hooikoorts

Last van hooikoorts? Gebruik de juiste filters voor het ventilatiesysteem

Niesbui na niesbui, een loopneus en jeukende ogen? Het hooikoortsseizoen is weer begonnen dus grote kans dat je last hebt van allergische klachten door hooikoorts!  Nu de temperaturen buiten weer omhoog gaan wordt ook de bloei van bomen, grassen en bloemen weer gestimuleerd. De grote piek ligt in mei en juni met de bloei van grassen. Helaas komen daarmee ook gezondheidsklachten om de hoek kijken waar veel mensen tegenwoordig last van hebben. De natuur buiten kunnen we niet beïnvloeden, maar we hebben wel invloed op de luchtkwaliteit in huis om binnen zoveel mogelijk allergische klachten door hooikoorts te voorkomen.  

allergie

Ik heb hooikoortsklachten

Waar komt dat eigenlijk door? Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel (pollen) van bloeiende grassen, planten en bomen. Pollen zweven in de lucht en kunnen zorgen voor een overgevoeligheidsreactie van de mond, ogen, neus en luchtwegen. Veelvoorkomende hooikoortsklachten zijn: een loopneus, veel niezen, jeukende en branderige ogen, prikkelhoest, keelpijn, hoofdpijn en vermoeidheid.

ventileren

Stap 1: Ventileer je huis goed

Door je huis goed te ventileren kan je klachten door allergie of hooikoorts sterk verminderen. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW), zoals de Flair of Renovent Excellent, zorgt ervoor dat vervuilde lucht uit de woning wordt afgevoerd en laat verse, gezonde lucht via toevoerkanalen de woning binnenstromen. De standaard filters in dit toestel, ISO Coarse G4-filters, filteren de eerste vervuiling uit de verse buitenlucht. In normale omstandigheden en in schone gebieden voldoet dit filter uitstekend om de woning te voorzien van schone en gefilterde lucht. Je huis ventileren door middel van het openen van ramen kunnen de allergie klachten juist doen verergeren. De lucht die je op deze manier van buiten naar binnen haalt wordt namelijk niet gefilterd.

filtering

stap 2: Pas de juiste filters toe

Heb je last van pollen en allergieën of woon je langs een drukke weg? Dan kunnen filters die net iets meer filteren dan standaard filters de oplossing zijn om gezondheidsklachten te verminderen. Daarom zijn er voor uw Brink ventilatiesysteem speciale filters beschikbaar die pollen en fijnstof nog beter filteren. Pollen en stuifmeel hebben een deeltjesgrootte van 10 – 200 µm. Bij de keuze van een filter is het belangrijk om goed te kijken hoeveel een filter uit de lucht kan filteren.  


  1. Fijnstoffilter, ISO ePM1 (F7-filter)
    Een fijnstoffilter filtert naast grofstof ook pollen en fijnstof uit de lucht. Hiermee wordt niet alleen je ventilatiesysteem tegen vuil beschermd, maar komt er ook gezonde en gefilterde lucht in huis. Deze filters worden ook wel pollenfilters genoemd. Een fijnstoffilter haalt  99% van de pollen uit de lucht. Bestel hier je fijnstoffilter.

  2. Pure induct: extra krachtig filter, voor de allerkleinste deeltjes
    Dit extra krachtige filter is uitermate geschikt voor mensen die extra gevoelig zijn voor verontreinigingen zoals pollen. Hiermee worden alle fijnstof en deeltjes gefilterd zodat de lucht zo schoon mogelijk je huis binnen komt. De Pure induct werkt op basis van ionisatie en haalt 100% van alle pollen en 99,94% van alle fijnstofdeeltjes uit de lucht. Een bijkomstig voordeel, ook alle andere zeer kleine deeltjes, zoals roetdeeltjes, pollen, schimmels, bacteriën en virussen worden afgevangen.

De Pure induct is een modulaire toevoeging op je centrale ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). De module komt in het kanaal dat verse lucht van de WTW-unit naar de woning brengt. De standaardfilters van de WTW-unit (ISO Coarse filters; G4-filters) filteren de eerste vervuiling uit de verse buitenlucht. Een optioneel ISO ePM1 filter (F7-filter) is efficiënter en haalt al meer van de allerkleinste deeltjes zoals pollen, fijnstof, schimmels en sporen eruit. De Pure induct is het meest efficiënt. Dit filter filtert nagenoeg alle ultra-fijnstofdeeltjes, smog, roetdeeltjes, bacteriën en virussen. Hierdoor is de binnenlucht het meest optimaal gezuiverd en dus zo schoon en gezond mogelijk.

video

Pure induct hoe werkt het?

