Advies

Ventilatie op kantoor? ventileren is van essentieel belang!

Het is de afgelopen twee jaar veel in het nieuws geweest; ventilatie is belangrijk in de strijd tegen Covid-19. Dat geldt niet alleen voor ventileren in huis, ventilatie op kantoor is minstens zo belangrijk. Bovendien brengt voldoende ventilatie ook veel andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Regelmatig ventileren voorkomt klachten als hoofdpijn en concentratieproblemen. 

Wist je dat het RIVM adviseert dat de ventilatie in kantoorpanden minimaal dient te voldoen aan de normen in Bouwbesluit, afdeling 3.6? In dit bouwbesluit wordt benadrukt dat voldoende ventilatie en dus luchtverversing in kantoorruimtes van essentieel belang is. Als werkgever kun je aan deze normen voldoen door gebruik te maken van natuurlijke of mechanische ventilatie oplossingen

 

NATUURLIJKE VENTILATIE VERSUS MECHANISCHE VENTILATIE

Er zijn diverse manieren om een kantoor te ventileren. De meeste mensen zullen bij ventileren denken aan het openzetten van ramen of ventilatieroosters. Nadeel van deze natuurlijke manier van ventileren is dat de ramen en roosters 24 uur per dag open moeten blijven staan om een gezond binnenklimaat te behouden. Vooral in de koudere maanden is dit geen ideale oplossing; zo komt er namelijk onnodig veel koude lucht naar binnen.

Koude lucht voelt niet alleen onprettig aan op de werkvloer, het kan daarnaast de maandelijkse stookkosten enorm opdrijven. Ventilatiesystemen met warmteterugwinning (WTW) zijn dan een uitkomst. Na installatie van een balansventilatiesysteem met WTW wordt de werkomgeving continue voorzien van frisse lucht terwijl de warmte binnen blijft. Kortom: door gebruik te maken van balansventilatie met WTW kun je op een energiezuinige manier je werknemers voorzien van een gezonde en prettige werkomgeving.

 

VERSCHILLENDE VENTILATIEOPLOSSINGEN

Onze ventilatiesystemen zijn geschikt voor het ventileren van uiteenlopende bedrijfsruimtes en panden. Beschikt jouw kantoorpand over een luchtkanalensysteem van toe- en afvoerkanalen? Dan is het mogelijk om een centraal ventilatiesysteem te installeren. Met dit type ventilatiesysteem kun je de ventilatie vanaf één centrale plek in het pand regelen.

Beschikt het pand niet over toevoerkanalen? Dan bieden wij een nieuw centraal ventilatieconcept aan: het Multi Air Supply systeem. In dit systeem wordt de functie van de toevoerkanalen deels overgenomen door innovatieve Indoor Mixfans. De CO2 sensoren, die onderdeel zijn van dit systeem, meten de luchtkwaliteit in een kantoorruimte en als deze onvoldoende blijkt zorgt de Indoor Mixfan ervoor dat er verse lucht de ruimte binnenkomt. Zo is het voor een bedrijfspand zonder lucht toevoerkanalen toch mogelijk om de diverse werk-/kantoorruimtes centraal te ventileren. En dat op een energiezuinige manier. Bijkomend voordeel van ventilatie met WTW is namelijk dat de lucht die naar binnen wordt gezogen gratis wordt voorverwarmd tot ongeveer 18 °C. Dit kan jouw bedrijf jaarlijks een fikse besparing op de energiekosten opleveren. Ideaal dus!

Beschikt je kantoorruimte niet over een luchtkanalenstelsel of heb je behoefte aan ventilatie in slechts één of enkele ruimtes? Dan is een decentrale ventilatieoplossing passend voor jouw kantoor. Bij decentrale ventilatie wordt in elke ruimte een aparte ventilatie unit geplaatst. Voordeel hiervan is dat de installatie eenvoudig en snel te realiseren is. Ook voor onze decentrale ventilatiesystemen geldt dat deze geleverd kunnen worden met of zonder warmteterugwinning (WTW).

 

HOUD WERKNEMERS GEZOND!

Brink Climate Systems is de ideale leverancier van ventilatie op kantoor. Met onze kennis en jarenlange ervaring ontwikkelen wij oplossingen voor een excellent binnenklimaat, ook op het werk.

Onze ventilatiesystemen zijn niet alleen belangrijk nu Corona een rol speelt. Een gezond binnenklimaat was al van belang en dat zal altijd zo blijven. Gezonde binnenlucht zorgt namelijk voor een gelukkiger, energieker en zelfs langer leven. Als werkgever kun jij samen met Brink een bijdrage leven aan de gezondheid van jouw werknemers. Benieuwd? Bekijk onze ventilatiesystemen.