juiste luchtvochtigheid

met het juiste vochtgehalte een comfortabel binnenklimaat

Een goede luchtvochtigheid in een woning draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat. Daalt de luchtvochtigheid onder de 40 procent dan kun je last krijgen van een droge keel, droge lippen en ogen en soms zelfs een jeukende huid. In de wintermaanden bevat de lucht nog minder vocht en worden de klachten erger. Ook is droge lucht nadelig voor houten vloeren, muziekinstrumenten en kunstobjecten.

Comfort en gemak
De Evap van Brink bevochtigt eenvoudig en energiezuinig de binnenlucht. De bevochtiger is aangesloten op het waterleidingnetwerk en de riolering. Hierdoor hoeft de luchtbevochtiger niet handmatig bijgevuld te worden of te worden geleegd.

Hoe werkt het?

droge lucht neemt waterdamp op

Werking
De Evap is een veilige en energiezuinige luchtbevochtiger. De bevochter wordt na het ventilatietoestel (WTW) in het toevoerkanaal gemonteerd. De inkomende droge ventilatielucht stroomt door een waterabsorberende glasfibermatrix.

De droge lucht neemt vervolgens de waterdamp van het glasfibermatrix op. Hierdoor stijgt de relatieve luchtvochtigheid van de inkomende ventilatielucht. De ingebouwde heater verhoogt de capaciteit en het rendement, maar alleen als dit nodig is. Dit proces is zeer efficiënt en verbruikt zeer weinig energie. De werking is te controleren via een optionele Evap Controller.

voordelen
  • Vermindert klachten, zoals droge keel en ogen
  • Verhoogt het comfort in de woning
  • Volledig automatische werking
  • Geen kans op legionellabesmetting
  • Geruisloos in gebruik
  • Te controleren via de Evap Controller
  • Eenvoudige installatie en onderhoud
  • Past op elk centraal ventilatiesysteem
wanneer installeren?

installeer evap voor de winter

Wat is de beste periode om de Evap te installeren?
Wanneer de relatieve vochtigheid in huis eenmaal erg laag is door langdurig koude buitentemperaturen, duurt het relatief lang voordat deze weer op een comfortabel peil kan worden gebracht. Door de Evap al vóór de koude winterperiode te installeren kan dit worden voorkomen en kan je de hele winter profiteren van een optimale luchtvochtigheid in huis.

contactformulier

Meer informatie? Wij adviseren graag