Cases Terug
ventilatie

met Multi Air Supply van label C naar A+ 26 woningen Sint Oedenrode

In een uniek renovatieproject in Sint Oedenrode heeft Brink in opdracht van Woonmeij met Caspar de Haan onderhoud & renovatie en van Thiel Optimaal 26 bestaande woningen een upgrade gegeven: van energielabel C naar energielabel A+ door het innovatieve Multi Air Supply systeem. Een uitdagend maar succesvol project waarbij dit ventilatiesysteem met warmteterugwinning, door het ontbreken van toevoerkanalen, uitstekend geschikt is voor de renovatie van bestaande woningen.

 

ventilatiesysteem

uniek ventilatiesysteem met WTW, zonder toevoerkanalen

De woningmarkt in Nederland zit midden in een energietransitie. Bestaande woningen hebben een energetische opwaardering nodig. Brink wil graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van het woningbestand. Tegelijkertijd is het onze ambitie om iedereen de meest excellente lucht te bieden die er is. Om dit te bereiken hebben wij een nieuw en uniek ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) ontwikkeld: Multi Air Supply. Hiervoor kan nu in elke woning ventilatie met WTW worden toegepast, zowel in nieuwe woningen als bestaande woningen.

renovatie

het project: grondige renovatie van de woningen

Deze woningen van Woonmeij zijn gebouwd in 1985. De woningen die zijn gerenoveerd staan in de straten Haydnplein, Componistenlaan, Bachstraat, Mozartstraat en Berliozstraat in de wijk Kinderbos te Sint Oedenrode. Qua verduurzaming was er nog wel een slag te slaan. Men stond aan het begin van een grondige renovatie. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) aanbrengen in een bestaande woning geeft de uitdaging dat je niet altijd de kanalen op een mooie wijze weg kan werken. Zoals de meeste woningen uit dat jaar waren de woningen voorzien van een aantal roosters boven ramen en werd er via een afzuigbox lucht afgezogen in de keuken, badkamer en toilet. Dat kan natuurlijk veel beter, gezonder en efficiënter. Het Multi Air Supply ventilatiesysteem is in elke woning geïnstalleerd in combinatie met een
WTW-unit Flair 200 en heeft in dit project gezorgd voor schone en gefilterde lucht in elke woning. De woning heeft hierdoor een labelsprong gemaakt van C naar A+.

ervaringen

een optimale samenwerking tijdens het verduurzamingstraject

“Dit project kwam tot stand door een optimale samenwerking van de ketenpartners van Woonmeij.
Samen hebben we een efficiënte verduurzamingslag weten te realiseren in bestaande woningen.”

Johan Beekmans, Projectleider, van Thiel Optimaal.

“We zien in dit ventilatieconcept een extra kans voor de toepassing van het energetisch goed scorende ventilatietype D (balansventilatie met warmteterugwinning) voor de bestaande bouw. De afwezigheid van kanalen neemt een belangrijke drempel weg voor bestaande woningen.”

Emiel Lange, Projectleider vastgoed, Woonmeij.

 

multi air supply systeem

ventilatie in bestaande woningen hoe werkt het?

De basis van het Multi Air Supply systeem is een ventilatiesysteem met WTW, zoals een Flair WTW-unit. Hiermee wordt verse gezonde lucht in de woning gebracht en vervuilde lucht afgevoerd. Bijzonder aan het Multi Air Supply systeem is dat de lucht vrij in de centrale hal of overloop (trapkolom) wordt geblazen. Zonder toevoerkanalen dus. De verse lucht wordt toegevoerd via de spleet onder de deur van de verblijfsruimte en afgevoerd door de CO2-gestuurde Indoor Mixfan. Meer weten over dit ventilatiesysteem dat uitermate geschikt is voor renovatie van bestaande woningen? Lees hier meer informatie of bekijk onderstaande video voor werking, de voordelen en de mogelijkheden van het Multi Air Supply systeem.

play video
contact

Meer weten over multi air supply?

Meer informatie over dit duurzame project of over de mogelijkheden van dit unieke ventilatiesysteem speciaal voor bestaande woningen? Neem contact op met 1 van onze adviseurs!