Cases Terug

STUDENTENWONINGEN IN UTRECHT 878 Sonair-toestellen

In Utrecht zijn in opdracht van SSH Student Housing drie woontorens gerenoveerd. De woontorens met studentenwoningen bestaan uit studio’s en 2-kamerappartementen. Vanwege de hoge geluidsbelasting in de omgeving door trein-, tram- en wegverkeer is er gekozen voor ventilatie door middel van de Sonair: Een compacte, decentrale ventilatie-unit die geluid buitenhoudt en de ruimte voorziet van gezonde ventilatielucht.

In totaal zijn er in de woontorens 878 Sonair-toestellen geïnstalleerd door Linthorst Techniek uit Apeldoorn.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Blog images/661d0a3db0e28.jpg
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/VSK 24/Sonair-01-HR.png

WOON JE IN DE BUURT VAN EEN SNELWEG, SPOORWEG, LUCHTHAVEN OF INDUSTRIEGEBIED?

Wanneer je in de buurt woont van een snelweg, spoorweg, luchthaven of industriegebied, kan geluidsoverlast of ongezonde lucht van buiten je ervan weerhouden om een raam open te zetten.

Het is onze ambitie dat iedereen van excellente lucht kan genieten. Ook als je in een omgeving woont waar veel geluiden zijn en de woning niet is voorzien van centrale ventilatie.

Onze oplossing? De Sonair. Een compacte, decentrale ventilatie-unit die geluid buitenhoudt en de ruimte voorziet van gezonde ventilatielucht.

ventileren ZONDER GELUID VAN BUITEN

De Sonair zorgt continu voor een toevoer van verse gefilterde lucht van buiten. Het toestel is voorzien van geluidswerende materialen waardoor je in huis geen overlast hebt van buitengeluid. De geluidsdemping over de gevel is zelfs meer dan 50 dB(A), dat is vergelijkbaar met het geluid van lichte regen. Ook het toestel zelf is heel stil.

Installatie
De Sonair wordt aan de binnenzijde van de gevel gemonteerd in de buurt van een wandcontactdoos. Voor de luchttoevoer van buiten is het nodig in de gevel een doorvoer naar buiten te maken. mDe Sonair is een perfecte ventilatieoplossing voor renovatieprojecten omdat er geen ingrijpende verbouwingen nodig zijn.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/VSK 24/661d0f281491d.jpg
meer informatie

Meer informatie over dit project of over de mogelijkheden van de Sonair? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!

Download hier de productleaflet van de Sonair:

DE VOORDELEN VAN DE SONAIR

  • Decentrale ventilatie met actieve CO2-sturing
  • Ventileer zonder overlast van buiten
  • Altijd gefilterde lucht in huis
  • Alleen een doorvoer naar buiten nodig
  • Geen ingrijpende verbouwing nodig!