Sonair

ventileren met je ramen dicht

Gezonde lucht is essentieel is voor een goede gezondheid en een energiek leven. Ventileren is daarom van groot belang.

Woon je in de buurt van een snelweg, spoorweg, luchthaven of industriegebied? Dan kan geluidsoverlast of ongezonde lucht van buiten je ervan weerhouden om een raam open te zetten. Noodgedwongen verkies je rust en stilte boven goede ventilatie. 

Bij Brink willen we dat iedereen van excellente lucht kan genieten. Ook als je in een geluidsbelast gebied woont en de woning niet is voorzien van een centrale ventilatie-oplossing of de kanalen daarvoor.

Onze oplossing? De Sonair. Een compacte, decentrale ventilatie-unit die geluid buitenhoudt en de ruimte voorziet van gezonde ventilatielucht.

Sonair, compacte decentrale ventilatie-unit

bronnen van

geluidsoverlast IN de WOONOMGEVING

De meest voorkomende bronnen van omgevingsgeluid en de hoeveelheid geluid die ze produceren.

Omgevingsgeluid kan veel hinder veroorzaken als je er dagelijks last van hebt.

Bron: www.oorcheck.nl

 • AUTOWEGEN

  drukke snelweg ± 85 dB

 • LUCHTVERKEER

  laag overvliegend vliegtuig ± 110 dB

 • TREINVERKEER

  voorbijrazende trein ± 90 dB

Geluidswerend
De Sonair zorgt voor een continue toevoer van verse gefilterde buitenlucht. Doordat het toestel is voorzien van geluidswerende materialen heb je binnen geen last van het geluid van buiten. De geluidsdemping over de gevel is zelfs meer dan 50 dB(A), dat is vergelijkbaar met het geluid van lichte regen. Ook het toestel zelf is stil.

Installatie
De Sonair wordt aan de binnenzijde van de gevel gemonteerd in de buurt van een wandcontactdoos. Voor de luchttoevoer van buiten is het nodig in de gevel een doorvoer naar buiten te maken.

wat doet de sonair?

binnenshuis genieten van gefilterde buitenlucht

Handmatig, met de uitneembare afstandsbediening
De Sonair kan per uur tot 150 m3 luchtventileren. Met de uitneembare afstandsbediening regel je zelf de hoeveelheid toegevoerde verse buitenlucht, met daarbij keuze uit 10 ventilatiestanden.

Het is ook mogelijk om met de Sonair in één keer veel te ventileren, spuien noemen we dat. Spuien kan verkoeling bieden tijdens de warme zomermaanden. Door de Sonair 's nachts op de hoogste stand te zetten haal je koele, gefilterde buitenlucht naar binnen. Het raam kan dicht blijven zodat, naast lawaai van buiten, ook muggen geen kans krijgen om je nachtrust te verstoren.
Wil je na een feestje of na het kokkerellen de luchtkwaliteit in je huis weer snel op peil krijgen? Ook dan is spuien met de Sonair een uitstekende oplossing. 

Liever automatisch? Kies dan de Sonair CO2
Het CO2 (koolstofdioxide)-gehalte in de lucht is de belangrijkste indicator voor de luchtkwaliteit in je woning. Hoe hoger het CO2-gehalte hoe slechter de luchtkwaliteit. De Sonair CO2 is uitgevoerd met een CO2-sensor, deze signaleert wanneer het CO2-gehalte oploopt en er (extra) geventileerd moet worden. Door deze actieve sturing zorgt de Sonair CO2 continu voor een optimale luchtkwaliteit. Bovendien wordt er niet meer en vaker geventileerd dan nodig. Dat is energiezuinig en daarmee duurzaam.

Opgewarmde lucht
Zodra het buiten kouder wordt, meng je via de Sonair de toegevoerde buitenlucht met de warmere binnenlucht. Hiervoor zet je de schuifklep aan de onderzijde van het toestel open. Op deze manier is de lucht die het vertrek in komt al opgewarmd.

hoe?

werking van de Sonair stap voor stap

Hoe werkt de Sonair?

waarom

sonair voordelen op een rij

 • Geen last van hinderlijk buitengeluid
 • Zeer stille werking
 • Altijd schone lucht door de juiste filtering
 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
 • Actieve CO2-sturing voor een optimale luchtkwaliteit
 • Behoud van het gevelaanzicht

 

ervaringen

studentenflats

In Utrecht zijn afgelopen jaar drie woontorens voor studenten gerenoveerd en toegepast met 878 Sonair-toestellen vanwege de hoge geluidsbelasting in de omgeving door trein-, tram- en wegverkeer.

Lees de volledige case

ervaringen

kantoorpand

Vanwege de extra geluidswerende eigenschappen en de eenvoudige installatie zonder bouwkundige ingrepen is er voor het kantoor van Creative Bastards gekozen voor de Sonair met CO2-sturing. 

Lees de volledige case

 

 

Sonair

download

sonair leaflet

Voor uitgebreide informatie over de Sonair download je hier het leaflet.

contactformulier

meer weten over ventilatie met sonair?