https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Warm water/warmwater.jpg
WARMwatervoorziening

Energiezuinige warmwatervoorziening op DE GEWENSTE TEMPERATUUR

Bij Brink creëren we niet alleen excellente lucht in huis, wij zorgen ook dat water op een energiezuinige manier op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Met onze warmwatervoorziening oplossingen ben je altijd verzekerd van royaal warm water, ook als de boiler even niet genoeg warm water bevat. En dat geldt voor elke ruimte in de woning waar behoefte is aan warm water. 


De warmwatervoorziening van Brink is tweedelig. Naast het leveren van warm tapwater, kan de Brink HRE/Hreco cv-ketel ook zorgen voor een behaaglijke warmte in de woning. De CV ketels van Brink voorzien dus altijd in jouw warmtebehoefte, of het nou gaat om warmwatervoorziening of verwarming van je woning. Bovendien is er vaak een mogelijkheid om de HRE/HReco cv-ketel van Brink te combineren met onze ventilatie- en luchtverwarmingsoplossingen. Ook zorgeloos genieten van een warm bad in een behaaglijk verwarmde en optimaal geventileerde badkamer? Neem gerust contact met ons op, dan bekijken we samen de opties in jouw situatie.

Brink HRE cv-ketel

Water en woning energiezuinig verwarmd

De Brink HRE cv-ketel zorgt voor energiezuinig warm water, op de gewenste temperatuur én in elke ruimte. Dit compacte toestel is uitgevoerd met de nieuwe “dubbel HR"-technologie. Dankzij deze technologie combineert de HRE cv-ketel een hoog rendement op tapwater met hoog rendement op verwarming. Dit houdt in dat hete gassen die vrijkomen bij de verbranding van aardgas worden gebruikt om stroom op te wekken. Zo wordt de warmte die normaal gesproken wegvloeit, hergebruikt om energie op te wekken. Het geheim daarvan schuilt in de unieke dubbele twee-in-één-wisselaar. Deze warmtewisselaar zorgt voor minimaal warmteverlies en dus een optimale warmteoverdracht. Daarnaast is de ketel voorzien van een traploos modulerende regeling en een zelflerende ECO-comfortschakelaar.

De Brink HRE cv-ketel heeft een energielabel A, voor verwarming én tapwater.

 

 

 

feiten

water besparen doe je zo

 • 2.200 liter per jaar

  door één minuutje korter douchen
 • 8.500 liter per jaar

  dankzij waterbesparende douchekop
 • Informatie
 • Informatie
MIT-regeling

Brink HRE ketel Met luchtverwarming

In combinatie met luchtverwarming maakt de Brink HRE cv-ketel het mogelijk om altijd te zorgen voor een comfortabele temperatuur van de toevoerlucht. Om dit te realiseren wordt tussen de CV-ketel en de Elan luchtverwarmer een MIT (Minimale Inblaas Temperatuur)-regeling geïnstalleerd. Hierdoor wordt de binnenkomende lucht altijd eerst op een aangename temperatuur gebracht, ook wanneer er warm water wordt getapt Deze “minimale inblaastemperatuur” regeling compenseert op deze manier het warmteverlies en kan op elk moment uitgeschakeld worden.

Voordelen

Voordelen HRE CV ketel

 • Altijd warm water op de juiste temperatuur;
 • Dubbel HR: voor tapwater én verwarming;
 • MIT-regeling zorgt voor comfortabel verwarmde toevoerlucht.
contactformulier

nooit meer een koude douche? wij adviseren graag