Door Anton Hans

Bekijk profiel
Energietransitie

Een beter klimaat, buiten én binnen

We praten de afgelopen jaren in onze branche over iets dat veel impact heeft. De energietransitie en de maatregelen die genomen worden om woningen te verduurzamen. Aanpassingen die beter zijn voor het klimaat en voor de energierekening.

Op dit moment staat  de branche en wij bij Brink ook voor grote uitdagingen op het gebied van leveringen en logistiek. Desondanks  willen we wel onze focus behouden en ons inzetten voor dit belangrijke onderwerp. Ogen op de toekomst.

Hoe dragen wij nu bij aan de energietransitie als specialist op het gebied van ventilatie en gezonde lucht? Ventilatie is meestal niet het eerste waar je aan denkt bij de verduurzaming van woningen… En dat is nou net het probleem.

verduurzaming

Wat betekent verduurzaming voor de luchtkwaliteit in woningen?

Woningen worden vaak voorzien van zonnepanelen en warmtepompen en ook van betere isolatie en isolerende beglazing. Maatregelen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat warmte beter binnen blijft, zodat de thermostaat lager kan. Mooie initiatieven, noodzakelijk, en goed voor het klimaat en de energierekening. Maar al dat dichtmaken heeft wel invloed op de luchtkwaliteit in onze woning.

Wanneer van tevoren niet goed is nagedacht over ventilatie, worden woningen slecht voorzien van verse lucht. Zo hopen bijvoorbeeld fijnstof, vocht en CO2 zich snel op in de woning. Naast dat deze lucht niet comfortabel is om in te ademen, kan het ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo kan de bewoner bij een te hoge concentratie CO2 klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en sufheid krijgen. Kortom, dat is niet gezond en niet prettig en  kan gewoon veel beter. 

ventileren

De toekomst van ventileren in de energietransitie

Bij Brink hebben we daar uitvoerig over nagedacht. Hoe dragen wij bij aan de energietransitie en hoe sluiten we aan op de maatregelen die nu worden doorgevoerd bij het verduurzamen van woningen?

Ventileren is belangrijk voor gezonde lucht in de woning.  De woning luchten door het openzetten van een raam is zonde van de al genomen isolatiemaatregelen en daarmee wordt veel energie verspild. Bovendien haal je op deze manier niet altijd gezonde lucht binnen maar lucht die bijvoorbeeld vervuild is door autoverkeer of industrie. Onze systemen optimaliseren het gebruik van energie door alleen te ventileren als dat noodzakelijk is en dat ook nog te realiseren met een minimum aan energie.

Wij hebben een praktische oplossing op de markt gebracht die gemakkelijk te implementeren is in de bestaande bouw; Multi Air Supply. Dit ventilatiesysteem met WTW, is zonder toevoerkanalen eenvoudig in de woning te realiseren en ventileert pas wanneer dat nodig is.

VSK-beurs 2022

de kracht van lucht

Wij geloven in de kracht van lucht. Door die kracht slim in te zetten blijven we allemaal gezond. Dat geldt voor onze ventilatiesystemen en de huidige generatie die een gezonde lucht in de woning wenst, maar ook voor toekomstige generaties. Want verduurzaming gaat juist niet alleen om nu. Het gaat om de dingen die we nu doen, zodat de volgende generaties ook kunnen blijven genieten van de wereld en gezonde lucht.

In onze campagne brengen we dit onder de aandacht met een windmolen gemaakt van de zeer duurzame  Brink productverpakkingen. Deze windmolen van karton staat symbool voor verbetering in hergebruik van grondstoffen en hernieuwbare energie. Daar zetten we met de huidige én toekomstige generatie graag onze schouders onder! Lees alles over deze campagne op www.brinkclimatesystems.nl/beterklimaat

Als we er samen aan denken om de kracht van lucht te gebruiken en de ventilatie direct al mee te nemen bij het verduurzamen, zorgen we voor een beter klimaat. Buiten én binnen. Binnenkort staan we op de VSK-beurs 2022, waar we dat verder presenteren en uitleggen.

Zien we je daar? Stand B030, hal 8.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/beterklimaat/2-VSK_2022_Blog_Anton_Image_1000x600.png
multi air supply

goed ventileren kan in elke woning

Met ons innovatieve Multi Air Suplpy systeem kan elke bestaande woning optimaal worden geventileerd.

In deze video laten we zien hoe het werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor dit systeem in jouw woning?
Neem contact met ons op voor een passend advies.

play video