totaaloplossing

Factory Zero: de eerste serie energiemodules (iCEM)

Brink is als keypartner betrokken bij de ontwikkeling en totstandkoming van de klimaat- en energiemodule van Factory Zero; de iCEM (intergrated Climate and Energy Module). Dit is een compacte compleet geïntegreerde energiemodule die de woning voorziet van geconditioneerde, gezonde lucht, warmte en ventilatie. Op dit moment legt een enthousiast team de laatste hand aan de eerste serie iCEM's die worden geleverd aan bouwbedrijf de Vree en Sliepen uit Tiel.

plug & play

compleet concept plug & play

Deze plug-and-play iCEM's, bedoeld voor ‘Nul-Op-de-Meter’ woningen (NOM), zorgen voor verwarming, warm water en ventilatie. Allemaal real time gemonitord voor een optimale energieprestatie, slim onderhoud en de NOM-energiegarantie. Met dit complete concept wordt voor de bouwers een hoop uit handen genomen. Door de slimme engineering en de gecombineerde investering is de iCEM ook nog eens de goedkoopste all-in oplossing op de markt.

/storage/Nieuws/2017/Factory-Zero-iCEM-bijna-gereed-totaalfot-BrinkClimateSystems.jpeg
partner

partner factory zero

Bouwen en renoveren moet sneller, goedkoper en duurzamer. Dat vraagt om een radicale verandering van de heersende bouwpraktijk; van het traditionele ambacht naar de toepassing van State of the Art technologie. Factory Zero heeft ambitieuze partners die het geloof in een nieuwe industriële bouwpraktijk delen. Wij zijn als Brink dan ook niet aangehaakt omwille van ons huidige productportfolio, maar op basis van onze competenties en technologische kennis die nodig zijn voor de ontwikkeling van innovatieve bouwcomponenten en industriële productieprocessen.

Waar de eerste generatie energiemodules (iCEM) nog is gebaseerd op het slim samen bouwen van bestaande producten in een behuizing (product-denken) bestaat de tweede generatie uit modules waarin de uiteindelijk benodigde functies (verwarming, warm tapwater en ventilatie) op een slimme manier zijn geïntegreerd.

succes

eerste order is een feit

Inmiddels is de eerste grote order van ruim 100 energiemodules voor Dura Vermeer een feit. Na optimalisatie van de eerste generatie en het opschalen van de productiecapaciteit wordt eind dit jaar gestart met de productie en levering van de eerste units.

Met de iCEM, beloven Factory Zero en haar partners een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen die volledig voldoet aan de voorwaarden van de wet Energie Prestatie Vergoeding.

Lees het artikel in Cobouw over de energiemodule iCEM.

Bronnen:

1 Reacties
G.J. Pieneman
09-04-2022
Heb een bestaand B25 met indirecte verwarming en een renovent warmte terugwin unit. Kan op deze installatie ook dit systeem toegepast worden.
Brink
Beste heer, mevrouw Pieneman,

Dank voor uw reactie.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De Factory Zero heeft een warmtepomp van 8 tot 10 kW aan verwarmingsvermogen. U huidige Allure levert 25 kW aan verwarmingsvermogen. Hierdoor hebt u vermogen te kort om de woning op temperatuur te krijgen.

Met vriendelijke groet,


Hamid Khan
Adviesafdeling

www.brinkclimatesystems.nl
www.brinkairshop.nl - bestel eenvoudig onze producten online!

Reageer

Laat een bericht achter of stel een vraag

Wil je op dit artikel reageren of een vraag stellen? Dat kan hier!
Het e-mailadres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.