renovent Sky kan aan de wand, maar ook aan het plafond worden geplaatst. Ideaal voor onze duurzame en compacte woningen”. 


Tony Mol, Algemeen Directeur Startblock.

ventilatiesysteem

Startblock kiest voor energiezuinig ventilatiesysteem Renovent Sky

Brink is al in een vroeg stadium betrokken bij dit project.. Voor de ventilatie in deze woningen is gekozen voor  ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Brink, de Renovent Sky 200. Een compact toestel die zowel aan de wand als aan het plafond kan worden geplaatst. In dit project wordt het ventilatietoestel op de 2e verdieping in een verlaagd plafond gemonteerd. Optioneel kan dit toestel worden uitgebreid met CO2-sturing. Het energieverbruik is erg laag dankzij het ontwerp van het toestel en de warmtewisselaar. De geïntegreerde besturing en ventilatoren zorgen bovendien voor een constante stroom van verse lucht, terwijl een warmtewisselaar met kunststof lamellen voorziet in een optimale warmteoverdracht. Ventilatieverliezen zijn niet aan de orde. Daarmee zorgt de Renovent Sky-serie van Brink voor een optimale balans tussen thermisch rendement en energieverbruik. De Renovent Sky zorgt op een energiezuinige manier voor schone en continu gefilterde lucht in de woning. 

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Startblock-Emmeloord-ventilatie-Renovent-Sky-Brink2.jpg
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Startblock-Emmeloord-ventilatie-Renovent-Sky-Brink7.jpg
contacy

Meer weten over dit project?

Meer informatie over dit duurzame project of over de mogelijkheden van onze ventilatiesystemen met warmteterugwinning? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!