Energietransitie

Hoe slimme ventilatie bijdraagt aan de energietransitie

De duurzaamheidstransitie van woningen vraagt ons slimmer om te gaan met ventilatie. Hoe draagt de juiste ventilatie bij aan de energietransitie? En hoe zorgen we ervoor dat bestaande woningen eenvoudig worden voorzien van slimme ventilatie? Wij zetten ons in voor een beter buiten- én binnenklimaat!

ventilatie

Voordelen goede ventilatie onderbelicht

In het belang van de energietransitie verduurzamen we onze woningen door het energieverbruik te verminderen. Een visie op de toekomst die wij uiteraard delen en waaraan onze producten kunnen bijdragen. Bij het implementeren van al die maatregelen krijgt ventilatie helaas nog te weinig aandacht, terwijl het een belangrijk onderdeel is voor een geslaagde transformatie.

Wanden, vloeren en plafonds worden geïsoleerd, er wordt isolerend glas gemonteerd, de woning wordt kierdicht gemaakt, maar ventilatie wordt vervolgens vaak vergeten. Dat heeft als gevolg dat de woning een soort ‘ballon’ wordt waarin gassen en (fijn)stof zich kunnen ophopen. Als je met die reden een raam moet open zetten, is het weer zonde van de energiebesparende maatregelen. Maar niet ventileren is slecht voor de gezondheid. Een te hoge CO2-waarde zorgt bijvoorbeeld voor concentratiestoornissen en hoofdpijn en fijnstof is schadelijk. Goed ventileren is dus echt noodzakelijk.

Onze ventilatiesystemen worden zo ontworpen dat ze precies de hoeveelheid ventileren die nodig is. Er hoeft geen raam open voor verse lucht en dat is beter voor de energierekening. Bovendien komt de lucht ook gefilterd binnen wat beter is voor de gezondheid. Voor bestaande woningen maken we dat zo eenvoudig én slim mogelijk.

“Denk bij verduurzamen óók na over ventilatie. De gevolgen van niet ventileren zijn onnodig en ongezond terwijl er passende oplossingen bestaan.”

renovatie

Ventileren van bestaande woning zonder zorgen

Bij Brink hebben we daar uitvoerig over nagedacht. Hoe dragen wij bij aan de energietransitie en hoe sluiten we aan op de maatregelen die nu worden doorgevoerd bij het verduurzamen van woningen?

Ventileren is belangrijk voor gezonde lucht in de woning.  De woning luchten door het openzetten van een raam is zonde van de al genomen isolatiemaatregelen en daarmee wordt veel energie verspild. Bovendien haal je op deze manier niet altijd gezonde lucht binnen maar lucht die bijvoorbeeld vervuild is door autoverkeer of industrie. Onze systemen optimaliseren het gebruik van energie door alleen te ventileren als dat noodzakelijk is en dat ook nog te realiseren met een minimum aan energie.

Wij hebben een praktische oplossing op de markt gebracht die gemakkelijk te implementeren is in de bestaande bouw; Multi Air Supply. Dit ventilatiesysteem met WTW is zonder toevoerkanalen eenvoudig in de woning te realiseren en ventileert pas wanneer dat nodig is.

klimaat

Een slimmer klimaat voor een betere toekomst

Natuurlijk blijven wij constant bezig met het verbeteren van het klimaat, binnen én buiten. Hoe we dat doen, laten we zien tijdens de VSK-beurs 2022. Je ziet onze oplossingen voor een beter klimaat op stand B030, hal 8. Graag tot volgende week!

 

Meer informatie over de VSK en onze deelname vind je op www.brinkclimatesystems.nl/beterklimaat

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/beterklimaat/VSK_2022_Newsletter_Image_1000x600.v2.png
multi air supply

goed ventileren kan in elke woning

Met ons innovatieve Multi Air Suplpy systeem kan elke bestaande woning optimaal worden geventileerd.

In deze video laten we zien hoe het werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor dit systeem in jouw woning?
Neem contact met ons op voor een passend advies.

play video
3 Reacties
Hoekstra
20-05-2022
L.s.
Hebben Brink hete luchtverwarming Allure B25 HR
Willen gasverbruik reduceren dmv warmtepomp
Begrijp dat jullie warmtepomp voor deze installatie niet voorkomt op lijst warmtepompen die in aanmerking komt voor 30% overheidssubsidie!
Is dit correct ? Op deze investering zou het ruim €2500 schelen!
Hierdoor , geschatte gasreductie rond 20% , is terugverdientijd niet erg interessant.
Weet U een oplossing om toch gebruik te kunnen maken van deze subsidie?
Offerte nu €8750 voor koelblok en Inventer


Mvgr
E.J.Hoeksra

Brink
Beste heer Hoekstra,

Dank voor uw mail.

Dat klopt, helaas komt onze warmtepomp niet in aanmerking voor de subsidie. Wij hebben meermalen geprobeerd om deze op te nemen in de subsidie lijst maar helaas niet gelukt. Er is geen oplossing om hier een subsidie op te krijgen.

Met vriendelijke groet,


Hamid Khan
Adviesafdeling

www.brinkclimatesystems.nl
www.brinkairshop.nl - bestel eenvoudig onze producten online!

Hoekstra
20-05-2022
Hebben Brink Al
Brink
Zie onderstaande reactie.

Rudi van den Putte
26-05-2022
Tegenwoordig moet iedere woning bij verkoop een energie label hebben. Er gaan zelfs stemmen op dat een woning pas verkocht mag worden als die minimaal een B label heeft. Onze woning is een traditionele doorzon woning van 1967. Zijn er certificaten / verklaringen of andere documenten nodig om ventilatie oplossingen zoals jullie aanbieden mee te laten tellen met de beoordeling van het energie label? Ik neem aan dat alleen een vinkje bij 'ventilatie' zetten niet genoeg is bij het toekennen van het label. Ik kan mij voorstel dat je dat ook aan moet kunnen tonen dat je een installatie van een bepaalde kwaliteit / klasse geinstalleerd hebt in je woning. Alvast bedankt voor het antwoord.
Brink
Beste Van den Putte,

Wanneer er een energie label wordt gemaakt wordt er gekeken naar de woning en de installatie die er aanwezig is. Onze WTW ventilatiesystemen maken een stap verbetering in de energie label. Ook hier worden er vanuit de overheid subsidie op gegeven en voldoen onze WTW systemen hieraan.

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Hamid Khan
Adviesafdeling

www.brinkclimatesystems.nl
www.brinkairshop.nl - bestel eenvoudig onze producten online!

Reageer

Laat een bericht achter of stel een vraag

Wil je op dit artikel reageren of een vraag stellen? Dat kan hier!
Het e-mailadres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.