smog Alarm

veel zon en weinig wind zorgen voor slechte luchtkwaliteit

Bij extreme hitte raadt het RIVM mensen aan binnen te blijven en geen zware lichamelijke inspanning te verrichten wanneer ze gevoelig zijn voor smog.

Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen, als er weinig wind staat. Vervuilende stoffen worden onder invloed van zonlicht omgezet in ozon.

Smog door ozon kan leiden tot (een toename van) luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid, verergering van astmaklachten en afname van de longfunctie. Ook komt irritatie aan ogen, neus en keel voor.

Lees het hele artikel op NU.nl hier

bestel fijnstoffilters

last van Smog? bestel Brink fijnstoffilters

Bij smog is er sprake van tijdelijk zeer ernstige luchtverontreiniging. Smog is lang niet altijd zichtbaar en komt zowel in de zomer als in de winter voor. Vooral kwetsbare mensen en mensen met gevoelige luchtwegen kunnen serieuze klachten ervaren. Maar ook gezonde mensen kunnen last hebben van benauwdheid wanneer de luchtkwaliteit in hun omgeving onvoldoende tot zeer slecht is.

Gelukkig hebben we bij Brink een oplossing. Onze ventilatiesystemen met warmteterugwinning (WTW) zorgen voor schone en gefilerde lucht doordat het toestel is voorzien van filter (standaard een grofstoffilter, ISO Coarse 60%, G4-filter). Voor elke situatie zijn er optioneel kwalitatief hoogwaardige Brink-filters beschikbaar, afgestemd op de omgeving en wensen.

luchtmeetnet

check de luchtkwaliteit in jouw omgeving

Check de luchtkwaliteit in jouw omgeving op luchtmeetnet.nl

De website www.luchtmeetnet.nl initiatief van o.a. het
Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM).

fijnstoffilters

f7-fijnstoffilters ISO ePM1 - 99%

Een optioneel ISO ePM1 filter (F7-filter) is nog efficiënter dan het standaard filter in het toestel en haalt nog kleinere stofdeeltjes uit de lucht. Fijnstoffilters ook wel pollenfilters en F7-filters genoemd, verwijderen 99% van de allerkleinste stofdeeltjes, waaronder pollen, uitwerpselen van huisstofmijt, stuifmeel, sporen, haren, zand, textieldraden en cementstof. Het filter kan toegepast worden als er sprake is van matige tot hoge stofbelasting. Het F7-filter is erg geschikt voor mensen met gevoeligheid voor verontreinigingen en voor mensen met hooikoortsklachten.

Originele Brink-filters
Voor de beste werking van het toestel en de meest schone, gefilterde lucht raden wij aan originele Brink-filters te bestellen. Originele Brink-filters zijn online te bestellen op brinkairshop.nl.

pure induct

Pure induct extra krachtig filter - 99,94%

Met de Pure induct gaan we nog weer een stap verder. De Pure induct is een modulaire uitbreiding op je centrale ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) zoals een Flair-toestel. Deze module zuivert naast pollen en huisstofmijt ook (ultra)fijnstof, smog, roet, bacteriën en zelfs virussen. Deze filtermethode werkt op basis van ionisatie en haalt 99,94% van alle fijnstofdeeltjes uit de lucht. Dit extra krachtige fijnstoffilter is daardoor erg geschikt voor mensen die extra gevoelig zijn voor verontreinigingen en allergenen.
Meer informatie over de Pure induct

play video