Door Albert van Lohuizen

Bekijk profiel
luchtverwarming

van het gas af? met luchtverwarming zit je goed

Brede coalitie dringt aan op het verbod van standaard cv-ketels vanaf 2021, want Nederland moet van het gas af. De kernboodschap van het manifest wat door Berenschot is opgesteld is door de media opgepikt. Eindelijk dringt breed door dat we niet door kunnen gaan met het gebruik van aardgas. Het Klimaatakkoord van Parijs verplicht ons stappen te zetten en "Groningen" maakt duidelijk dat het snel moet.
verbod cv-ketel

verbod op cv-ketel wat nu?

Voor de (geïsoleerde) bestaande bouw zijn hybride oplossingen een goede keuze. Voor nieuwbouwwoningen wordt een All-electric warmtepomp als opwekker aangeraden of aansluiting op een warmtenet.

Brink heeft al jaren de overtuiging dat deze transitie veel sneller gaat dan velen ons willen doen geloven. Wij hebben de laatste jaren dan ook ingezet op de ontwikkeling van onze Elan-serie indirect gestookte luchtverwarmers, gevoed door een warmtepomp of warmtenet, als vervanger van de bestaande gasgestookte luchtverwarmers. Ook hebben we voor de transitieperiode een hybride oplossing beschikbaar door onze Allure luchtverwarmer te combineren met een warmtepomp.

maatregelen

reduceer de energievraag met balansventilatie

Op de website van Milieu Centraal staat een stappenplan waarop je maatregelen vindt om je huis geschikt te maken voor de toepassing van warmtepompen. Als de energievraag van je woning is gereduceerd door isolatie en kierdichting wordt ventileren extra belangrijk. Met de toepassing van een balansventilatiesysteem (systeem D) reduceer je de energievraag en zorg je voor een gezonde en prettige woning.

vervanging en advies

luchtverwarmer vervangen?

Wilt u uw gasgestookte luchtverwarmer gaan vervangen en wilt u persoonlijk advies over wat voor u de beste keuze is, dan helpen onze dealers u graag verder. Zij weten alles van luchtverwarming en verzorgen op basis van uw persoonlijke wensen graag een maatwerk advies.

contact

meer weten of advies nodig?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor een passend advies.