Luchtverwarming

Luchtverwarming warmtepomp

Een aangename temperatuur en een gezond binnenklimaat gaan hand in hand. Een bekende manier om de temperatuur in huis te reguleren, is door gebruik te maken van luchtverwarming. Brink biedt verschillende luchtverwarmers aan, zowel direct gestookt als indirect gestookt. Wist je dat je bij beide opties de mogelijkheid hebt om de luchtverwarmers aan te sluiten op een warmtepomp?

Maar waarom is een warmtepomp handig en waar moet je rekening mee houden als je nadenkt over de aanschaf van een warmtepomp? Alle informatie over luchtverwarmers met een warmtepomp vind je op deze pagina.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/afbeeldingen/Afbeelding 2.6.avif
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/afbeeldingen/Afbeelding 2.4.avif
Voordelen

Waarom luchtverwarming met warmtepomp?

Luchtverwarmers die zijn aangesloten op een warmtepomp winnen de laatste jaren aan populariteit. Dat is helemaal niet gek als je bedenkt dat het relatief weinig geld kost om een warmtepomp met je luchtverwarmer te combineren. Bovendien is het zo dat een warmtepomp niet alleen in staat is om lucht te verwarmen, ook lucht koelen behoort tot de mogelijkheden. Een bijkomend voordeel van een luchtverwarmer met warmtepomp is dus dat je de pomp in de zomer ook als airco kunt laten functioneren, zonder dat een extra investering nodig is. Een warmtepomp komt dus ieder seizoen van pas!

Nadelen

Waar moet je rekening mee houden?

Naast de voordelen van een luchtverwarming met warmtepomp, is het ook belangrijk om rekening te houden met een lager rendement van de warmtepomp in de winter. Het is namelijk zo dat een warmtepomp die is aangesloten op een luchtverwarmer tijdens een koude winterperiode relatief veel energie nodig heeft om de koude lucht van buiten te verwarmen tot warme lucht voor in huis. Je kunt je voorstellen dat de temperatuursverschillen van de buitenlucht geen gunstige invloed hebben op het energieverbruik van je luchtverwarmingsysteem. Hierdoor blijft het rendement van de pomp gedurende de winter aan de beperkte kant.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/afbeeldingen/Afbeelding 2.3.avif
werking luchtverwarming warmtepomp

Hoe werkt een luchtverwarmer met warmtepomp?

Een warmtepomp trekt met behulp van een zogenoemde buiten-unit lucht aan van buiten huis. De lucht die wordt aangetrokken wordt daarna samengeperst door de compressor van de warmtepomp. Tijdens dit samenpersing proces ontstaat warme lucht. Deze warme lucht kan via de luchtverwarmer vervolgens worden afgegeven aan een woning. Op deze manier is een luchtverwarmer met warmtepomp in staat om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meer uitleg over de werking van een luchtverwarmer? Bekijk ons animatiefilmpje!

play video
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/afbeeldingen/Afbeelding 2.2.avif
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/afbeeldingen/Afbeelding 2.1.avif
Mogelijkheden

Bekijk de mogelijkheden van Brink

Brink biedt verschillende luchtverwarmers die geleverd kunnen worden met een warmtepomp. Denk bijvoorbeeld aan de Allure, Elan of Elan 4 luchtverwarmers. Met deze luchtverwarmingssystemen zorg je het hele jaar door voor een prettige en gezonde lucht in huis.  Profiteer van airconditioning in de zomer en centrale verwarming in de winter. Met onze luchtverwarmers zorg je dus het hele jaar voor een aangename lucht in huis. 

Op zoek naar een nieuw luchtverwarmer met warmtepomp mogelijkheden? Klik dan hier.

Contactformulier

mEER INFORMATIE OF ADVIES OVER luchtverwarming met warmtepomp? Wij helpen graag

 • Blog 12-10-2021

  Centrale en decentrale ventilatie: wat zijn de mogelijkheden?

  Het is belangrijk en gezond om je woning goed te ventileren. Maar wat houdt goede ventilatie nou precies in?

  Bekijk artikel
 • Nieuws 23-09-2021

  WHO scherpt richtlijnen voor luchtvervuiling aan

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft nieuw bewijs dat luchtvervuiling al op lagere niveau's zeer schadelijk is voor de gezondheid en stelt richtlijnen naar beneden bij.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 13-09-2021

  Remeha en Brink maken labelsprongen moeiteloos mogelijk

  Remeha en Brink hebben hun verwarmings- en ventilatiekrachten gebundeld in een nieuw concept dat zowel energiebesparing als meer comfort oplevert.

  Bekijk artikel