Kosten ventilatie

Waarom investeren in ventilatie?

Onze woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Frisse lucht komt daardoor minder makkelijk de woning binnen, waardoor ook de ventilatie in huis steeds belangrijker wordt. Een goed ventilatiesysteem zorgt er namelijk voor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en dat er schone, gefilterde lucht de woning in gaat.

Gefilterde en schone binnenlucht is een belangrijke voorwaarde voor gezonde leefomgeving. In veel huizen is de binnenlucht echter minder gezond dan de lucht buiten. De oplossing hiervoor is om de lucht in huis constant te verversen door middel van een ventilatiesysteem.

 

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Screenshot 2019-11-11 at 12.00.12.png
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/5eeb7abc7410a.png
VOORDELEN

waarom investeren in een ventilatieSYSTEEM?

 • 24/7 ventileren zonder warmteverlies of koude tocht.
 • Een forse energiebesparing (gemiddeld € 160 tot € 200,- per jaar).
 • Een constante, behaaglijke binnentemperatuur in elk seizoen.
 • Excellente lucht in huis voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.
Investeren in ventileren

De kosten van een ventilatiesysteem

We krijgen vaak de vraag wat een ventilatiesysteem met warmteterugwinning kost. De mogelijkheden voor ventilatie in uw woning zijn eindeloos: centrale ventilatie met warmterugwinning (WTW) waarbij toe- en afvoerkanalen nodig zijn, centrale ventilatie zonder toevoerkanalen zoals het Multi Air Supply systeem (zeer geschikt voor bestaande woningen) maar er zijn ook oplossingen met decentrale ventilatie (met en zonder WTW) waarbij elke ruimte apart wordt geventileerd.

 

Bovendien zijn onze oplossingen uit te breiden met accessoires zoals de ultra krachtige filter Pure induct. De kosten van een ventilatiesysteem zijn dus erg afhankelijk van uw wensen, het soort ventilatiesysteem en is per woning verschillend. Wilt u weten welk ventilatiesysteem voor uw woning geschikt is en wilt u een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze dealers in uw omgeving.

Een goed ventilatiesysteem is een eenmalige investering, maar tegelijkertijd bespaart u ook flink op uw energierekening (er gaat geen energie verloren) en investeert u in een gezonde leefomgeving.

CONTACTFORMULIER

WEER INFORMATIE OF ADVIES OVER onze ventilatiesystemen? WIJ HELPEN GRAAG

 • Blog 12-10-2021

  Centrale en decentrale ventilatie: wat zijn de mogelijkheden?

  Het is belangrijk en gezond om je woning goed te ventileren. Maar wat houdt goede ventilatie nou precies in?

  Bekijk artikel
 • Nieuws 23-09-2021

  WHO scherpt richtlijnen voor luchtvervuiling aan

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft nieuw bewijs dat luchtvervuiling al op lagere niveau's zeer schadelijk is voor de gezondheid en stelt richtlijnen naar beneden bij.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 13-09-2021

  Remeha en Brink maken labelsprongen moeiteloos mogelijk

  Remeha en Brink hebben hun verwarmings- en ventilatiekrachten gebundeld in een nieuw concept dat zowel energiebesparing als meer comfort oplevert.

  Bekijk artikel