'Air 70 helpt bij dat o zo belangrijke ventileren'

02 mei 2017

En je hoeft er niets voor te doen!

Een goede recensie in Sallandcentraal over onze Air 70, geschreven door Salland Installatieservice. De installateur deelt zijn ervaringen in de praktijk waarbij de Air 70 een ideale oplossing is. "De Air 70 is een fantastisch apparaatje, werkt energiezuinig, is geluidsloos maar vooral: hij ververst lucht zonder dat dat ten nadele van de temperatuur binnen gaat". Lees de volledige recensie!
 

Lees verder >

Brink voldoet aan eis G+-gas

05 december 2016

Onlangs heeft de overheid een wijziging in het Besluit Gastoestellen bepaald. Deze wijziging houdt verband met de veranderende samenstelling van gas. Vanaf 1 januari 2017 mogen er uitsluitend nog luchtverwarmers en cv-toestellen geïnstalleerd worden die gekeurd zijn voor G+-gas, ook wel K-gas genoemd. Toestellen die niet gekeurd zijn voor G+-gas, mogen na 1 januari niet meer worden geleverd en geïnstalleerd. Onze toestellen voldoen aan deze eis.

Lees verder >

Kennis delen nul-op-de-meter woningen in Groevenbeek

23 november 2016

Na een succesvol Duurzaam Wonen congres organiseert Van Wijnen een 'nul-op-de-meter' kennisdelingssessie. Dit vindt plaats in hun nul-op-de-meter demonstratiewoning Groevenbeek Noord in Ermelo. Ook Brink is aanwezig.

Lees verder >

Broodje aap: misverstanden rond balansventilatie

28 oktober 2016

Sinds kort is het LenteAkkoord begonnen met een zogemaande mini-serie ‘Broodje aap’. In deze artikelen worden theorieen en verhalen rond energiezuinige nieuwbouw voorgelegd aan een panel van experts. Deze keer een klassiek misverstand: “Bij balansventilatie mag het raam niet open.”

Lees verder >

Onderzoek: Slecht onderhouden huis leidt tot meer doktersbezoek

24 oktober 2016

Het aantal doktersbezoeken van mensen die in een huis wonen met vocht en schimmel ligt 10 tot 15 procent hoger dan bij mensen die in goed onderhouden woningen wonen. Bij de groep die vaker thuis zijn (ouderen en vrouwen) ligt dit aantal nog hoger, namelijk op 25%.

Lees verder >

PERSBERICHT: Compacte Elan 4 van Brink voldoet voor ‘nul op de meter’-woning

30 september 2016

Staphorst - Compact van formaat en goed te gebruiken in ‘nul op de meter’-woningen: zo brengt Brink Climate Systems zijn indirect gestookte mini luchtverwarmer Elan 4 onder de aandacht. Het toestel is geschikt voor  verwarming, koeling  en ventilatie.

Lees verder >

Innovatiedag: Duurzaam verwarmen via ventilatiekanalen

27 september 2016

Op 28 september is Albert van Lohuizen, Manager Verkoop Nederland, aanwezig als pitcher tijdens de Innovatiedag van CFP. Een aantal keer per jaar worden partners en klanten uitgenodigd voor deze Innovatiedagen om met elkaar in gesprek te komen en innovatieve ideeën uit te wisselen. Dit jaar wordt de innovatiedag georganiseerd in de Dutch Green Building Week (DGBW), die jaarlijks volledig in het teken staat van duurzaam bouwen, wonen en werken.

Lees verder >

Arbeiderspaleis ‘Het Schip’ voorzien van Brink toestellen

25 juli 2016

Bijna 100 jaar na de bouw wordt Het Schip in Amsterdam gerestaureerd. Het prestigieuze en monumentale gebouw wordt in de oude staat teruggebracht, maar wel met de huidige eisen en wensen op het gebied van wooncomfort en energiebesparing. De woningen worden voorzien van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnewarmte van Brink.

 

Lees verder >

Brink Air for Life: blikvanger aan de A28

18 juli 2016

Op de A28, gereden vanaf het noorden, doemt er bij Staphorst opeens een mooi pand op. Duurzaam en voorzien van alle gemakken. Groter en opvallender kan niet, zelfs de reclameschermen die ernaast staan vallen in het niet. Ons pand was al Air for Life, maar straalt dit nu ook uit.
 

Lees verder >

Persbericht: Wooncomplex Johanna ontvangt VPK certificaat voor 655 studenteneenheden

01 juli 2016

Utrecht - Namens VIAC Installatie Adviseurs reikt directeur Paul Vink op 5 juli 2016 om 16.30 uur het certificaat voor VentilatiePrestatieKeuring (VPK) uit aan SSH (Stichting Studenten Huisvesting). Een feestelijke gebeurtenis, omdat wooncomplex Johanna van SSH met 655 studenteneenheden als een van de eerste grote gebouwen voldoet aan alle eisen die voor de VPK zijn opgesteld.

Lees verder >