Door Gerard in 't Veld

Bekijk profiel
luchtverwarming

luchtverwarming toen en nu

Tja vroeger .. Vroeger was alles beter zeggen ze wel eens. Dat geldt dan in ieder geval gelukkig niet voor de kwaliteit van woningen en installaties. Tegenwoordig zijn woningen zo goed geïsoleerd en kierdicht dat je nog maar heel weinig warmte nodig hebt om de woning te verwarmen.
vroeger

luchtverwarming toen

In de jaren '70, toen luchtverwarming opkwam, waren woningen niet of nauwelijks geïsoleerd. Om de transmissieverliezen van woningen af te dekken moesten er flinke kanalen worden aangelegd om de woning te kunnen verwarmen. Kanaalafmetingen van 1 meter bij 30 cm waren geen uitzondering. Bouwkundige aanpassingen waren met deze afmetingen dan ook noodzakelijk. De voordelen van luchtverwarming waren er toen ook al. Zoals het snel opwarmen van de woning en de mooi weggewerkte roosters in plaats van ontsierde radiatoren.

vandaag de dag

Luchtverwarming nu

Omdat ventilatie met warmteterugwinning (WTW) volledig past in het nieuwe bouwen, past luchtverwarming/koeling hier perfect bij. De toevoerkanalen van het WTW-systeem gaan immers al naar de woonkamer en slaapkamers. Je hoeft deze dan ook alleen met wat warmte of koude te voorzien en je woning wordt geventileerd, verwarmd en mogelijk gekoeld! Handig én je bespaart aanzienlijk in kosten. Tel daarbij op de voordelen van een snel reagerend systeem via dezelfde roosters of ventielen (die je toch al had voor het ventilatiesysteem) en je hebt een perfecte installatie met een ongeëvenaard comfort.

toekomst

“bouwen wordt steeds slimmer, zeer goed geïsoleerde woningen zijn nu de standaard”

Het bouwen wordt steeds slimmer. Zeer goed geïsoleerde woningen zijn nu als vanzelfsprekend. De ambities rijken al veel verder naar energieneutraal of Nul-op-de-Meter-woningen. Hierbij is ook het toepassen van WTW als vanzelfsprekend en wordt het nog aantrekkelijker dit te combineren met verwarming en/of koeling. Wij hebben hiervoor een nieuwe compacte mini-luchtverwarmer ontwikkeld die gevoed kan worden door bijvoorbeeld een warmtepomp. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met mij op!

 

contact

meer informatie of advies nodig?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor dit luchtverwarming jouw woning? Neem contact met ons op voor een passend advies.