veiligheidswaarschuwing

Brink evap in huis?

Heeft u een Brink EVAP gekocht en/of geïnstalleerd bij een klant of heeft u een Brink EVAP als onderdeel van uw ventilatiesysteem in uw huis of woning?

Dan vragen wij u om de onderstaande veiligheidswaarschuwing aandachtig door te lezen en conform de instructies te handelen:

Belangrijk

veiligheidswaarschuwing lees aandachtig en volg de instructies

EVAP accessoire (alle modellen) verkocht in de periode van 11-2016 tot en met 12-2020. De EVAP is geleverd via de installateur, groothandel of via online webshops. De EVAP is als accessoire gemonteerd in het toevoerkanaal van de BRINK WTW installatie.

Wij hebben geconstateerd dat de EVAP (alle modellen) mogelijk de volgende veiligheidsrisico’s oplevert:

1. Bij onoordeelkundig gebruik (als de EVAP niet spanningsloos is gemaakt) kan de persoon bij het verwisselen van de cassette een stroomstoot krijgen bij het aanraken van de voorverwarmer.
2. Als de Evap niet spanningsloos is gemaakt kan de persoon bij het forceren van de deksel aan de onderzijde in contact komen met 230v.

Indien de EVAP niet wordt geopend en interne delen niet worden aangeraakt en geen werkzaamheden aan de EVAP worden doorgevoerd bestaan deze risico’s niet. Als u in het bezit bent van een EVAP, dan vragen wij van u het volgende: laat de EVAP aan staan zodat deze blijft functioneren, maar pleeg zelf geen onderhoud en open de behuizing van de EVAP niet op een andere manier. De Brink WTW installatie blijft in combinatie met de EVAP gewoon verder
werken.

Als u in bezit bent van een EVAP kunt u dit doorgeven aan Brink, stuur een e-mail naar: info@brinkclimatesystems.nl
of meld het telefonisch op: 0522-469 944

Brink neemt zo spoedig mogelijk contact met u op, uiterlijk eind januari 2021, om de vervolgstappen
met u af te spreken.

Wij danken u voor uw medewerking en bieden u onze excuses aan voor het ongemak.

Brink Climate Systems B.V.
Wethouder Wassebaliestraat 8
7951 SN Staphorst
Nederland

download PDF veiligheidswaarschuwing