Cases Terug
ventilatie

83 sociale huurwoningen “Wij zijn Zuiderschans” in Den Bosch

Aan het Sweelinckplein in Den Bosch zijn er door van Neynsel in samenwerking met woningcorporatie Zayaz 83 sociale nieuwbouw huurappartementen gerealiseerd voor mensen van 65 jaar en ouder met en zonder zorgvraag, mensen met dementie en zogenaamde buurtverbinders. Een uniek woonproject door het sociale karakter van het complex.  Het complex met de naam “Wij zijn Zuiderschans” is volledig ingericht op het maken van contact in een veilige en gezellige omgeving.

 

ventilatie

duurzaamheid

Het wooncomplex is volledig gebouwd volgens de eisen van BENG (Bijna
Energie Neutraal Gebouw); gasloos en zeer goed geïsoleerd. Woningen en appartementen die zeer goed zijn geïsoleerd moeten ook goed geventileerd worden. De appartementen in dit complex zijn daarom voorzien van de Renovent Sky 300 met CO2 vraagsturing: ventilatietoestellen met wamteterugwinning (WTW) wat zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat. De Renovent Sky is door de zeer geringe hoogte en door de flexibele montage heel geschikt om toe te passen bij compacte woningen zoals appartementen en ouderenwoningen. In de woningen van “Wij zijn Zuiderschans” is de Renovent Sky toegepast in het plafond waardoor het maximale vloeroppervlakte van de technische ruimte beschikbaar bleef.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Gerard/Project-den-bosch-Brinkcs-Renovent-Sky-k2l.jpg
Samenwerking

Samenwerking betrokken partijen

Het appartementencomplex is in opdracht van woningcorporatie Zayaz woningcorporatie en gerealiseerd door Bouw Zuid. De installaties zijn geïnstalleerd door Installatiebedrijf Van Delft Groep uit Nieuwkuijk. Samen hebben wij gezorgd voor een perfect resultaat!

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Gerard/Project-Den-Bosch-Brinkcs-wij-zijn-zuiderschans-3-kl-aangepast.jpg
contact

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over dit project of over de mogelijkheden van de Renovent Sky? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!