Energietransitie

Hoe slimme ventilatie bijdraagt aan de energietransitie

De duurzaamheidstransitie van woningen vraagt ons slimmer om te gaan met ventilatie. Hoe draagt de juiste ventilatie bij aan de energietransitie? En hoe zorgen we ervoor dat bestaande woningen eenvoudig worden voorzien van slimme ventilatie? Wij zetten ons in voor een beter buiten- én binnenklimaat!

ventilatie

Voordelen goede ventilatie onderbelicht

In het belang van de energietransitie verduurzamen we onze woningen door het energieverbruik te verminderen. Een visie op de toekomst die wij uiteraard delen en waaraan onze producten kunnen bijdragen. Bij het implementeren van al die maatregelen krijgt ventilatie helaas nog te weinig aandacht, terwijl het een belangrijk onderdeel is voor een geslaagde transformatie.

Wanden, vloeren en plafonds worden geïsoleerd, er wordt isolerend glas gemonteerd, de woning wordt kierdicht gemaakt, maar ventilatie wordt vervolgens vaak vergeten. Dat heeft als gevolg dat de woning een soort ‘ballon’ wordt waarin gassen en (fijn)stof zich kunnen ophopen. Als je met die reden een raam moet open zetten, is het weer zonde van de energiebesparende maatregelen. Maar niet ventileren is slecht voor de gezondheid. Een te hoge CO2-waarde zorgt bijvoorbeeld voor concentratiestoornissen en hoofdpijn en fijnstof is schadelijk. Goed ventileren is dus echt noodzakelijk.

Onze ventilatiesystemen worden zo ontworpen dat ze precies de hoeveelheid ventileren die nodig is. Er hoeft geen raam open voor verse lucht en dat is beter voor de energierekening. Bovendien komt de lucht ook gefilterd binnen wat beter is voor de gezondheid. Voor bestaande woningen maken we dat zo eenvoudig én slim mogelijk.

“Denk bij verduurzamen óók na over ventilatie. De gevolgen van niet ventileren zijn onnodig en ongezond terwijl er passende oplossingen bestaan.”

renovatie

Ventileren van bestaande woning zonder zorgen

Bij Brink hebben we daar uitvoerig over nagedacht. Hoe dragen wij bij aan de energietransitie en hoe sluiten we aan op de maatregelen die nu worden doorgevoerd bij het verduurzamen van woningen?

Ventileren is belangrijk voor gezonde lucht in de woning.  De woning luchten door het openzetten van een raam is zonde van de al genomen isolatiemaatregelen en daarmee wordt veel energie verspild. Bovendien haal je op deze manier niet altijd gezonde lucht binnen maar lucht die bijvoorbeeld vervuild is door autoverkeer of industrie. Onze systemen optimaliseren het gebruik van energie door alleen te ventileren als dat noodzakelijk is en dat ook nog te realiseren met een minimum aan energie.

Wij hebben een praktische oplossing op de markt gebracht die gemakkelijk te implementeren is in de bestaande bouw; Multi Air Supply. Dit ventilatiesysteem met WTW is zonder toevoerkanalen eenvoudig in de woning te realiseren en ventileert pas wanneer dat nodig is.

klimaat

Een slimmer klimaat voor een betere toekomst

Natuurlijk blijven wij constant bezig met het verbeteren van het klimaat, binnen én buiten. Hoe we dat doen, laten we zien tijdens de VSK-beurs 2022. Je ziet onze oplossingen voor een beter klimaat op stand B030, hal 8. Graag tot volgende week!

 

Meer informatie over de VSK en onze deelname vind je op www.brinkclimatesystems.nl/beterklimaat

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/beterklimaat/VSK_2022_Newsletter_Image_1000x600.v2.png
multi air supply

goed ventileren kan in elke woning

Met ons innovatieve Multi Air Suplpy systeem kan elke bestaande woning optimaal worden geventileerd.

In deze video laten we zien hoe het werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor dit systeem in jouw woning?
Neem contact met ons op voor een passend advies.

play video