Cases Terug
ventilatie

Schone lucht op je werkplek met de Sonair met CO2-sturing

In Enschede is het kantoorpand van Creative Bastards voorzien van ventilatie met de Brink Sonair, een decentraal ventilatietoestel per ruimte dat zorgt voor een continue toevoer van verse gefilterde buitenlucht zónder hinderlijke buitengeluiden. Het pand staat op een mooie maar drukke locatie: aan een drukke weg en dichtbij het spoor. Als je woont of werkt in de buurt van een snelweg, spoorweg, luchthaven of industriegebied, dan kan geluidsoverlast of ongezonde lucht van buiten je ervan weerhouden om een raam open te zetten.

Noodgedwongen en onbewust verkies je rust en stilte boven goede ventilatie. Terwijl een goed geventileerde ruimte juist zo belangrijk is. Het zorgt voor een betere gezondgeid, meer energie en een beter concentratievermogen.

In gesprek met Tom Schepers (Creative Director) en Misha Scholten (Art Director) van Creative Bastards hebben we gekeken hoe de luchtkwaliteit in het kantoor verbeterd kon worden. Vanwege de extra geluidswerende eigenschappen en de eenvoudige installatie zonder bouwkundige ingrepen is er gekozen voor de Sonair met CO2-sturing. Rust, comfort en gezondheid zijn hierdoor gegarandeerd.

 

decentraal ventileren

sonair met co2-sturing

Het CO2 (koolstofdioxide)-gehalte in de lucht is de belangrijkste indicator voor de luchtkwaliteit in je woning. Hoe hoger het CO2-gehalte hoe slechter de luchtkwaliteit. De Sonair met CO2-sturing zorgt ervoor dat de ruimte actief vraaggestuurd geventileerd is. Het ventilatietoestel is uitgevoerd met een CO2-sensor. Deze sensor signaleert wanneer het CO2-gehalte oploopt en er (extra) geventileerd moet worden. Door deze actieve sturing heb je continu een optimale luchtkwaliteit in de ruimte. Bovendien wordt er niet meer en vaker geventileerd dan nodig. Dat is energiezuinig ventileren en daarmee erg duurzaam.

 

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Sonair-5.jpg
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/Sonair-4.jpg
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/sonair-2.jpg

eenvoudige installatie

Een groot voordeel van de Sonair is het gemak van installatie, aldus Niek Bos eigenaar Unieklus Enschede. De Sonair wordt aan de binnenzijde van de gevel gemonteerd in de buurt van een wandcontactdoos. Voor de luchttoevoer van buiten is het nodig in de gevel een doorvoer naar buiten te maken. De Sonair is een perfecte oplossing voor de renovatie van woningen en gebouwen omdat er geen luchtkanalensysteem nodig is en dus de installatie eenvoudig en snel gerealiseerd is.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Cases/sonair-stap-voor-stap.png
sonair

de voordelen VAN DE SONAIR

  • Decentrale ventilatie met actieve CO2-sturing
  • Ventileer zonder overlast van buiten
  • Altijd gefilterde lucht in huis
  • Alleen een doorvoer naar buiten nodig
  • Geen ingrijpende verbouwing nodig!

contact

Meer weten over de sonair?

Meer informatie over dit duurzame project of over de mogelijkheden van dit unieke ventilatiesysteem speciaal voor bestaande woningen? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!

Download het leaflet: