Air 70

decentraal ventileren Met een compact ventilatietoestel

Gezonde lucht is essentieel is voor een goede gezondheid en een energiek leven. Ventileren is daarom van groot belang.

De Air 70 is de oplossing waarmee ventilatie met warmteterugwinning kan worden gecombineerd in één compact toestel. Het is een stil decentraal ventilatietoestel, dat kan worden geplaatst in de buitenmuur van de leefruimte waar het nodig is. De toe- en afvoer van de ventilatielucht gaat rechtstreeks door de gevel.
Er hoeft dus geen systeem van luchtkanalen in het huis aanwezig te zijn.

Hierdoor is de Air 70 vooral goed inzetbaar voor het ventileren van op zichzelf staande ruimten, zoals een slaapkamer of de woon- leefkamer.

Het toestel is volledig in de buitenmuur in te bouwen en is door zijn eigenschappen zeer geschikt voor renovatietoepassingen, aanbouw, verbouw of compacte nieuwbouwwoningen  of appartementen.

De WTW-unit zorgt ervoor dat tot 92% van de energie wordt hergebruikt. De warmtewisselaar zet de koude lucht van buiten om in gefilterde, verwarmde lucht.

                              Sonair, compacte decentrale ventilatie-unit

bronnen van

geluidsoverlast IN de WOONOMGEVING

De meest voorkomende bronnen van omgevingsgeluid en de hoeveelheid geluid die ze produceren.

Omgevingsgeluid kan veel hinder veroorzaken als je er dagelijks last van hebt.

Bron: www.oorcheck.nl

 • AUTOWEGEN

  drukke snelweg ± 85 dB

 • LUCHTVERKEER

  laag overvliegend vliegtuig ± 110 dB

 • TREINVERKEER

  voorbijrazende trein ± 90 dB

 

Design
De compacte toestelkap aan de binnenzijde van de muur is strak, onopvallend vormgegeven. De Air 70 is door uzelf volgens de instructie in elke gewenste kleur te schilderen. Zo past de Air 70 altijd in uw interieur. Voor de buitengevel is er keuze uit roosters in verschillende kleuren. 

Installatie
De Air 70 kan worden gemonteerd op elke gewenste hoogte (rekening houdend met de minimale afstand tot muur en plafond). Voor een optimaal comfort is ons advies het toestel hoog te plaatsen. Tevens is het toestel door u in iedere gewenste kleur te schilderen. 

Hoe werkt de AIr70

binnenshuis in elke ruimte genieten van schone en gezonde lucht

Decentrale ventilatie

De Air 70 is een decentraal ventilatietoestel met warmteterugwinning (WTW). Het toestel is eenvoudig in te bouwen in een buitenmuur. De toe- en afvoer van de ventilatielucht gaat rechtstreeks door de gevel, daarvoor is geen kanalensysteem nodig. 

Stil en energiezuinig

Dankzij de geavanceerde technologie is de Air 70 een heel stil decentraal ventilatietoestel. Daarnaast is het toestel heel energiezuinig. Via de ingebouwde ronde warmtewisselaar wordt de verse lucht die naar binnen wordt geblazen opgewarmd door de gebruikte en warme lucht die uit de ruimte wordt gezogen. Zo is er nauwelijks warmteverlies en toch altijd voldoende ventilatie. 

Klein formaat, groot vermogen

De Air 70 is een compact decentraal ventilatietoestel. De ventilatiecapaciteit is groot: maximaal 70 m3/h, terwijl de diameter van het kanaal in de buitenmuur toch maar heel klein is (Ø 250 mm). Bovendien voldoet het toestel volledig aan de Europese regelgeving (EN 13141-8). 

100%-bypass

’s Zomers maakt het toestel gebruik van de koelere nachtlucht. Hiervoor hoeft geen raam open, de 100%-bypass wordt automatisch geactiveerd. Zo is het in huis aangenamer en blijft geluid, maar ook ongedierte buiten. 

Eenvoudige bediening

Standaard is het toestel te bedienen via twee tiptoetsen. De vijf lled-lampjes geven de verschillende standen en meldingen aan.

hoe?

werking van de AIR 70 stap voor stap

play video
waarom?

AIR 70 - Decentrale ventilatie voordelen op een rij

 • Heel lage geluidsbelasting
 • Gekeurd volgens Europese regelgeving EN13141-8
 • Altijd schone lucht door de juiste filtering
 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
 • 100%-bypass
 • Rendement tot 92%
 • Zeer energiezuinig
 • Eenvoudig in te bouwen

download

AIR 70 leaflet

Voor uitgebreide informatie over de Brink Air70 download je hier het leaflet.

contactformulier

meer weten over ventilatie met AIR 70?