Bekijk de video!

play video
houtrook

Last van houtrook?

Hebben de buren een houtkachel of openhaard?  Gezellig, maar dit kan bij veel mensen met gevoelige luchtwegen allergische klachten geven. De Pure induct is ook effectief tegen de rook en de geur van de openhaard (houtstook) uit je omgeving. De rook wordt door de Pure induct afgevangen en bij gebruik van een speciaal koolstoffilter heb je ook geen last meer van de branderige geur. Ook zijn er speciale koolstoffilters (carbon filters) voor je ventilatiesysteem beschikbaar.

filter

Voor elke situatie is een filter beschikbaar

Er is dus voor elke situatie een filter beschikbaar voor je ventilatiesysteem die geschikt is voor jou en je omgeving. Ventileer op de juiste manier en gebruik de juiste filters! Met de start van het mooie weer en het hooikoortsseizoen is dit het moment om je standaard filters te vervangen. Bestel filters snel en eenvoudig via www.brinkairshop.nl en haal weer opgelucht adem in huis!

haal in huis weer opgelucht adem

FAQ's

Veelgesteelde vragen omtrent hooikoorts en ventileren

Wat is hooikoorts?

Een allergische reactie op het stuifmeel van diverse soorten bloeiende grassen, planten en bomen.

 

Wat helpt bij hooikoorts?

Hooikoorts wordt over het algemeen ontwikkeld tussen de 10e en 30e levensjaar. Veel mensen houden echter na hun 30e last van de klachten van hooikoorts. De klachten kunnen worden beperkt door zo weinig mogelijk in contact te komen met het stuifmeel. Binnenshuis is het belangrijk om zo weinig mogelijk pollen je woning binnen te laten komen maar om wel goed te ventileren. Dit kan met een ventilatiesysteem die de binnenkomende lucht filtert. Met een speciaal pollenfilter kun je allergische klachten in huis sterk verminderen. 

 

Hoe voorkom ik hooikoorts in huis?

Voldoende ventilatie door een ventilatiesysteem met de juiste filters zorgen voor schone en gefilterde lucht in huis zonder pollen.

 

Hoe helpt ventileren tegen hooikoorts?

De pollen worden door de filters uit de binnenkomende lucht gefilterd voordat de lucht de woning binnenkomt. Het is belangrijk om het ventilatie filter periodiek te vervangen.

 

Welke filters heb ik nodig tegen hooikoorts?

Brink heeft speciale fijnstoffilters die pollen buiten de deur houden. Daarnaast zijn er speciale toevoegingen op het ventilatiesysteem die zorgen voor de meest schone lucht in huis, zoals de Pure Induct. Dit ultra krachtige filter filtert 100% pollen.

2 Reacties
Stoop
19-12-2021
Wij hebben een verwarming met ventilatie systeem van jullie. Onze filters moeten we vernieuwen, weten niet hoe of wat we moeten bestellen. Kunnen jullie ons hierbij helpen?
Het gaat om de Renovent Elan (pllus) Vriendelijke groet Ed Stoop
Brink
Beste heer, mevrouw Stoop,

Dank voor uw reactie.

Op www.brinkclimatesystems.nl onder webshop consumenten kunt u de Renovent Elan aanklikken en ziet u de filter te voorschijn. U kunt hem dan daar terecht bestellen.

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Hamid Khan
Adviesafdeling

www.brinkclimatesystems.nl
www.brinkairshop.nl - bestel eenvoudig onze producten online!

bram hartlief
24-02-2023
Sinds 1985 hebben wij Brink luchtverwarming ,aan gesloten op de cv ketel .
Bestaat er ook een luchtverwarmer op elektrisch,
zodat we van het gas afkunnen?
Brink
Beste heer Hartlief,

Dank voor uw reactie.

Nee, wij hebben geen volledig elektrische luchtverwarmers met een verwarmingselement. Een verwarming met een elektrische element heeft bijna altijd een COP van 1. Dat is duurder dan gas.
In sommige gevallen kunt u overstappen op een Elan (indirect gestookt) in combinatie met een volledig elektrische warmtepomp.

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Hamid Khan
Adviesafdeling

www.brinkclimatesystems.nl
www.brinkairshop.nl - bestel eenvoudig onze producten online!

Reageer

Laat een bericht achter of stel een vraag

Wil je op dit artikel reageren of een vraag stellen? Dat kan hier!
Het e-mailadres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.