Slechte telefonische bereikbaarheid

03 januari 2013

Vanwege een technische storing in het telefoonnetwerk zijn wij momenteel slecht tot niet bereikbaar via de telefoon en fax. Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Lees verder >

Brink Climate Systems is rond de feestdagen gesloten

12 december 2012

In verband met de feestdagen zijn wij van vrijdag 21 december 2012 t/m woensdag 2 januari 2013 gesloten.

Lees verder >

Nieuwbouw passieve starterswoningen gestart in Lichtenvoorde

07 december 2012

In Lichtenvoorde is door het aanbrengen van een 32 centimeter dikke isolatieplaat de formele starthandeling uitgevoerd voor de bouw van 15 passieve starterswoningen. De groene isolatieplaat staat symbool voor de energiebesparing en biobased bouwmaterialen welke centraal staan in dit unieke bouwplan.

Lees verder >

Informatie en Imago campagne Balansventilatie

28 november 2012


Eind november 2012 is de nieuwe campagne over balansventilatie van start gegaan. Een nieuwe website, een radiocommercial en display advertising wijzen mensen op de betrouwbaarheid en de voordelen van een ‘BV-systeem’. “Het is de bedoeling mensen goed te informeren over balansventilatie, want BV zorgt, samen met de CV, voor een heel prettig leefklimaat in huis.”Aldus de fabrikanten van BV.

Lees verder >

Vooraankondiging Renovent Excellent 300

15 november 2012


Na de succesvolle introductie van de Renovent Excellent 400 levert Brink Climate Systems vanaf 1 januari 2013 ook de Renovent Excellent 300. Dit toestel heeft dezelfde aansluitmogelijkheden en afmetingen als de Renovent Excellent 400, maar met een maximale ventilatiecapaciteit van 300 m3/h.

Lees verder >

Forse energiebesparing én betere ventilatie bij nieuwbouwproject VBM ‘Land van Luna’ te Heerhugowaard

09 november 2012


Brink Climate Systems, leverancier van ventilatiesystemen, wacht niet tot 2015 en levert nu al systemen die aan de wettelijke hoge eisen voldoen. Bovendien neemt Brink nu al zelf het initiatief i.s.m. VBM Ontwikkeling om door de hele keten de hoge eisen in de praktijk waar te maken. Met een eigen keurmerk, Climate OK, is alles tot in de puntjes geregeld: de apparatuur voldoet aan strenge eisen, en zowel ontwerp als installatie worden alleen door gecertificeerde bedrijven uitgevoerd. Geeft een projectontwikkelaar de voorkeur aan zijn vaste (niet-gecertificeerde) installateur, dan zorgt Brink Climate Systems er voor dat er een zorgvuldige audit plaatsvindt. Na goed resultaat bij meerdere audits kan de installateur vervolgens ook zelf gecertificeerd worden. Tot slot krijgt ook de gebruiker uitstekende instructies over het onderhoud van het systeem, dat indien wenselijk ook door een gecertificeerd bedrijf uit handen kan worden genomen. Het Climate OK-label is niet alleen een keurmerk voor ventilatie, maar ook voor verwarmings-, koeling- en warm waterinstallaties.

Lees verder >

Brink Climate Systems heeft een vaste stand in het Passiefhuiscentrum in Deurne

09 november 2012


Het Passiefhuiscentrum van Pladeko BV is een unieke locatie waar particulieren en professionals informatie kunnen krijgen over de best toepasbare producten voor het bouwen van een energiezuinige woning, zoals een passiefhuis. Vandaar dat Brink Climate Systems hier een vaste stand heeft waar het Passiefhuistoestel te zien is in combinatie met de Renovent HR Medium met bypass. Ook onze Elan in combinatie met de Renovent HR Medium is onze stand opgesteld.

Lees verder >

Onderzoek in Volkskrant.nl: Te veel CO2 is ook binnenskamers schadelijk

05 november 2012


CO2 is in de atmosfeer de grote drijfveer van de klimaatverandering, maar ook binnenskamers vormt het gas een probleem. De hoge CO2-concentratie in veel gebouwen kan de mentale prestatie van personen in die ruimtes aantasten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat de lucht binnenskamers vaak veel meer CO2 bevat dat de buitenlucht. Deskundigen zien vooral een probleem in ruimtes waar veel personen samenkomen, zoals kantoren en vergaderruimtes maar ook klaslokalen.

Lees verder >

Brink Climate Systems presenteert Installatieconcepten tijdens ISSO-najaarsoverleg

21 september 2012


Brink Climate Systems wist tijdens het ISSO-najaarsoverleg op 20 september de ISSO-Award 2012 net niet in de wacht te slepen met de presentatie van het voorbeeldproject 'De Woonmensen'. In dit hoogwaardige, unieke, duurzame woningbouwproject in Apeldoorn speelt de afdeling Installatieconcepten van Brink Climate Systems een belangrijke rol bij het realiseren van een lagere EPG, CO2-reductie en lage energielasten.

Lees verder >

Installatiebedrijf Lelie BV genomineerd voor ondernemer van het jaar 2012

12 september 2012

Goed nieuws voor één van de Climate OK-gecertificeerde installateurs waarmee Brink Climate Systems samenwerkt. Installatiebedrijf Lelie BV uit Wijchen is door de organisatie van het Ondernemersgala Wijchen genomineerd voor ondernemer van het jaar in de categorie bouw / industrie / groothandel.

Lees verder >