HOUTrook in huis

Waarom investeren in ventilatie?

Hebben de buren een houtkachel of openhaard of steken ze buiten graag de vuurkorf aan? Dit kan helaas bij omwonenden met gevoelige luchtwegen allergische klachten en andere overlast geven.

Er wordt vaak geklaagd over stank en sommigen kunnen er zelfs behoorlijk ziek van worden. Zo gezond is houtstook namelijk niet. Bij het stoken van hout komen stoffen zoals fijnstof vrij, die nadelig zijn voor de gezondheid.

Houtrook kan leiden tot irritatie van ogen, neus, keel en luchtpijp en hoesten en benauwdheid. Als je woning is voorzien van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) is er gelukkig iets te doen aan deze overlast en kan je gezondheidsklachten door houtrook tegengaan.

 

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Ventilatie/shutterstock_1048843559_web640px.jpg
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/5eeb7abc7410a.png
Koolstoffilters

Koolstoffilters voor je ventilatiesysteem geen hinderlijke geuren in huis

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) zorgt ervoor dat vervuilde lucht uit de woning wordt afgevoerd en laat verse, gefilterde en gezonde lucht via toevoerkanalen de woning binnenstromen. Dat is stap 1 om je woning te voorzien van verse en gefilterde lucht.

De standaard filters in dit toestel, ISO Coarse G4-filters, filteren de eerste vervuiling namelijk uit de verse buitenlucht. In normale omstandigheden en in schone gebieden voldoet dit filter uitstekend om de woning te voorzien van schone en gefilterde lucht.

In bepaalde situaties, bijvoorbeeld omdat uw buren vaak de openhaard of de vuurkorf aan hebben staan, kunnen speciale koolstoffilters (carbonfilters) voor uw ventilatiesysteem een uitkomst bieden. Deze filters zorgen ervoor dat er geen geuren van buiten het huis binnenkomen.

PURe induct

ultra krachtig filter voor de allerkleinste deeltjes

Het ventilatiesysteem kan ook worden uitgebreid met de accessoire Pure induct; een extra krachtig filter die de allerkleinste deeltjes buiten houdt terwijl de woning volop wordt geventileerd met de beste en schoonst mogelijke lucht.

Voor schoonste binnenlucht filtert De Pure induct kleine deeltjes uit de buitenlucht zoals fijnstof, pollen, en schimmels maar is daarnaast ook erg effectief tegen de rook en de geur van de openhaard (houtstook) uit je omgeving. De rook wordt door de Pure induct afgevangen en bij gebruik van een speciaal koolstoffilter in de Pure induct heb je ook geen last meer van de branderige geur.

 

CONTACTFORMULIER

WEER INFORMATIE OF ADVIES OVER VENTILatie filters? WIJ HELPEN GRAAG

 • Nieuws 13-09-2021

  Remeha en Brink maken labelsprongen moeiteloos mogelijk

  Remeha en Brink hebben hun verwarmings- en ventilatiekrachten gebundeld in een nieuw concept dat zowel energiebesparing als meer comfort oplevert.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 24-08-2021

  COVID-19: goed ventileren wordt vierde basisregel

  Naast de 1,5 meter afstand, handen wassen en testen/thuisblijven bij klachten, wordt zorgen voor frisse lucht het devies, zei demissionair premier Rutte in het coronadebat. (Bron: NOS)

  Bekijk artikel
 • Nieuws 24-08-2021

  39 wetenschappers: 'Besteed meer aandacht aan ventilatie in coronabestrijding'

  Volgens het WHO kan het virus zich in slecht geventileerde en drukke ruimtes verspreiden via aerosolen, ook over afstanden groter dan een meter.

  Bekijk artikel