Bron: WHO
luchtvervuiling

ook gezondheidsschade bij kleine hoeveelheden

Voor het eerst sinds 2005 scherpt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de richtlijnen voor luchtvervuiling aan. Er is nieuw bewijs dat luchtvervuiling ook in kleine hoeveelheden al schadelijk is en tot ernstige gezondheidsschade kan leiden.

Wereldwijd overlijden er jaarlijks zeven miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Met de scherpere richtlijnen wil de WHO overheden aansporen om iets aan dit probleem te doen.

Ook in Nederland is de luchtkwaliteit ongezond. Het Longfonds pleit ervoor om per direct de nieuwe WHO richtlijnen te volgen nu de urgentie van een verbetering van de luchtkwaliteit wederom is aangetoond.

Bron: NOS - lees hier het hele artikel.

Bron: WHO

1 Reacties
J.Hopster
31-12-2022
Goedemiddag,
Wij beschikken over een luchtverwarming ( uit 1987).
Na een defect in 2005, hebben we de warmte wisselaar laten vervangen. Na die lijd hebben we nauwelijks nog gebruik gemaakt van de verwarming ( veel gas, maar ook gevoel van onveiligheid)
Nu zoeken we naar een duurzamer oplossing( mogelijk met warmtepomp) Kan in begin 2023 een van uw adviseurs ons vrijblijvend komen adviseren. Thans gebruiken we vloerverwarming en houtkachel.
Brink
Beste Hopster,

Dank voor uw reactie.

Beste heer Poort,

Dank voor uw mail.

In theorie kunt u met een luchtverwarmer van het gas af. Hiervoor is een indirect gestookte luchtverwarmer (Elan) i.c.m. een volledig elektrische warmtepomp nodig (niet in onze assortiment). Welke luchtverwarmer en warmtepomp u nodig hebt is vooraf niet aan te geven. Hiervoor is een warmteverliesberekening nodig. Een Installateur of een adviesbureau kan dit voor u maken. Aan de hand van de berekening kan een installateur aangeven wat de mogelijkheden en de kosten zijn.

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Hamid Khan
Adviesafdeling

www.brinkclimatesystems.nl
www.brinkairshop.nl - bestel eenvoudig onze producten online!

Reageer

Laat een bericht achter of stel een vraag

Wil je op dit artikel reageren of een vraag stellen? Dat kan hier!
Het e-mailadres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.