Duurzaamheid

Verduurzaming gemeentehuis staphorst van label E naar A

Op weg naar een duurzaam gemeentehuis in Staphorst

Op dinsdag 1 maart kwamen wethouder Lucas Mulder, de adviseurs, aannemers en installateur bijeen als startsein voor de werkzaamheden aan het gemeentehuis van Staphorst. Voor de verduurzaming en de interne aanpassingen stelde de gemeenteraad in juni 2021 een krediet beschikbaar van € 2,7 miljoen. Het gemeentehuis gaat door de verduurzaming van energielabel E naar A.

Samen met ondernemers uit de regio op weg naar een duurzaam gemeentehuis
Brink Climate Systems levert in dit verduurzamingsproject nieuwe luchtverwarmers in combinatie met koeling, ventilatie en warmtepompen. Met dit duurzame klimaatsysteem krijgt Staphorst weer een toekomstbestendig gemeentehuis . Bisschop Installatie BV uit Punthorst zorgt voor de installatie van de systemen. 

Luchtverwarming
Luchtverwarming kan worden toegepast in nieuwbouwwoningen, maar is ook uitstekend mogelijk bij renovatie of aanbouw van een woning of een gebouw. Door de vele opties is luchtverwarming bereikbaar voor iedereen. Luchtverwarming kan eenvoudig worden gecombineerd met ventilatie met warmteterugwinning (WTW), koeling en een warmtepomp. 

Een toekomstbestendig gemeentehuis
Wethouder Lucas Mulder: “Het gemeentehuis van Staphorst wordt toekomstbestendig gemaakt. Het is een prima gemeentehuis, alleen wat betreft duurzaamheid en werkcomfort moet er wel wat verbeterd worden. Dit doen we door het gebouw te verduurzamen volgens wettelijke eisen en het herinrichten van de werkomgeving”. Lees hier het volledige persbericht van de Gemeente Staphorst.

 

 

verduurzaming-gemeente-staphorst