Wat is uw idee voor verbetering van onderhoud van balansventilatie?

Wat is uw idee voor verbetering van onderhoud van balansventilatie?

04 december 2014

In steeds meer huizen wordt balansventilatie toegepast. Een goede ontwikkeling, want balansventilatie geeft comfort, is gezond en energiezuinig – als het systeem goed is aangelegd.

Het systeem vergt wel onderhoud.
Dat houdt in:
• De bewoner reinigt vier keer per jaar de filters: twee keer per jaar met de stofzuiger en twee keer per jaar door ze te vervangen.
• Een erkend onderhoudsbedrijf reinigt eens in de twee jaar de ventilatie-unit en regelt het systeem indien nodig opnieuw in.

Helaas blijkt dat dit onderhoud niet altijd plaatsvindt. Daarom zijn de partners van het Lente-akkoord, UNETO-VNI, VLA, VACpunt Wonen, Vereniging Eigen Huis en Milieu Centraal op zoek naar goede ideeën om bewoners te stimuleren onderhoud te (laten) plegen aan hun balansventilatie systeem.

Stuur uw idee op!
Hoe stimuleer je bewoners om elk kwartaal de filters te reinigen en deze elk halfjaar te vervangen? Hoe stimuleer je bewoners om tweejaarlijks onderhoud aan de balansventilatie te laten plegen? Stuur uw idee op en win een CO2-meter!

Inspiratie opdoen?
De reeds ingezonden ideeën vindt u op de website van het Lente-akkoord. Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Win een CO2-meter!
Een consumentenjury én een jury bestaande uit bouwprofessionals kiezen ieder het in hun ogen beste idee. De twee indieners van de winnende ideeën ontvangen een CO2-meter, waarmee je de luchtkwaliteit in je woning kunt meten. De CO2 meter geeft via een duidelijk scherm het CO2 gehalte, de temperatuur en luchtvochtigheid aan en is daardoor geschikt voor metingen bijvoorbeeld in huis, op kantoor, school en kinderdagverblijf.

Denkt u ook mee om het onderhoud van balansventilatie te verbeteren?  

Bron: Het Lente-akkoord

<Terug naar overzicht
 
Onze Air 70 is genomineerd!

Bezoek ons op standnummer C038, hal 8.

Lees verder

Download de BRINK service app voor u gemak

Lees verder

Vind een installateur bij u in de buurt

Lees verder >