smog Alarm

veel zon en weinig wind zorgen voor slechte luchtkwaliteit

Het RIVM raadt mensen aan binnen te blijven en geen zware lichamelijke inspanning te verrichten wanneer ze gevoelig zijn voor smog.

Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen, als er weinig wind staat. Vervuilende stoffen worden onder invloed van zonlicht omgezet in ozon.

Smog door ozon kan leiden tot (een toename van) luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid, verergering van astmaklachten en afname van de longfunctie. Ook komt irritatie aan ogen, neus en keel voor.

Lees het hele artikel op NU.nl hier

bestel fijnstoffilters

last van Smog? bestel Brink fijnstoffilters

Bij smog is er sprake van tijdelijk zeer ernstige luchtverontreiniging. Smog is lang niet altijd zichtbaar en komt zowel in de zomer als in de winter voor.

Vooral kwetsbare mensen en mensen met gevoelige luchtwegen kunnen serieuze klachten ervaren. Maar ook gezonde mensen kunnen last hebben van benauwdheid wanneer de luchtkwaliteit in hun omgeving onvoldoende tot zeer slecht is.

Gelukkig hebben we bij Brink een oplossing. Onze F7-fijnstoffilters houden tot 99% van de kleinste stofdeeltjes tegen. Bestel ze in onze webshop!

 

luchtmeetnet

check de luchtkwaliteit in jouw omgeving

Check de luchtkwaliteit in jouw omgeving op luchtmeetnet.nl

De website www.luchtmeetnet.nl initiatief van o.a. het
Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM).

0 Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Laat een bericht achter of stel een vraag

Wil je op dit artikel reageren of een vraag stellen? Dat kan hier!
Het e-mailadres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.