Door Anton Hans

Bekijk profiel
Brink Climate Systems

Werken bij Brink Excellent people for excellent air

Toen ik meer dan vijf jaar geleden de positie van CEO over nam wist ik uiteraard niet precies waar ik in stapte. De eerste maanden waren erg roerig door een bouw die niet naar wens verliep, een daarop volgende verhuizing en ook nog een gelijktijdige stroomlijning van de organisatie… Je kan in rustiger vaarwater beginnen zou je denken. Maar zo heb ik er toen eigenlijk nooit over gedacht. Ik was dag en nacht bezig met overleven, zorgen dat de banen behouden bleven en dat iedereen die er van afhankelijk was op ons kon blijven rekenen. Langzaam ben ik verder in die rol gegroeid.

Gezamenlijk hebben we een strategie ontwikkeld en accenten aangebracht in de organisatie. Ik merk dat de organisatie steeds meer de kant op gaat waarvan ik denk dat het goed is voor de organisatie en de mensen die er werken en andere stakeholders. We hebben ons meer open gesteld voor de invloeden van buiten en we zijn steeds meer ons verhaal aan de buitenwereld gaan vertellen. Transparantie kan je dat noemen. Ik merk dat het wordt gewaardeerd als je als organisatie je openstelt.

kwaliteit

mensen zijn belangrijk

Om het gewenste niveau van dienstverlening en van de kwaliteit van de producten te bereiken, heb ik me uiteraard afgevraagd wat daar voor nodig is. Vele zaken passeren dan de revue, geld, machines, markt, regelgeving, maar voor mij staat met stip bovenaan mijn collega’s. Mensen maken bij ons echt het verschil.

Als manager geloof ik er erg in om kaders te scheppen en middelen ter beschikking te stellen als belangrijkste randvoorwaarden. Werknemers kunnen binnen die kaders en met die middelen zelf bepalen hoe ze de gestelde doelen willen bereiken. Alles voorschrijven doodt in mijn optiek de creativiteit in de mens. En wat de mens nog steeds voor heeft op alle automatisering, robots, cobots en wat al niet meer is de flexibiliteit van het brein, onze creativiteit.

/storage/Werken bij Brink/5f315c8611780.jpg
/storage/Werken bij Brink/5f7b0a94ef432_5f7b0b06caf67.jpg
functioneren

sfeer is belangrijker

Nadat ik me daar meer en meer van bewust werd, kwam de vraag hoe kan je het functioneren van de collega’s zo goed mogelijk stimuleren. Natuurlijk zijn daar vele boeken en artikelen over geschreven, tegenwoordig worden vaak de tafeltennis tafels, de yoga ruimtes, hipster koffiebars (met bijbehorende Barista met baard en leren schort) beschreven als middelen om de creativiteit te ondersteunen. Dit kan best werken maar naar mijn idee, is er iets veel belangrijker en dat is de sfeer.

veiligheid

ruimte om fouten te maken en successen te vieren

Je moet in een veilige, stimulerende sfeer kunnen werken, er moet gelachen kunnen worden, er moet ruimte zijn om fouten te maken, je moet samen successen kunnen vieren en soms moeten we ook samen een traantje weg kunnen pinken. Collega’s moeten elkaar ondersteunen, waar nodig aan spreken en mijn grootste opgave als manager is, mij zoveel mogelijk overbodig maken. Maar hoe doe je dat?? Die sfeer komt niet van de ene op de andere dag. Maar door er heel bewust aan te werken, waar mogelijk het goede voorbeeld te geven, merk ik al een verandering.

play video
trots

werken bij brink is leuk!

Heel bewust stimuleer ik nu ook bij sollicitanten dat niet alleen naar de kwalificaties gekeken wordt maar dat ook wordt meegenomen of hij/zij in het team past. Vaak hoorde ik van mensen die hier een aantal maanden werken, dat zij het zo naar hun zin hadden en wat een leuke club mensen wij hebben. Vooraf hadden zij dat echter niet verwacht. Kennelijk waren wij niet zo goed in het uitdragen dat het hier fijn werken is. Daarom heb ik een groepje enthousiaste collega’s gevraagd daar iets aan te doen. Daar zijn diverse hele leuke initiatieven uit gekomen die ook allemaal omgezet zijn. Een van de laatste initiatieven is een video gemaakt om nieuwe collega’s te laten zien hoe het is om bij Brink te werken en hen een warm welkom te geven. Onlangs is een nieuwe video gerealiseerd voor toekomstige collega's en dat wil ik hier graag delen. Dit is geheel door de collega’s bedacht en gerealiseerd en ik ben erg trots op het resultaat. Het straalt de sfeer uit die ik bedoel en ik kan het zelf niet beter verwoorden. Werken bij Brink is leuk!

vacatures

Wil jij ook werken bij brink en voor elke ademhaling het verschil maken?

Het is onze droom om excellente lucht bereikbaar te maken voor iedereen. Met zo’n 200 collega’s zetten we ons dagelijks in voor klimaatoplossingen van topkwaliteit. Met daarbij een constante focus op innovatie en duurzaamheid. Check hier onze vacatures of stuur een open sollicitatie!