Brink is lid van Stroomversnelling, samen op weg naar energieneutraal

18 oktober 2017

Een belangrijke opgave staat ons te wachten: energieneutraal in 2050. Wij vinden dat de bewoner centraal moet staan bij het behalen van deze doelstelling. Met andere partijen die zijn aangehaakt bij de Stroomversnelling zijn wij in staat gezamenlijk dit doel te bereiken. Daar werken wij graag aan mee! Meer weten? Wim Hijmissen vertelt waarom wij lid zijn geworden van de Stroomversnelling!

Lees verder >

Persbericht: Hogeschool Utrecht wint de publieksprijs van de Solar Decathlon 2017

16 oktober 2017

Het studententeam van Hogeschool Utrecht is met haar inzending Selficient – a sustainable and affordable house for everyman - op de zevende plaats geëindigd tijdens de Amerikaanse duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon. Het Nederlandse studententeam koos bewust voor een modulaire, circulaire en energieneutrale benadering van bouwen. 

Lees verder >

Selficient update 2 - Het huis is af!

10 oktober 2017

Laten wij meteen met de deur in huis vallen: het Selficient huis is af! Het team heeft iets meer de tijd nodig gehad dan de officiële acht dagen maar dat maakt ze niet minder trots. De afgelopen dagen hebben ze dubbele diensten gedraaid en er alles aan gedaan om Nederlandse duurzaamheid zo goed mogelijk te kunnen presenteren aan de Solar Decathlon competitie. Lees alles over de belevenissen, diverse tegenslagen maar vooral het met succes behaalde resultaat in de volgende update.

Lees verder >

Dag van de Binnenlucht

picture
04 oktober 2017

De kwaliteit van de buitenlucht in Nederland is niet gezond. Deze vervuilde buitenlucht komt ook onze woning binnen. Daar doen we vrijwel niets aan, terwijl we erg veel binnenshuis aanwezig zijn. Slechte binnenlucht kan zorgen voor gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, hoesten, astma en benauwdheid. Aandacht voor de binnenlucht in de woning is broodnodig want de kwaliteit is veel slechter dan we denken. Op 2 november organiseren Lente-akkoord, VLA en ISSO daarom gezamenlijk de Dag van de Binnenlucht (Den Bosch).

Lees verder >

Selficient update 1 - Wij hebben 1 taak: het huis bouwen en winnen!

28 september 2017

Na een paar dagen acclimatiseren in Denver is er door het team Selficient hard gewerkt aan de voorbereiding van de bouw. Op basis van een gigantisch draaiboek kreeg ieder bouwkoppel de uitdaging zich klaar te stomen voor het echte werk: Selficient op het Solar Decathlon terrein neerzetten. Een korte update hoe het team Selficient tot nu toe is vergaan!

Lees verder >

Selficient bereikt finale Solar Decathlon 2017

14 september 2017

Selficient, een uniek bouwconcept ontwikkeld door studenten van Hogeschool Utrecht, heeft als één van de 13 uit ruim 200 inzendingen de finale bereikt van de ‘Solar Decathlon 2017’; een internationale wedstrijd tussen diverse universiteiten van over de hele wereld. Zij werden uitgedaagd om een huis te ontwerpen en te bouwen. Het huis moet op zonne-energie werken, energie efficiënt zijn, duurzaam en aantrekkelijk ogen. Selficient gaat in het najaar van 2017 het huis dat zij hebben ontworpen daadwerkelijk bouwen in Denver, USA.

Lees verder >

De nieuwe Flair 325: dé perfecte balans tussen bewonerscomfort en installatiegemak

12 september 2017

Met de Flair is de nieuwe trend gezet op het gebied van ventilatie met warmterugwinning (WTW). Het toestel is een compleet nieuwe ontwikkeling voor efficiëntere, stillere en energiezuinigere ventilatie. De Flair 325 is de toekomst ver vooruit als het gaat om prestaties, installatiegemak en connectiviteit. Benieuwd naar de Flair 325?

Lees verder >

Vernieuwde Brink Service App

05 september 2017

Download vanaf vandaag de vernieuwde Brink Service app (gratis). Met deze app heeft u de meest actuele, praktische en relevante informatie binnen handbereik. Deze app ondersteunt u bij de installatie, het onderhoud en de service van de Brink ventilatietoestellen en -luchtverwarmers. De app is uitgebreid met de nieuwste Brink-toestellen en met oudere Brink-toestellen. Zo is de app completer dan ooit tevoren.

Lees verder >

Middelburg loopt voorop met riante subsidie op Nul-Op-de-Meter-woning

27 juli 2017

In de Biesbosstraat in Middelburg is onlangs de eerste van wellicht 43 naar Nul-Op-de-Meter gerenoveerde woningen opgeleverd. Voor de bewoners die hun woning volledig laten renoveren naar een volwaardige NOM-woning is een riante subsidie beschikbaar tot maar liefst € 21.000 per woning.

Lees verder >

Factory Zero: de eerste serie energiemodules (iCEM) bijna gereed

25 juli 2017

Brink is als keypartner betrokken bij de ontwikkeling en totstandkoming van de klimaat- en energiemodule van Factory Zero; de iCEM (intergrated Climate and Energy Module).Dit is een compacte compleet geïntegreerde energiemodule die de woning voorziet van geconditioneerde, gezonde lucht, warmte en ventilatie. Op dit moment legt een enthousiast team de laatste hand aan de eerste serie iCEM's die worden geleverd aan bouwbedrijf de Vree en Sliepen uit Tiel.

Lees verder >