Droge lucht in huis verleden tijd door centrale luchtbevochtiger Evap

21 december 2018

Heb jij in de wintermaanden last van gebarsten lippen, droge keel en ogen, geïrriteerde luchtwegen, jeukende huid of ben je gevoelig voor statische schokken? Grote kans dat dit komt door te droge lucht in de woning. Om je thuis zo prettig mogelijk te voelen is de juiste vochtbalans heel belangrijk. Is jouw woning voorzien van een ventilatiesysteem met centrale toevoer? Je kunt dit ventilatiesysteem dan heel eenvoudig uitbreiden met de Evap luchtbevochtiger. Met deze luchtbevochtiger, wordt de hele woning automatisch voorzien van extra luchtvochtigheid.

Lees verder >

Brink Climate Systems rondom de feestdagen gesloten

10 december 2018

In verband met de feestdagen zijn wij vanaf maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari 2019 gesloten. De afdelingen Service & Verkoop zijn beperkt bereikbaar.
Daarnaast zijn wij op donderdag 20 december zijn wij vanaf 15.00 uur gesloten. Wij hopen op uw begrip.

Namens alle medewerkers van Brink wensen wij iedereen warme feestdagen en een sprankelend 2019!

Lees verder >

Neem maatregelen tegen houtrook

21 november 2018

'Help, de buren stoken weer' kopt de Stentor in een artikel over gezondheidsschade door houtrook. Nu het weer kouder wordt en de houtkachels weer aan gaan ondervinden steeds meer mensen last van de houtrook. Het fijnstof wat bij de verbranding vrijkomt is erg slecht voor je gezondheid; dit is helaas nog niet bij iedereen doorgedrongen. 

Lees verder >

Ruim 1400 enthousiaste bezoekers bij Open Dag Brink

19 november 2018

De uitnodiging was blijkbaar goed geventileerd. Maar liefst 1437 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag naar Brink om te ervaren hoe wij dagelijks werken aan het realiseren van onze droom: Gezonde lucht voor iedereen!

Jong en oud, groot en klein, van dichtbij en van ver. Veel geïnteresseerden liepen de Brink, Air for Life-route door ons prachtige pand.

Lees verder >

Presentatie Brink Huis binnen afdeling Operations

01 oktober 2018

27 september 2018 was het zover! Binnen de afdeling Operations werd ons Brink Huis gepresenteerd. Het Brink Huis is gebaseerd op het Lean productiesysteem en biedt houvast om continu te verbeteren. De uitneembare bouwstenen maken het mogelijk om actief te sturen op actuele thema’s die meer aandacht nodig hebben. In de bouwstenen zit allerlei oefenmateriaal die de verschillende teams onder leiding van de teamleider kunnen gebruiken.

Lees verder >

Brink presenteert Mengen-over-binnendeuren op ZEN Platformbijeenkomst (11 september)

06 september 2018

Op 11 september aanstaande is er weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst. Zoals gebruikelijk is er aandacht voor de nieuwe BENG-norm en -eisen. Matthijs Visser van Alliander gaat in op publieke open warmtenetten en er zijn weer een aantal prikkelende pitches en diepgravende kennissessies.

Brink presenteert tijdens deze bijeenkomst het Mengen-over-binnendeuren, de winnende oplossing in de 100%GZNDwonen Challenge van Mitros.

 

Lees verder >

Nieuwe Flair beschikbaar op MEPcontent

02 augustus 2018

Vanaf deze week zijn de nieuwe Flair ventilatietoestellen met warmteterugwinning (WTW) van Brink Climate Systems beschikbaar op MEPcontent. Deze zijn te downloaden als Revit-families, AutoCAD- of IFC-bestanden.

 

Lees verder >

Dankzij WTW behaaglijk de zomer door

19 juli 2018

Al dagenlang berichten media dat er volgende week een hittegolf op komst is. Met tropische temperaturen in het vooruitzicht zit natuurlijk niemand te wachten op warmteterugwinning (WTW). Toch kan die WTW-unit juist helpen om de warme dagen geriefelijk door te komen, legt Albert van Lohuizen van Brink Climate Systems uit. Het geheim? Koudeterugwinning. “De installateur kan dus met een gerust hart aan zijn klant adviseren om de WTW door te laten draaien.”

Lees verder >

Goed nieuws onder de zon: Brink nóg duurzamer dankzij zonnepanelen!

28 juni 2018

Deze week is er gestart met de installatie van 1458 zonnepanelen op onze productiehal. Wij verbruiken jaarlijks zo’n 1.400.000 kWh groene energie. Door de komst van zonnepanelen kunnen wij een kwart van ons energieverbruik zelf opwekken; een belangrijke stap naar een energieneutraal pand!

Lees verder >

Flair 300 nu beschikbaar in Uniec 2: de hoogste EPG-winst!

22 juni 2018

Vanaf vandaag is de Flair 300 in het EPG-programma Uniec 2 opgenomen. Met de Flair 300 zet Brink een nieuwe standaard voor ventileren met warmteterugwinning (WTW) neer. Het hoge rendement gekoppeld aan een zeer laag elektriciteitsverbruik zorgt voor de allerhoogste EPG-winst én past naadloos in de BENG-methodiek die in 2020 in Nederland van kracht wordt. Voeg daar installatiegemak, fluisterstille werking en connectiviteit bij en dit toestel is klaar voor de toekomst.

Lees verder >