Cases Terug
ventilatie

Renovatieproject met de renovent sky 60 appartementen in sneek

In 2016 zijn aan de Worp Tjaardastraat in Sneek door Woningcorporatie Elkien 60 sociale huurappartementen gerenoveerd en getransformeerd naar NOM-ready. Op termijn kan hiermee eenvoudig de laatste stap naar Nul op de Meter gezet worden (NOM).

De 60 appartementen, verdeeld over 5 appartementenflats, zijn volledig geëngineerd als NOM, maar wordt uitgevoerd als NOM-ready. De warmtepomp en PV-panelen zijn in eerste instantie achterwege gelaten, maar kunnen in de toekomst eenvoudig toegevoegd worden. Daarom is ook alvast rekening gehouden met de juiste thermische schil en ventilatie. Voor de meeste comfort is gekozen voor gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (WTW) waarbij de lucht van buiten wordt voorverwarmd.

De 60 appartementen zijn allemaal voorzien van een Renovent Sky 150 of een Renovent Sky 200. Deze ventilatietoestellen met warmteterugwinning voor aan het plafond zijn gekozen vanwege de compacte en ruimtebesparende kenmerken. De platte Renovent Sky kon worden geplaatst boven een verlaagd plafond in de hal, waardoor het geluid van dit toch al stille apparaat nog extra wordt gedempt. Daarnaast is in dit project het Air Excellent System toegepast; een kunststof luchtverdeelsysteem voor de aanvoer en afvoer van ventilatielucht.

 

 

 

centraal ventileren

Renovent Sky ventilatie met wtw

De Renovent Sky is een balansventilatietoestel met warmteterugwinning (WTW) en is beschikbaar in een ventilatiecapaciteit van 150, 200 en 300 (m3
/h). Door de zeer geringe hoogte en de flexibele montage uitermate is de Renovent Sky uitermate geschikt voor de renovatie van compacte woningen zoals appartementen, studentenflats en ouderenwoningen en kan aan de wand of het plafond worden geplaatst.

Download documentatie:

 

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Simon/IMG_20170921_160511593.jpg
voordelen

voordelen van de renovent sky

  • Centrale ventilatie met WTW
  • Een volwaardig WTW-systeem op een kleine oppervlakte
  • Stille en energiezuinig!
  • Zeer geschikt voor compacte woningen door de afmetingen van het toestel
  • Kan aan de wand of het plafond bevestigd worden
  • Beschikbaar in een ventilatiecapaciteit van 150, 200 en 300 m3/h.
luchtverdeelsysteem

air excellent system

Het Air Excellent System is een kunststof luchtverdeelsysteem wat zorgt voor de aan- en afvoer van ventilatielucht. Het is een modulair luchtverdeelsysteem met flexibele slangen, diverse aansluitdelen en luchtverdeelkasten. Het systeem is leverbaar voor een verscheidenheid aan luchthoeveelheden in de varianten rond en halfrond. Bovendien is het halfronde Air Excellent System 30% minder hoog dan conventionele luchtverdeelsystemen. Beide soorten slang zijn geschikt om in beton te worden ingestort.

 

 

bewoners

een warme jas voor de bewoners

Tijdens het renovatieproject zijn de bewoners erg betrokken en is alles goed doorgesproken. Vanuit elke flat is 1 huurder toegevoegd aan een bewonerscommissie zodat de plannen konden worden gespiegeld aan de groep. De bewoners konden tijdens de werkzaamheden in de woning blijven. Een geslaagde transformatie met een duurzame woning voor tevreden bewoners! Lees alles over het traject en de voorbereidingen in het artikel: 'Transformatie naar NOM-ready in Sneek' van Bouwen in het Noorden.

 

samenwerking

Betrokken partijen

De appartementencomplexen zijn in opdrach t van woningcorporatie Elkien gerealiseerd in samenwerking met Jorritsma Bouw, Talen Noord, Penta Architecten en Nieman Raadgevende Ingenieurs. De installaties zijn geïnstalleerd door Installatiebedrijf Van der Sluis.

contact

meer weten over de renovent sky?

Meer informatie over dit renovatieproject of over de mogelijkheden van dit  ventilatiesysteem? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!

Download documentatie: