Mag het wat stiller!?

Door: Daniël Vazquez
Na luchtvervuiling is lawaai de grootste bedreiging voor de volksgezondheid. Op 15 november zond Brandpunt een documentaire uit over verkeerslawaai. In Nederland is het nog nooit zo druk geweest op de wegen als de afgelopen anderhalf jaar. In 2017 was dat volgens het CBS ruim 147 miljard kilometer. Hierbij staat geluidsoverlast door verkeershinder bovenaan, gevolgd door vlieg- en treinverkeer.
 

Wat zijn de gevolgen van verkeerslawaai?
Kenniscentrum CROW heeft in 2015 een onderzoek gedaan naar de gevolgen van verkeerslawaai. Volgens dit onderzoek hebben naar schatting 800.000 mensen in Nederland hinder van het verkeerslawaai, waarbij zeker de helft hierdoor slaapproblemen heeft. Door de slapeloosheid ervaart men eerder stress wat weer hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten kan veroorzaken.

Wat zeggen de geluidsrichtlijnen?
Afgelopen oktober heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nieuwe richtlijnen voor verkeerslawaai in Europa gepresenteerd. Uit onderzoek is gebleken dat geluid het meest van invloed is op de gezondheid van mensen. Verkeerslawaai zou overdag onder de 53 dB moeten zijn en in de nacht maximaal 45 dB. Op dit moment is deze waarde overdag in Nederland nog 65 dB.

Sonair: altijd verse lucht, zonder hinderlijk buitengeluid
Wanneer een woning geluidsisolerende maatregelen krijgt, betekent dit dat de woning goed geventileerd moet worden. Door de geluidsisolatie is er geen natuurlijke toevoer van verse lucht in de woning meer. De Sonair, een decentrale ventilatie-unit voor een comfortabel binnenklimaat, is een uitstekende oplossing voor projecten waarbij de demping van het buitengeluid noodzakelijk is. Altijd verse lucht, zonder hinderlijk buitengeluid of tocht. Met de Sonair is geluidsdemping op de gevel tot 56 dB(a) mogelijk.  Meer informatie over de Sonair is ook te vinden in de brochure ''Ventileren van woningen in geluidbelaste gebieden".


 
Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Ik kom graag persoonlijk kennismaken om onze oplossing te laten zien. Laat een reactie achter onder mijn blog of neem contact met mij op!
 
 Security code

Indien je een reactie plaats op het blog ga je akkoord met de privacyverklaring van Brink.