Kosten ventilatie

Waarom investeren in ventilatie?

Onze woningen worden tegenwoordig steeds beter zijn geïsoleerd, waardoor ook de ventilatie in huis steeds belangrijker wordt. Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en dat er schone, gefilterde lucht de woning in gaat.

Gefilterde en schone binnenlucht is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde woonomstandigheden. De lucht in veel huizen is echter minder gezond dan de lucht buiten. De oplossing is om de lucht in huis constant te verversen door middel van een ventilatiesysteem.

 

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Screenshot 2019-11-11 at 12.00.12.png
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/5eeb7abc7410a.png
VOORDELEN

DE VOORDELEN VAN investeren in een ventilatieSYSTEEM

 • Ventileren zonder warmteverlies of koude tocht
 • Een forse energiebesparing (gemiddeld € 160 tot € 200,- per jaar)
 • Een constante, behaaglijke binnentemperatuur in elk seizoen
 • Excellente lucht in huis voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.
Investeren in ventileren

De kosten van een ventilatiesysteem

We krijgen vaak de vraag wat een ventilatiesysteem met warmteterugwinning kost. De mogelijkheden voor ventilatie in uw woning zijn eindeloos: centrale ventilatie met warmterugwinning (WTW) waarbij toe- en afvoerkanalen nodig zijn, centrale ventilatie zonder toevoerkanalen zoals het Multi Air Supply systeem (zeer geschikt voor bestaande woningen) maar er zijn ook oplossingen met decentrale ventilatie (met en zonder WTW) waarbij elke ruimte apart wordt geventileerd.

 

Bovendien zijn onze oplossingen uit te breiden met accessoires zoals de ultra krachtige filter Pure induct. De kosten van een ventilatiesysteem zijn dus erg afhankelijk van uw wensen, het soort ventilatiesysteem en is per woning verschillend. Wilt u weten welk ventilatiesysteem voor uw woning geschikt is en wilt u een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze dealers in uw omgeving.

Een goed ventilatiesysteem is een eenmalige investering, maar tegelijkertijd bespaart u ook flink op uw energierekening (er gaat geen energie verloren) en investeert u in een gezonde leefomgeving.

 • Nieuws 20-07-2021

  COVID-19: goed ventileren wordt vierde basisregel

  Naast de 1,5 meter afstand, handen wassen en testen/thuisblijven bij klachten, wordt zorgen voor frisse lucht het devies, zei demissionair premier Rutte in het coronadebat. (Bron: NOS)

  Bekijk artikel
 • Nieuws 15-07-2021

  39 wetenschappers: 'Besteed meer aandacht aan ventilatie in coronabestrijding'

  Volgens het WHO kan het virus zich in slecht geventileerde en drukke ruimtes verspreiden via aerosolen, ook over afstanden groter dan een meter.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 06-07-2021

  Last van hooikoorts? Gebruik de juiste filters voor het ventilatiesysteem

  Niezen, loopneus en jeukende ogen? Helaas is het hooikoortsseizoen weer begonnen! Klachten door allergie of hooikoorts kun je in huis sterk verminderen door je woning goed te ventileren en de juiste filters voor het ventilatiesysteem toe te passen die pollen en fijnstof nog beter filteren. Haal opgelucht adem in huis!

  Bekijk artikel